+4 oy
706 göst.
Diğer kategorisinde (1,243 puan) tarafından

Benim iki kızım var 6 ve 4 yaşlarında sayılırlar. Eşim 3.cocugu istiyor (amac erkek olsun diye degil)ama ben kararsızım hevesim var ama kaldiramam  gibi. Yaşım 26 .sizin kac cocugunuz var. Kac yaşında kac çocuğunuz oldu 

63 Cevaplar

+6 oy
(2,704 puan) tarafından

Bana göre 1 🤣 Allah'ım olmayana isteyene hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin 🙏🏻🌻

(2,704 puan) tarafından

33 e gircem kızımda 2 yaşına girecek ben ikinciyi cesaret edemiyrummm 🙃 

(1,243 puan) tarafından

Bence senin şimdi tam zamanı ikinci için. Benim kizlarin arasında 2 yas 1 ay var çok ideal.

(2,704 puan) tarafından

Ayy olabilir ama işte o cesaret yok boyun fıtığı çıktı her günüm ağrı sancılı nasıl yeticem yetebilir miyim çocuklara diye düşünüyorum bazen şiddetli ağrılarımdan hiçbir şeye tahammülüm olmuyor inan o yüzden aklımın ucundan bile geçmiyor 2. Çocuk 🤷🏻‍♀️

(6,301 puan) tarafından

2 yas cok mu ideal. Heralde bebekleriniz kolaydi. 2 yas krizleri,sendromlari,ogle uykusuna direnme, sokakta amacsizca saga-sola kosma,evde heryere tirmanma,cekmece-dolap dokme,mutfak tezgahina tirmanma falan yasamadiniz heralde hic. Gece uykusuzlugu da en zoru. Bunlarin yanin da bi de yenidogan dusunemiyorum.

(1,411 puan) tarafından

Leblebi çok da haklısın yorumunda, oğlum 5 yaşına gircek bütün sendromları ve yaramazlıklari dibine kadar yaşadık, ve yeri geldiğinde yaşıyoruz. Çocuk büyütmek çok zor.

-Reklam-
+6 oy
(11,600 puan) tarafından

Amaç erkek olsun diye değilse ne? 😂 

Bence ideal çocuk sayısı en fazla 2. Bana kalsa bir bile yeter

(1,243 puan) tarafından

Ya yorum yapıyorlar ya iki kızım var yazdım eşin erkek istiyor o yüzdendir diye.bastan belirttim😁

+5 oy
(21,942 puan) tarafından

2 ya da 3. Bende 2 çocuk var. 2 tanesi beni baya zorluyor. 3. Daha çok zorlar. Yaşım 34. Artık düşünmüyorum. 

+5 oy
(1,487 puan) tarafından

Aylık gelirine göre değişir

(1,314 puan) tarafından
+3

Bence daha çok mental sağlığa bağlı 😂 

(1,487 puan) tarafından
+3

Yoksulluk travmadır. O yüzden önce maddiyat sonra maneviyat. Maddiyat varsa canın sıkılır basar gidersin tatile 1 hafta rahatlar gelirsin. 

+4 oy
(11,963 puan) tarafından

Benimde iki kızım var 3.yü asla düşünüyorum bebek hevesi her zaman oluyor bende heves başka bir çocuk daha dünyaya getirip bakmak başka kendimde o gücü ve maddiyatı bulmuyorum şuanda iki çocuğa gücüm anca yetiyor

+4 oy
(1,252 puan) tarafından

Ben yaptim yap gitsin😁ikiye bakan 3 e de bakar

+4 oy
(67 puan) tarafından

Bu kişisel bir soru ve bence 1 tane yeterli Allah isteyene versin

+3 oy
(1,771 puan) tarafından

bence ideali 3 ;) kısmet olursa benim 3 olacak.

şaka bi yana ideal sayı diye bişey yoktur. ailenin dinamiğine göre değişir. kimisine ideali 1 kimisine 5tir. bu konu değişken bence...

bu arada benim de ikiz kızım var nasip olursa bi de oğluş geliyor yolda

(1,243 puan) tarafından

Sağlıkla alın kucağınıza. Yas aralıklari ne kadr

(1,771 puan) tarafından

kızlarım 2 yaşındalar. 2 buçuk yaşa yakın olacak araları

(94 puan) tarafından

Ayy konudan bağımsız ikizler 2 yaşında nasıllar araları falan merak ettim benim de bi oğlan bi kız ikizlerim var bi de abileri, sağlıkla kucağınıza alın yeni bebisi de inşallah bi de Allah yardımcınız olsun :)

(1,771 puan) tarafından

doğumda aynılardı (gramına kadar) küvözden çıkana kadar da kan değerleri dahil herşeyleri aynı ilerledi. eve geldikten sonra araları açıldı şimdi biri 2 santim daha uzun ve 1 buçuk kilo daha ağır. onun dışında huyları, ilgi alanları, tepkileri vs. davranışsal herşeyleri bambaşka başından beri

+3 oy
(1,130 puan) tarafından

Ekonomik olarak durum olsaydı kalabalık aile olmak isterdim. Şuan ki şartlarda en fazla 3 olur  

(1,243 puan) tarafından

Hazir hissetmiyorum. Ama gebeliği de seviyorum. Ama sonrası cik zor

(1,130 puan) tarafından

Hazır değilsen bekle canım 

+3 oy
(4,315 puan) tarafından

Bu kişisel bir sorudur . Herkesin psikolojik maddiyat yetiştirilme tarzı ailevi konular eşle aradaki muhabbet sevgi anlayış herşeyi kapsar 

Eşim istiyor demeyle çocukta yapılmaz . Sen kendini bilirsin 3 çocuğu kaldırabileceksen yeterim diyorsan yaparsın .. 

(1,243 puan) tarafından

İstiyorum ama kararsızım.  

+3 oy
(1,584 puan) tarafından

Ben 3 tane istiyorum 2 kızım var hep üç çocuğum olsun istiyordum bekarkende ama eşim istemiyor Allah olmayanlara versin inşallah 

(1,243 puan) tarafından

Kac yaslaridnalar. 3 kardeş iyi  ama karsizim 

(1,584 puan) tarafından

Biri 5 yaşında diğeri 4 aylık yanı maddi gücün varsa pskikojin hazırsa senin kararın tabi 

+3 oy
(5,574 puan) tarafından

Herkes maddi ve manevi olarak kaç çocuğa bakabilirse o kadar olmalı ben en fazla iki diyordum iki tane var ilk çocuğumu 29 yaşında ikinciyi 42 yaşına girmeme bir kaç ay kala dünyaya getirdim sen kendini hazır hissediyorsan hiç düşünme eşin belki maddi kısmını halleder ama manevi kısmın çoğu sende senin karar vermen lazım

+3 oy
(690 puan) tarafından

Kesinlikle 1.her istediğini koşulsuz şartsız yapıyorsun hayatı doya doya yaşatıyorsun ne güzel.benim 2 ablam bir de kardeşim var keşke diyorum evin bir evladı olsaydımda her şeyim eksiksiz yapılsaydı:)

(163,180 puan) tarafından

2 cocugum var her istediklerini kosulsuz sartsiz yapiyorum ve hayati doya doya yasiyolar hic bir eksikleri yok herseyden fazlasi var  😏

+3 oy
(153 puan) tarafından

Üç kızım var 27 yaşındayım biri 7 ,4,3 aylık bir bebeğim var nasıl gidiyor dersende yıkılmadım ayakta kalmaya çalışıyorum😁 eşim durmak yok yola devam diyor bakalım kacla kapatacağız 😂 

(746 puan) tarafından

Ben 3 kişi 2 tanesiyle bas edemiyorum size maşallah nasıl yetişiyorsunuz ya :)

+3 oy
(1,596 puan) tarafından

İdeal cocuk sayısı diye birşey yok bence . Bu bakabilme gücüne bağlı. Hem maddi hem manevi olarak. Tabi birde annenin psikolojik durumuna göre değişir. Hem maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmelisin hemde duygusal anlamda cocugunu doyurabilmelisin. Bunları yapabiliyorsan istersen 10 cocuk doğur yani. ben 26 yaşındayım 2bucuk yaşında bir kızım var. Bana göre şuan için yeterli. Kendimi mental olarak hazır hissetmiyorum 2. Cocuga

+3 oy
(21,830 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bence iki. yaşı genç olan evliliği mutlu olan maddiyatı iyi olan sabrına güvenen üçte yapabilir. Ayrıca diğer cinsiyet içinde yapılabilir sadece olmama ihtimalini de düşünüp her iki ihtimali de değerlendirerek karar vermek önemli. Benim bir oğlum var ikinciyi istiyorum kız olursa çok mutlu olurum o da erkek olursa başım gözüm üstüne oğlumun en yakın arkadaşını ben yapmış olurum. 

+3 oy
(1,258 puan) tarafından

Bende 26 yaşındayım bence 2 çocuk hem maddi hem manevi yeterli diye düşünüyorum 28 aylık kızım var şimdi de ikinciye hamileyim aslında 3 4 yaşına kadar beklemiyordum ama sürpriz bir hamilelik oldu

+3 oy
(4,754 puan) tarafından

Bence 2 yeterli bu devirde fazlası fazla

+3 oy
(3,099 puan) tarafından

Allah ne nasip ettiyse boynum kıldan ince çünkü bizim planımızla Allah'ın planı bir değildir, sen bir dersin Allah üç verir sen üç dersin Allah bir verir en iyisi hayırlısı olsun demek 

+2 oy
(3,891 puan) tarafından

Bence üç ideal,benim üç tane var 😁 yaşım 26

(1,243 puan) tarafından

Yas aralıkları nasil anlasabiliyorlar mi.benim büyük kız hiç istemiyor. Bebk konusu geçince hemen ağlıyor. 

(3,891 puan) tarafından

6,4,2  yaşındalar,evde her gün kavga kıyamet var,bazen anlaşıyorlar, bazen kavga dövüş var,idare ediyoruz 😁

(5,395 puan) tarafından

Yanlış anlamazsan bisey soracağım. Evinize giren net para ne kadar oluyor. Yani 3 cocuk için gerekli para ne kadar onu hesaplamaya çalışıyorum.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 497 göst.
1 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 524 göst.
7 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 237 göst.
25 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 84 göst.
31 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,502 soru

23,884,208 cevap

321,486 kullanıcı

...