+2 oy
649 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,679 puan) tarafından

Zor bi hastalk sürecinden geçtim biliyorsunuz. Bu süreçte bana destek degil köstek olanları da Asla unutmam. Bunlardan biri görümcem diğeri kaynanam. Görümcemle zaten 2 aydr küsüm. Cumartesi eşimle bir tartışma yaşadk. Ben aramayacaktm kaynanamı ama eşim son raddeye getirdi artık. Aradım bana diyor ki sen benim kızımı her yerden sildn bişey demedm. Gelip gitmiyorsun buraya onun içinde demedm. Komşular gelin niye artk gelmiyor diyordr muhtemelen. Evimin işini görmedın hiç onada bişey demedm diyor. Sanki kendi o kadar ilaç aldım ameliyat oldum bana bi kap yemek getirdi. Bunları söyledı yüzüme kapattı. Ben tekrar Aradım. Sen benm yüzüme kapatmazsn dedm. Allah size vermeyecek sanıyorsunz demi hastalığı dedm. Gerçekten amacım beddua etmek degil ama canımı çok yaktılar. Kim ne yaşattıysa yaşasın istiyorum. Sonra baktım instagram dan çıkarmış numaramı silmiş :) benm için bi kayıp olmadı zaten bir yararını da görmüyordum. Önümüzde bayram malum. Eşime kalsa ertesi gün götürecekti. Özür dileyecekmişim ben bişey yapmadım o bana saydı ben ona dedim. Bundan sonra gitme o zaman dedi. Sıkıntı yok zaten gitmiyordm dedm. Şimdi siz olsanz gider misiniz tekrar. Veya gitsenzde konuşur musun?

22 Cevaplar

+3 oy
önce (568 puan) tarafından

Gitme gideceksen de mecbur konuşursun konuşmiycaksan hiç gitme

önce (1,679 puan) tarafından

Yok konuşmam da gitmem de

-Reklam-
+3 oy
önce (1,048 puan) tarafından

Bende kaynanam ile küstüm gitmem de aramam da engelledim

En iyisi bende öyle yapacağım 

+3 oy
önce (479 puan) tarafından

Ben doğumumda merhaba bile evimiz karşılıklıydı ona rağmen bir tas çorba yapmadı bi kez yaptı yaptım dedi geçti ban ona rağmen ben mesafe koydum senin gibi bişey yaşasam kocamı bile konuşturmam

Kocam aynı onlar gibi . Yemin ederm hastalıgmdan daha zor onlarla uğraşmak  . Daha da eşime yatağımı yapmıyor diyormuş. Bazen ilaç almaya giderken bizde kalıyordu . Elin tutuyor ayağın tutuyor onu da ben mi yapaym. Görümcem bir yaş doğum gününde sandalet aldı giydirmedm yürüyemiyor diye . Biz alırz bişey de hilal giydirmiyor ki diyorlarmş . Kaynanam adı olmasına rağmen bi çorap almış değil

Kocaların geneli öyle benim kaynana da böyleydi illet biriydi iki elti diğerini yönetiyor beni yönetemiyor ondan deli oluyor en son dayanamadım taşındım ama kocamın başını. Etini yedim ailem girdi taşınma heryer pahalı dedim taşınmasam daha kötü olucak öyşce kurtuldum arada canım sıkılırsa ararım çocukları görsün diye şimdi umurumda değil Nalet insanlar gelin sanki oğullarının karısı değil hizmetçisi sen boşver onları Allah illa bir yerden çıkarır canım inşallah sende iyileşirsin yuvanda huzurlu mutlu olursun rabbim seni evladına bağışlasın

Çok şükür iyiyim canım. Kayın babam olmasa daha neler yapacaklar da . Son raddeye geldm ama daha da böyle bisey olursa karına sahip çık diyeceğim Kayın babama. Gerçekten beddua etmek istemiyorum ama benm yaşadıklarımı yaşasınlar . Onların amacı beni mezara koymak ama bunu onlara yaşatmayacagm

Asla onlar için üzülme sinir olma değmez ben eşime o kadar kızgındım ki ama sırf kaynamama inat iyi oldum sonunda da benim istediğim oldu sen gönlünü ferah tut öyle ya da böyle günlerini görürler

Bende çok kızgınım sürekli onlardan taraf olduğu için beni savunmadığı için. Hem kırgn Hem kızgınım 

+3 oy
önce (4,587 puan) tarafından

Mecburen  gitsem de asla konuşmuyorum.(34 yaşımdayım kimseyle minik atışmalar dışında bir sıkıntı yaşamamışımdır) Bizim de oldu benzeri şeyler. Haddini aşan yok sayarak had bildireceksin canım. Duracağı  yeri herkes bilecek. Sırf yaşı büyüktür diye hürmet bekleyip her hataları  yok sayılsın isteyenler çok beklerler.  Dünya kaynananın etrafında dönmüyor. 

Ha işte onlar dönsn istiyor. Kendi kızı kaynanasınn yüzü ne bakmaz. Ama bana gelince herseyi söyleyelim gelin alınmasın mantığı var. Eşim dahil hic birine hakkımı helal etmiyorum . Beni bu hasta halimle o kadar üzdüler ki. RABBIM görüyor 

+3 oy
önce (3,129 puan) tarafından

EEninde sonunda gideceksin kocan  böyleyse yapacak bisey yok. Gittiğinde de mecburen konuşmalar dışında hiç diyolaga girme. 9 yıllık evliyim evlendiğimizin ilk ayında burnumdan getirdi evden kovdu resmen bizi. Kocam annesinin yüzüne tukurdu gerçekten. Ama noldu cancigerler tekrar. Gorumcem  beni sildi her yerden. Simdi evime geliyorlar arasıra gelecekler mecburuz buna. Evime gelince mis gibi ağrılarım onlara gidince de elimi bir şeye sürmem misafir gibi oturur keyfime bakarım.

İnan hiç gidesim yok

Cok normal daha yeni yaşamışsınız. Ben hala zorla giderim kurbanda 3 gece kalmak orda bana zül oluyor ama mecbur. Eşinle aranı bozma derim eğer sen bilirsin istersen gitme haklisin diyecek bir adam değilse çok huzursuzluk çıkarır. Bu konularda biraz iki yüzlü olmak gerekiyor acikcasi

Ay eşim asla öyle bir insan değil maalesef  :)

O zaman eninde sonunda gideceksin bastan bozma aranı kendin guzel bir mesafe koy en güzeli 

Ben zaten eskisi gibi gitmiyorum. Konuşsam bile mesafemi koyarm

+3 oy
önce (2,423 puan) tarafından

Hoşt...diyeyimde boşuna gidmesin..mecburmuyuz?ay kızını silmişsin birşey dememiş ay ne büyük ikram....

Bende sevmem kayanami olanları şuraya dokmeyeyim ama giddigimde konuşmam 2 bebeğim var odada oyanalanirim... Gorumcelerimle asla hoş geldin giddin olmaz .

+3 oy
önce (5,144 puan) tarafından

Benim zor zamanimda yanimda olmayan insanin yanina sla gitmem konusmam da, kim olursa olsun.

+3 oy
önce (1,221 puan) tarafından

Gitmezdim ama gidersen mecburiyetten yine konuşursun

+2 oy
önce (21,093 puan) tarafından

Benim komşularımda hastasın bir çorba yapanın işine gücüne yardım edenin yok diyor deseydin. Hak etseydi silmezdin zaten bence bir süre mesafe koy sonra da merhaba merhaba mesafesinde konuş. Eşin rolü burda çok önemli burda kadın hasta kendi ile mı uğraşacak sana mı hizmet edecek demesi lazım mesela 

+2 oy

................. ....    

+2 oy
önce (6,557 puan) tarafından

Boşver emin ol bu şekil kafan daha rahat. Olur ne kadar mesafe   o kadar huzur 

+1 oy
önce (392 puan) tarafından

Benim beynimde kitle tespit edildi bende tedavi görüyorum benim kaynanam da öyle bi tas çorba yapıp göndermedi baş ağrısından defalarca acillik oldum 3 yaşında bir evladım var hem ona hemde ve bakıyorum bu halimle tabi buna şükür Allahım beterinden saklasın benim kaynanam da bu süreçte beni instagramdan silmiş gelip gitmeyiz olurda hasta olur yatarsam bakmak zorunda kalırım diye yapıyor sanırım Rabbim herkesin sağlığını versin kimseye muhtac eylemesin 

Çok geçmiş olsun. Durumunz nasl Bende meme kanseri tedavisi görüyorm. Çok şükür iyim. Bi gün bende kafamı kaldıramadm ağrıdan benm evim de güle oynaya kahvaltı yaptılar görümcem kaynanam eşim . Ben iceride acı içinde yatarken. Rabbım sorsn hesabını. 

İnsanlar çok garip kendileri bir grip olunca 10 gün yattıkları yerden kalkmazlar hizmet beklerler bizim bu hastalıklarımızı görmezden geliyorlar çok şükür tedavim çok iyi gidiyor Rabbim sanada şifalar versin 

Maalesef öyle canım. Ama bizi anlasınlar ben öyle dua ediyorum. Bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama ne yaşadıysam yaşasnlar istiyorum 

Allah herkesin sağlığını versin yaşadığımı yaşamasın ama yaşattığını yaşasın 

+1 oy
önce (2,042 puan) tarafından

Şu lafları suratıma söyleyip kapatsa anında evden çıkar evlerine gider yaptıkları tüm kötülükleri yüzlerine vururdum. Ha bak onlara hizmet etmek zorunda değilsin onlarda sana hizmet etmek zorunda değil ama insanda biraz vicdan merhamet olur . 

+1 oy
önce (1,098 puan) tarafından

Kusura bakma amacım kalbini kırmak değil ama en başından beridir senin postlarını biliyorum. Sen kendi hastalığın dışında herkesi ama herkesi kafaya taktın. Yerinde olsam bu kadar insanı kafaya takacağıma , moralimi yüksek tutup evladım için yaşarım ben. Allah kimseye yaşatmasın evet zor bir evreden geçiyorsun ama biliyorsun ki bu hastalık can sıkıntısına gelmez aksine moralin yüksek olması lazım. Sadece kaynana görümce sorunu değil. Bi ara kuaförün dediklerini bile takmıştın sen kafana canım. Bırak hiçbirşeyi kafana takma evladın için herşeyi yok say🙏❤️

+1 oy
önce (3,261 puan) tarafından

Hayır tabi ki gitmem zaten eşinde gitme demiş yani illa git dememiş anladığım kadarıyla 

Boşver gitme konuşma kafan daha rahat olur 

+1 oy
önce (204 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım hastalığın neydi. Allah her kula şifa versin hastalık zor hasta insan zor. Hasta psikolojisi kolay değil. Sen hastayken kaynananin hala is beklemesi, demekki seni kızı gibi görmüyor baksana ara yapacağı yerde kızımı engelledin heryerden diyor. Yaptığı yanlış bı büyük olarak. O kiziysa sen oğlunun esisin bı büyük olarak yapıcı olması gerek. Kızına güzel dilke anlatsa. Haklı olsan bile gel özür dile demeye getiriyor. Zor iş Allah yardımcın olsun. İnsanları memnun edemiyoruz işte.

+1

1 senedr meme kanseri tedavisi görüyorm canm. Elhamdülillah iyim tedavim bitti kontrollerm devam ediyor . Kemoterapi aldm ameliyat ile sol göğsüm alındı ama gerçekten beni bu hastalık eşim ve ailesi kadar yormadı. Ne deyim Rabbım ıslah etsin 

önce (204 puan) tarafından

Ay bacım vicdansizlik bu resmen. Rabbim en kısa zamanda şifa versin. İnşallah kurtulursun. Çok ayıp ediyolarmis çok. Hasta halinle naz cektiryolar sana bide. Sen canını sıkma takma böyle olaylari keyfine bak. Hep stres hasta ediyor insanı. Akraba işte kaynana görümce kim anlasabilmiski bu zamana kadar canını sıkma. 

+1 oy
önce (21,343 puan) tarafından

Asla ve asla sil gitsin ya gerek yok böyle insanlara

0 oy
önce (132 puan) tarafından

Rabbim gercekten merhametli vicdanlı iyi insanlarla karşılaştırsın :(((( yüzlerine bakma !!!

0 oy
önce (2,330 puan) tarafından

Siz kanser değil miydiniz? Ben sizin postları hatırlıyorum kaynananiz başından beri hep değişik bir tavırda. Allah vicdan merhamet versin. Kendileri grip bile olsa nazlarindan geçilmez. Hadi diyelim siz suclusunuz; öyle bile olsa insan hasta kadının canını sıkamayalim demez mi? Moral en önemli şey değil mi. En çok da evimin işini görmedin bir şey demedim lafına sinir oldum. Kadrolu hizmetçi misiniz de işini görmeyince lafı olacakmış?

0 oy
önce (2,881 puan) tarafından

Derdim seni eleştirmek yada üzmek değil . Zor zamanlardan geçtin evet ama atladığın birşey var. Bende senin gibi oğlum 2 yaşında yoktu bu yollardan geçince. Benim kayınvalidemle aramda pek iç açıcı değildi. Sırf ben ameliyat olduğumda,hastaneye yattığımda veyahutta evde tedavi , doktor yollarında hepsin de gözüm arkada kalmadı. Oğluma en iyi şekilde baktı geceli/gündüzlü. Emen bir çocuktu üstelik. Siteyi ayağa kaldırmış ilk gece ben yokken. Ben o sıkıntılı zamanlar da içimi bi nebzede olsa rahatlattı kayınvalidemin çocuğqma bakması. Bu acayip minnet oldu bende. Sense hep bir şikayet nevi post açtın kayınvaliden hakkında. İkiniizide tanımıyorum. Ama madem durumun hassas anma,uğraşma kendinle uğraştırma. Senin de kızını bakacak kimsen olmayabilirdi. Bu durumlarda hiç annenden bahsetmedin bile. Yanında iyi/kötü yoktu 

Kızım annemde kalmıyor kalsa zaten minnet etmem bile onlara. Her işime annem koşuyor . Ben bana yarar sağlayanı degil sağlamayanı yazıyorum buraya. 

Sen sanşlumışsn bu konuda ne güzel. Kaynanan da vicdanlı biriymiş demek ki. Maalesef benm ki öyle değil. 

önce (2,881 puan) tarafından

Detaya girmedim farkındaysan. Benim de sorunlarım vardı ve ciddi sorunlardı aramızdakiler. Üstelik çocuğuma baktığı için 6 yıldır maddi manevi koşuşturuyorum onun için. 1 sene sonra o ameliyat oldu ben kat fazlasını yaptım. Yani iyilik sadece tek taraflı değil. İyi yada kötü başından işler geçerken kayınvaliden baktı kızına. O da olmasaydı anneni de kabul etmiyor o zaman n yapacaktın? Bu nedenle diyorum sana. Bu ufak gördüğün şey bile büyük bir nimet

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 987 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sebebine (456 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 936 göst.
21 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde İki çocuklu anne (2,080 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 357 göst.
0 oy
14 cevap 969 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde Yenibiri12 (107 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,448,699 soru

23,794,819 cevap

317,054 kullanıcı

...