+1 oy
215 göst.
Diğer kategorisinde (640 puan) tarafından

Bugün çok kasılmam var kızlar sizce nedendir 23 haftalığım sancı falan Yok ama sanki bebek toplanıyor gibi sonra hareket edince canımı çok acıtıyor alt tarafıma baskı yapıyor 

5 Cevaplar

+2 oy
(451 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Canım bendede oluyordu sık sık olmadığı sürece sorun yok bebek bazen kendini bi tarafta toplayabiliyor kasılma oluyor günde 1 2 kere oluyorsa sorun değildir ama sık sık oluyorsa bi doktora görün.gebelikle ilgili acil şeylere neden cevap verilmiyor burda anlamıyorum gerçekten illa kaynanamızla eltimizle ilgili şeyler yazıncamı yanıt alıcaz yani

(640 puan) tarafından

Onu diyecektim ya kimsenin de mi başına gelmez kaynanm söyle yaptı kocam aldattı yazsaydim daha çok ilgi gorecekti postum neyse hep olmuyor ama bugün uzun sürdü sanki birde kabızlık neden oluyor mu acaba bu duruma 

(1,628 puan) tarafından

Gındem müge anli olaylarıyla dönüyor cnm tabiki kaynana elti yazınca bakcazdoktormuyiz kız biz ancak kendi tecrubelerimizi yazarız ama bebeğin kendini bir tarafa toplaması normal bende de oluyordu korkup telaşa dusuyordum eltim bende de oldu demişti rahatlamıştım doktoruma sordum normal demişti her hamilelik bir değildir sizde olan baskasinda farklı şekilde ilerleyebilir o yüzden en doğrusu doktorunuza sormak çünkü benim yaşadığım belirtiler bende baskayken seninki daha ciddiye alınan bir şey olabilir kabızlık da oluyor canım ozellikle son haftalar da bebek büyüdükçe baskı yapiyor

(451 puan) tarafından

Elbetteki kimse kimseye cevap yazmak zorunda değil fakat böyle elti kaynana postlarına bakıyorum altında 30 yanıt 40 yanıt gebelikle ilgili bişey paylaşıyoruz 1 yada 2 yanıt bazen o bile yok, insanın tuhafına gidiyor.sonuçta burda bir çoğumuz anneyiz gördüğümüz zaman kendimizde olanlara bakıp yanıt verebiliriz yani.acil doktora gidemeyen oluyor yada ne biliyim tek başına olan hamileler oluyor onun için yazdım.

(1,628 puan) tarafından

Aslında kimse kimsenin günahını almak istemediği için yazmıyor bence ben bazen öyle sorular soranı görüyorum mesela bir damla kan geldi ne yapmalıyım tehlikeli olur mu mesela benim eltimde 7.ayında çok fazla adet gibi kanaması olmuş ama hiç bir sıkıntı bulamamış doktorlar bunu yazıp bir sorun olmaz Eltim de de oldu yazsam örnek veriyorum başka birine kendi yaşadığım farklıdır onu kemdim gibi bilgilendirince bu sefer doktora da gideceği varsa gitmiyor vebali günahı boynuma olmasın diye mesela ben bazılarına cevap vermiyorum ama bence cevap verilmeli yine de doktora git gibisinden cevap verilmemesine sinir olmasina son derece haklısınız inanın bende sinirleniyorum görüp geçip yazmayanları bende ironi amaçlı yazdım çünkü Müge anlidaki polemikler burdakilerin ilgisini çekiyor ne yazikki🤣Allah sağlıkla kucağınıza aldirsin bir çok şey zorluk hamilelikte oluyor bel ağrıların bacak kasık ağrıların artar bebek büyüdükçe hamilelik ilerledikçe zorlaşıyor agirlasiliyor

(640 puan) tarafından

Haklısınız ama kan konusundaki bende korkarım sorma gereğinde bile bulunmam hemen hastaneye giderim sadece bu kasılma başkalarında da oluyormu diye merak edip sordum ve haklıyız da sadece kaynana eş postuna ilgi çok oluyor genelde en önemli konular bunlar mesela hiç bilgisi olmayan birine durumun aciliyetini söylersiniz oda hemen önlemini alıp hastaneye gider böyle konularda bence bilgi verilmesi gerekli en büyük vebal başkalarının gerçekte ki hayat hikâyesini bilmeyip yorum yapmak kadın diyor ki kaynanam şunu yaptı bunu yaptı ama biz tek taraflı yorum yapıyoruz belki kaynana daha haklı bence en büyük vebal bu 

(1,628 puan) tarafından

Onu bilemezsin ki canım o kişinin günahı boynuna işte eğer haklı olduğu payları da varsa öyle değil mi zaten müge anlı bile neden izleniyor bizim toplumumuz bu tarz şeyleri ilgi çekici buluyor malesef bende yargılama amaçlı söylemedim hamilelikte ağrılar sancılar çoğalıyor zaman geçtikçe kendimce bilgilerimi söyledim ama sen doktoruna gittigin de de sor çünkü herkesin hamileliği aynı olmuyo ama sertleşmeden korkma bebek kendini bir yere topluyor demişti doktorum ondan bir sorun olacağını sanmıyorum

(640 puan) tarafından
+1

Kız vallah ben izlemiyorum hiç burdaki kaynana eş sorunu bile umrumda değil genelde pek yorum yapmam  😄

(640 puan) tarafından

Bu arada teşekkür ederim canım bilgilerin için ❤️

-Reklam-
+2 oy
(720 puan) tarafından

Bebeğiniz dönüyor olabilir bu normal bir şey ve de çok güzel bir şey eğer dönmezse sıkıntı oluyor siz yine de doktorunuza görünün 

(720 puan) tarafından

Evet batma hissi kasılma bazen ayağa kalktığında bir şey düşüyormuş gibi arada sert sancılar bunların hepsi bende oldu doktor da bebek döndü kanala giriyor yavaş yavaş demişti bunlar maalesef iyi günler bundan sonraki zaman sancı zamanı ne yazık ki 

(720 puan) tarafından

Ayrıca korkulacak bir şey yok bende hemen hemen sizin zamanınızda böyle olmuştum tavsiyem eğer sezaryen düşünmüyorsanız bol bol hurma yiyin son zamanlarda sürekli merdiven çıkıp eğilip kalkın ve bol su için ben bunları yaptım çok şükür normal doğum oldu 

(640 puan) tarafından

Öyle yapicam normal doğum benimki ama çok erken daha 23 haftadayim zamanında gelsin istiyorum ilki 38  haftalık doğdu 2 . 35 haftalık buda 35 görse ne mutlu bana

(720 puan) tarafından

Ben 39+3'te doğum yaptım dönmesi erken doğum olacağı anlamına gelmiyor bence en sağlıklısı doktora görünmek inşallah bu doğum da normal olur sezaryen olmazsınız Rabbim size bağışlasın yavrularınızı inşallah 

(640 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun canım ❤️ 

+1 oy
(3,401 puan) tarafından

Bende 22. Haftama giricem bu aralar hafiften toplanıyor ama rahatsız edicem şekilde değil birde tekmelerini çok aşağıda hissediyorum 23. Haftada detaylı ultarasona gidicem bakalım ne diyecek 

(640 puan) tarafından

Benimki de çok aşağıda ve sürekli hıçkırık tutuyor acaba bişey mi oluyor diye korkuyorum 

(3,401 puan) tarafından

Yok cnm gayet normal harekler hıçkırabilir kayma hissi olabilir dönüyorlar o yüzden toplanmış hissi oluyor bu benim ikinci gebeliğim o yüzden normal hareketler ilk hamileliğimde de yaşadım 

(640 puan) tarafından

Kız benimde 3 .gebelik ama sanki ilk gibi 😄😄

(3,401 puan) tarafından

😂😂 anneler unutuyor galiba her hamilelik özeldir bende çoğunu unutmuştum ama yeni yeni yaşadıkça hatırlıyorum o anları 

(640 puan) tarafından
+1

Vallah unutmuşum napim her gebelik ayrı bir tecrübe derler doğruymuş demekki 🤣🤣

0 oy
(3,681 puan) tarafından

Sık sık oluyorsa ve tuhaflık hissediyorsan bence doktora hemen git normal diyenlere bakma ben o haftalarda 2 bebek kaybettim vücudunu en iyi sen tanırsın

(640 puan) tarafından

Sancı değil ama böyle toplanma gibi acile gidicem ama korkuyorum alttan muayene yapıyorlar bnim haftaya kontrolüm var doktora sorucam ozamana kadar bişey olmazsa tâbi 

0 oy
(1,485 puan) tarafından

23+4 benim de aynı. Bugün başka sebepten dolayı nst bağlandım sancı yoktu çok şükür ama bebek toplandıktan sancı çıkıyordu tabi. Doktor da bağlatti ama bakmadi da bilmiyorum ama sorun değildir heralde. İlk gebeligimde de oluyordu

(640 puan) tarafından

Sorun olmasın da vallah insan tedirgin oluyor tuvalete çıkmaya korkuyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 96 göst.
25 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 242 göst.
22 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1prenses_1prens (713 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 111 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.
16 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynepagd (466 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,411 soru

24,110,813 cevap

332,958 kullanıcı

...