+2 oy
670 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (76 puan) tarafından

Kızlar kayınbabmın halaları var ziyarete geldiler torununun kıyafetlerini getirmiş sükür durumumuz iyi bi kızım bi oglum var biri bişi verdigi zaman kotü hissediyorum alamıyor gibi sanki giydirmekte kararsizım siz olsanız napardınız 

49 Cevaplar

+8 oy
(13,427 puan) tarafından

Gelirim Türkiye şartlarında kat be kat fazla olmasına rağmen. Çocuğun yediği helal giydiği haram politikasını savunuyorum ve evet oğlumada kızımada verilenleri giydiriyorum onun yerine ikisinede birikim yapıyorum fazlasıyla. Aa bize bunu neden giydirsin demeyecekler eminim ama annem babam ne güzel düşünmüş bize birikim yapmış diyeceklerdir 😊

(4,704 puan) tarafından

Ben ne ara bu yorumu yazdım dedim 😄 Çok şükür biz de ülke standartlarının üzerindeyiz ama çocuğun giydiği haram derler hiç almadım neredeyse doğru düzgün kıyafet. Hep yeğenimden gelenleri giydi. Ve giyecek 😂 Bence bu bir kültür olmalı, elden ele vererek gereksiz tüketimin önüne de geçmiş oluruz. 

(187 puan) tarafından

Aynen ya yok surdurulebilirlik yok karbon ayakizi herkesin agzinda ama alisveris cilginligina dur diyen yok. Post sahibi genelleme yapiyorum bu durum ve sizin ozelinizde yazmadim yanlis anlasilmasin lutfen;)

(1,859 puan) tarafından
+1

90larda karı koca öğretmen olan bir çiftin kızıyım. üstelik babam dersanede çalışıyordu. o zaman dersane öğretmenleri, devlet öğretmenlerinden 5-10 kat fazla maaş alıyordu. küçük bir şehirde standartların fazla üstünde bir yaşantımız vardı.

3 kız kardeş, birbirimizin kıyafetlerini giydik. kuzenlerimizin kıyafetlerini giydik. 

bi amcamın durumu yoktu, garsondu. amcamın kızı gitmezdi, istemezdi. başkasının eskisi derdi. aşağılık kompleksi vardı. 

şimdi yeğenlerimden kalan kıyafetleri giydiriyorum çocuğuma. tertemiz montlar, ayakkabılar, elbiseler. kendim de kıyafet alıyorum. ama bu kıyafetler sayesinde kışın bebeğime atlet dışında hiçbir şey almadım.

arkadaşlarım da veriyor ben de onlara veriyorum. 1 kıyafeti 4-5 çocuk giyiyor en az benim bildiğim. 

dolaptan da ürün alıyorum.

hiç gocunmuyorum. gidiyorum o paraya ya başka bir ihtiyaç alıyorum ya da kızımın adına yatırıyorum. 

artık kendi kendine yemeye de çalıştığı için giydiği kıyafetler gerçekten haram. yemek yerken nerde eski kıyafeti var onu giydiriyorum. 

(1,859 puan) tarafından

@indigo instagramda başladı bu dediğin. askidaesyavar hesabı. peepycooky diye bir influcer başlattı. herkes ürünlerini yüklüyor. hepsijetle ücretsiz dağıtılacak kargolar. 

(4,704 puan) tarafından

Çok iyiymiş epeydir benim aklımdaydı ama nasıl platform oluştururum bilemiyordum😄 Çok çok güzel örneklemişsin kendi durumunu. Yeğenimin eşyaları da taş gibi tabiri caizse, vaktiyle ablam dolar 1-2 lirayken almış şimdi ben alamam almam da yani başka şeye veririm o parayı 😄

-Reklam-
+5 oy
(3,151 puan) tarafından

Yani Allah korusun ama yarın bir gün bir deprem olsa ozaman anlarsınız başkasının kıyafeti giyiliyor nu giyilmiyor mu bunlar çok boş şeyler bence dünya da bu kadar dolu şeyler varken 

+4 oy
(787 puan) tarafından

Giydiriyorum üstelik durumum şükür iyi olduğu halde yıkarım güzelce giydirin çoğumuz akraba su bu verdiği kıyafetler ile büyümüşdur tabi sen nasıl uygun görürsen sende giydirmek istemiyorsan ihtiyacı olan birine verirsin 

+4 oy
(3,376 puan) tarafından

Yok daha neler hamilrydim kaynanam dedi ki almanyada bacisi var onunda kizinin 3 cocugu vardi elinde camasirlari varmis getirsem merve yanlis anlar mi demis kaynanamda merve bisey demezde sefayi bilmem demis bana dedi getirsin getirsin sefayi bosver sen dedim bi oteberi getirmis cocuga kat kat kiyafet kendi ayri almis kizi ayri almis yetmemis kadin bi de cocuklarin kuculenlerini gondermis yetmemis oyuncak falanda gondermis valla cok memnun oldum baya da giydi oglum onlari hala da annemin arkadaslari gonderir giydiririm ben cocugun oyuncaga hadi oyuncak egitiyo ogretiyo eglendiriyo uzun omurlu oluyo da kiyafete harcadigimiz paralara cok aciyorum hemen buyuyolar bi dunya oara veriyoruz yazik gunah 

+3 oy
(9,681 puan) tarafından

Acikcası giydiriyom bana annemin mağleden biri verecek kabul edermisin dedi ederim abla getir dedim 

+3 oy
(11,526 puan) tarafından

Temiz olduklarından eminsen giydir ne olacak böyle küçük şeyleri takıntı yapmayın

+3 oy
(8,908 puan) tarafından

Elhamdülillah alacak güçteyim tek çocuğum var giydirmek istemezdim görümcem teklif etmişti hamileyken eşimde bende kabul etmedik 

+3 oy
(1,768 puan) tarafından

Kimin verdiğine bağlı. Halamın torunlarının giydirdim oğluma çünkü kuzenlerimle kardeş gibiyiz. Sorun etmedim onlar verirdi giyilebilecek olanları seçerdim diğerlerini verirdim. 

+2 oy
(2,570 puan) tarafından

Durumum gayet iyi ama görümcem ve eltimin verdiği elbiseleri kızıma da, oğluma da giydiriyorum. Hepsi temiz, bir kaç ay giyilmiş şeyler. Kendi beğenip aldığım şeyler de var. İlk çocuk heyecanında yok giydirmem falan diyordum ama her 3 ayda bir elbise alınca giydireyim daha iyi olur dedim. 

+2 oy
(878 puan) tarafından

Giydiririm alacak gucteyim de .. yakın çevreden alırım kullanırım sonra bende başkasına veririm . Çocuğun yediği helal giydiği haram diye söz vardır.   

+2 oy
(3,166 puan) tarafından

Ben sadece ablamın kizinin kıyafetlerini giydiriyorum onun dışında asla giydirmem. Ha ihtiyacım olur o zaman ayrı. Ama çok şükür yok. Allah olmayanlara versin. 

+2 oy
(21,500 puan) tarafından

Benim kriterim belli ya çok ihtiyacım olmalı ya da çok yakınım birinden gelmeli. Bir tek kendi öz yeğenlerimin kıyafetini giydirdim. Eşimin teyzesi araba verecekti onu bile istemedim 

+2 oy
(1,764 puan) tarafından

Eşim.o konuda biraz net kendi kardeşlerimden dahil alma diyor oyuncak bile kiyafet falan lazım ne varsa gider alır kimseden daha birsey almadik

+2 oy
(512 puan) tarafından

Alacak gücüm var alıyorum da ama eltim görümcem olsun verdiği kıyafetleri oğluma giydirdim bende veririm onlarda giydirir temizse giyilecek durumdaysa neden giydirmeyesin ki oğlumun küçülen kıyafetleri seçip eltime verdim giydiriyor oğluna aramızda böyle alışveriş yaparız hâlâ bile kendi kıyafetlerimizi bile birbirimize veririz ben binde bir isterim giyerim ama benden istediklerinde veririm eltim görümcem kendi aralarında sürkeli kıyafet alıp verip düğünlerde gezmeler de giyeriz iade ederiz hepsinin de alacak gücü var kendini kötü hissetme eskiden annem bize hep kuzenlerimin kıyafetlerini giydirirdi hiçte zorumuza gitmezdi 

+2 oy
(3,300 puan) tarafından

Benle abilerimin eşleri kendi aramızda dönüşümlü giydirdik üçümüz de temiz kullanıp sonra yıkayıp diğerine verdik gayette giydirdim kıyafet nedir ki bide çocuk çabuk büyüyor bir giydirdigin diğer gün olmuyor yazık günah değil mi o paraya ona başka bişey yaparım 

+2 oy
(8,610 puan) tarafından

Durumumuz Allah'a şükür iyi ona rağmen giydirdiğim şeyler oldu. Lekeli yırtık felan olmadığı sürece kullanıyorum nede olsa çocuk kıyafeti hemen küçülen bişey . Fazla kibir iyi değil yinede senin kararın ister giydirirsin ister giydirmezsin ama alıcak veya alamıcak gücle alakası yok bu durumun. 

+2 oy
(1,501 puan) tarafından

Durumumuz iyi iki çocuğum var ama şu ana kadar çok şükür hep yeni aldım ilk oğlum doğduğunda görümcem kendi oğlunun küçülenlerinden bir kaç parça bişey vermişti ama olduğu gibi kaldı çünkü kendi aldıklarımdan bile giydiremediklerim bile vardı aynı şekilde ikinci oğlum doğduğunda da büyük oğlumun küçülenlerinden bir kaç parça şey dışında bişey giydirmedim ona da yenisini almak istedim 

Ama düşünüp getirmesi de kötü bişey değil canım giydirmek istemezsen başkasına verebilirsin 

+2 oy
(1,308 puan) tarafından

Giydiririm ben veririm de oğlum 3 yaşında bayramda yada cok beğendiğim bişeyler olduysa aldım hep arkadaşım ve eşimin yiğeninin verdiklerini giydirdim ikiside bir yaş büyük benimkinden onlar bi iki giydiriyor veriyor haaa çok şükür alım gücümüz var ama giydirmiyorum ben

+2 oy
(11,000 puan) tarafından

Benujde bir kizim bir oğlum var ve ben giydiriyorum.kizima küçülenleri yeğenime veriyorum yada kardeşimin eltisi oğluma veriyo vs temizse yani leke ve yırtık sökük değilse giydiriyorum ne olacak 

+2 oy
(392 puan) tarafından

Ben giydirmiyorum. İmkanım var, her şeyin iyisinden ve yeteri kadar aldığımı düşünüyorum. O yüzden kabul etmem. Ancak maddi durumum kötü olsa ( Şuan iyi olması, yarın iyi olacağı anlamına gelmez, insanın başına ne geleceği hiç belli olmaz) o zaman zor durumda kalsam giydirirdim..

İlgili sorular

0 oy
77 cevap 1,255 göst.
2 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Nare88 (273 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 479 göst.
0 oy
44 cevap 1,582 göst.
15 Nisan 2021 Diğer kategorisinde H..A .V.V.A.M (1,634 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,351 soru

23,843,129 cevap