+1 oy
744 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,320 puan) tarafından

Geçici olarak kızımın 2 kuzenine bakıyorum. Yaşları da 7 ve 5. Maşallah çok akıllı ve söz dinleyen çocuklar.

Ama Allah için 4 ve daha fazla çocuğu olanlar nasıl yapıyorsunuz 😅

Ciddi olarak soruyorum çünkü bende 2 çocuk olduğu için ilgi hep onlarda. İki tane olmasına rağmen çoğu kez birini ihmal ettiğimi düşünürken, nasıl daha fazlasına yeteri ilgi ve alakayı verebiliyorsunuz. Heleki geleni gideni de çok olan, misafir ağırlayan biri iseniz.

Geçici analığım bugün son buluyor, müsait olunca yorumlarınıza cevap vereceğim🌿

16 Cevaplar

+6 oy
(9,082 puan) tarafından

kafa kirik kalmiyordur muhtemelen . bende iki ile bas edemiyorum vunku

(3,320 puan) tarafından

Şartlara göre değişiyor sanırım kaldırıp kaldırmamak ama, çok çocuk daha da zorluyordur orası kesin. 

(2,022 puan) tarafından

Ayy bende seni arıyordum sjsjs kaş microblading yaptirmistin sanırım canım memnunmusjn kalıcı mı  ne kadar ücret odedin yarın. Bende bir yatırmaya gidicem :)

(9,082 puan) tarafından

memnunum canim  kas i sevim alanda yaptirmistim da gecen sene almistim paketi 1250 di. ama cabuk cikacak. biliyormusum bilmiyorum kalici eyeliner da yaptirfim 4 bin eyeliner o muthis oldu. kasim cikinca ayni yere gdip kas olucam yani eyelineri yapan yere kasimida tekrarlaticam suanki kas vikinca.

imageburda baya odemliyom cunku carsamba gunu burun estetik oldum😂 ama kas ve eyeliner belirgin gozukuyor

(9,082 puan) tarafından

image

su en ustteki sag soldaki renkli gozlu gonderi benim. ameliyatli resimde yuz goz sis olunca pek belli deil eyeliner  @eylul_

-Reklam-
+4 oy
(1,268 puan) tarafından

Çok çocuğu olanlara dikkat ediyorum genelde uslu oluyor çocukları Allah yardım ediyor bı şekilde bide çocukları uslu oldukları için çok çocuk istediklerini  düşünüyorum ama bilemiyorum 

(4,854 puan) tarafından

Aynn öyle. Benim ilk çocuğum yani oğlum okadar ısluydu ki ne koltuk tepelerin de tırmandığını ne bişey kırdığını bilirim . İnatda değildi her istediğim olacak die daha ağladığını görmedim markette bizle giderdi bişey alırsak aşırı mutlu olurdu onu elinde gezdire gezdire gelirdi ama almzsakda öyle ağlamadı

2.kızım biraz inattı oda abiyle çok oynardı öyle bir eziyeti olmazdı

3.kızım okadar uslu bebeği daha çevrede hiç görmedim uykusu geldimi park yatağın fermuarını açıp girer uyurdu . Masada bizle beraber yerdi içerdi . Hepsi emdi bide mamaylada uğraşmadım 2 yaşa yaakın emdi hepsi ..4.de 

8 yıldan sonra 4.oldu bana çocuk görmeye gelenler buda uslumu diğerleir gibi dediler 😂 bebekken emdi uyudu sıkıntı olmadı 5 aylıkken emeklemeye başladı 11 aylık yürürdü onunda eziyeti olmadı şua aralar 22 aylık inat zamanları var kendi sınırlarını çiziyor evde kimsyee eyvallahı yok 😂 ama çok tatlı yiyecez evcek hepimiz bakıyoruz ilgileniyoruz çünkü büyüdü diğerleri 13 11 9 yaşındalar 

(4,603 puan) tarafından

Mys2boys hay maşallah 4 çocuk hepside uslu benim 2 ikiside fena 😂 hiç mi 4 ay atağı kolik meme reddi uykuya direnme iştahsiz yemeyen zor diş çıkaran denk gelmedi 4 çocuktan maşallah çünkü ben bütün bunları 2 kızımda yaşadım 😂

(1,268 puan) tarafından

Maşallah canım güle güle büyüt evlatlarıni bendede 1 kız var çok seviyorum ama 3 erkek çocuğa bedel diyolar 😂😂

(4,854 puan) tarafından
+1

Valla bunları dertten saymıyomki canım normal çocuk büyümesi diyorum 🤣 yani diş ağrısı çekecek atak dönemi olacak iştahsız dönemler olacak normal çocuk büyümesi bunlar . Meme reddi yaşamadım hiçbirinde dana gibi emdiler . 

(3,320 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çocuklarının uslu olmaları bir etkendir tabi. Valla tanıdığım bir kaç kişi var uslu olmamalarına rağmen çok çocukları var. Ama anaokulu, kreş, diğer aile fertleri vs derken yine çok çocuk yapıyorlar. Çocuklar uslu dahi olsa, aynı anda hastalandıklarında çok zorlanıyorum, ki sadece 2 çocuğum var. 

(53,866 puan) tarafından

sabahlamak gaz kusmak uyksuzluk memeye yapisik gezmek reflü (oncesinde zor hamilelik ve doğum) 

buyudu reflü gecti uykuya direnis gece bin kere kalkmak 

6.5 yasinda hala deliksiz sabaha kadar uyumaz uyutmakta hala zor çok şükür yataga geciyor hazirlanip ama o uykuya dalmak iskence 

yemek yememesi asiri secmesi cabasi normalde uslu sakin ama bütün bunlari yasayinca ikinci çocuk lüks benim icin ☺️ maşallah senin 4 cocuguna da Allah ona gore ayarlanmış iste ☺️

(4,854 puan) tarafından

İkbal benim ilk zor olsa belki bende pes ederdim bilemedim şimdi 🤭

+4 oy
(5,598 puan) tarafından

İlgi bölünüyor demek hafif kalır. İlgi paramparça oluyor. Biz 5 kardeşiz. Annem 7 boğazı doyurmaktan, 7 kişinin temizliğini bakımını yapmaktan ilgi milgi gösteremedi. Biz 5 kardeş birbirimizi uyuttuk doyurduk büyüttük. Kimse de kandırmasın ay hepsiyle ilgilenirim hepsini de severim diye. Bir annenin maksimum ilgi kapasitesi 2 çocuk. 

(7,977 puan) tarafından
+1

Niye azalsın ki yeterki canı istesin bi annenin üç oğlum var 5, 2 buçuk ve bir buçuk aylık olmak üzere küçüğümü emzirirken diğerleri ile oturduğum yerden bile olsa oyun oynuyorum vs vs diye uzunca yazarım bence kişiden kişiye değişiyor herkesi katmamak lazım lakin o herkesin içinde bende oluyorum 😊☺️☺️

(3,320 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

'Büyük olan küçük ile ilgileniyor' cümlesini istisnasız her çok çocuğu olan tanıdıklarımdan duyuyorum. Aşırı bir sorumluk yüklenmedikten sonra tabiki 1-2 saat ilgilenmeleri normal. Şuan 2 çocuk var diye hayatım buna göre organize edilmiş. Daha fazla çocuk olsa, belki de buna göre şekillenecek her şey. Ama her halükarda evden, ya temizlikten, ya da kendinden ödün vermek gerekecek. 

Ben de çok çocuklu bir ailenin en küçüğüyüm. Ve evet abilerim ve ablalarım bizlerle çooook ilgilenirdi.

Bir programda kadın 11. çocuğu istiyorum ama eşim yeter diyordu. Eşininde şirketi var, kadın çalışmıyor, çocukların dadısı var, eve temizliğe gelen ayrı biri var😅. Böyle olsa ohoooo. 

(8,875 puan) tarafından

Beni ablam büyütmüş mesela. Görüyorum abimin 4 çocuğu var en büyük kızı büyüttü resmen son 2 çocuğu.

(3,320 puan) tarafından

Bu kötü bence ya, hadi arada sorumluluk verilir ama ebeveyn rolünü üstlenmek çok farklı. Bakan kardeşe haksızlık. 

(53,866 puan) tarafından
+1

annem sirf kardes bakmaktan biktigi icin kizim olsun hic is yaptirmicam demis evlenince yemek yapmayi ogrendim ev isi kardes coklugu bikmis kadin

+4 oy
(7,977 puan) tarafından

3 oğlum var 5,2 buçuk ve bir buçuk aylık hiç birini ihmal ettiğimi düşünmüyorum en basiti küçüğümü emzirirken diğerleri ile oyun oynuyorum şarkı söylüyorum vs küçüğüm uyuduğu zaman full onlara odaklanıyorum tamamen insanın kendi elinde bence  ihmal edip etmemesi

(3,320 puan) tarafından

Tabiki biraz kendi elimizde. Her şeyi organize edip zamanı iyi kullanırsak yine biraz mümkün. Sadece çocuk ev ikilisi olsa yine rahat olur ama birde sürekli misafiri olsa, mutlaka bir yerden açık verir insan. İllede çocuklardan değil, temizlik olur, yemek olur. Ya da her şey süper diyelim, bu sefer de insan kendini yıpratır, her şey harika görünsün diye. 

(4,854 puan) tarafından

Valla canım herşeyi mükemmel yapmak zorunda hissetmedim hiçbir zaman. Yettiğim kadar çokta yıpratmam kendimi.ha piste değilimdir herşeyin bi düzeni vardır evde ona göre sırayla yaparım.Çok misafirim olmaz olsada çevremdir bilen bilir beni .. anam bacım yok kaynanam yaşlıdır görümcem eltim uzaklar . Kuzenlerim gelir arkadaşlarım gelir onlarda çocuklu anlar halimden . Çok sosyal dışarı çıkan gezen biri değilim çocuğum olmasada böyleydim zaten 

Belki aşırı sosyal olsam zorlanırdım. Ama gititğim yerlerde çocuklarımla gittim Karadeniz turu yaptık 3 çocuktu ozamn . Gecen yıl 4 çocukla tatile gittik . Çevremde duyduklarım oldu çocuklarla gitmiyor mesela annesine kaynanasını koyuyor. Ama benim bünyem alıştı sanırsam 😂 

(3,320 puan) tarafından

Arada êş ile yalnız kalmak için kaçamaklar yapılır ama çocukları sürekli bırakıp gitme taraftarı değilim asla. 

Ben evde durmayı çok sevmiyorum. Helede hava güzelse. Tüm düzenimi 2 çocuğa göre ayarladığım için, 4 çocuk beni bocaladı. Ay ama çok yorucu bu bir gerçek. 

(484 puan) tarafından
+2

@Mys-2boys2girls

Siz bizim başka biriyle konuşmamıza katılıp, kendinizin karı koca olarak çok iyi yettiğinizi iddia ettiniz. Ancak geçmişiniz de gördük ki, eşiniz size, ailesine vs herkese hakaret vs ediyormuş. Çocuklar için üzülüyormuşsunuz. Çocuklar babalarından korkuyormuş vs. Bunu dile getirince de hemen saldırdınız. Herkesin " maddi manevi olarak yetebilmek" sözünden anladığı anlayış farklı. Böyle bir baba ile biz olsak dört çocuğa kalkışmazdık dedik. Maddi kısmını da size direkt söyleyen olmadı, biz zaten konuşurken siz karışıp birden kendinizden örnek vermeye başladınız. Her neyse..  Şimdi böyle yazdığınızı görünce komik geldi.

(4,854 puan) tarafından

Sen şimdi niye daldın peki konuşmaya hani sanada yazmadım ismini koymadım niye üstüne alındın acaba . Nekadar dert oldu sana benim 4 çocuk ve kocam . Öyle kocaya çocuk doğurulmazmış derkeeenn sananeee. . 

Ben orda senin çok çocuk doğuranlar eğitimi düşük gelir seviyesi düşük deyip küçümsediğin için cevap verdim . 

+2 oy
tarafından

Gelen gideni çok olanların bebesi elden ele ortada büyüyor. İstisnalar vardır da benim gördüğüm bu. Tabi ilgi bölünüyordur o çok normal de hayatları da çok aktif olmak zorunda. Ben tembelliğe alıştım 😅

(1,721 puan) tarafından

Kesinlikle gurbbete olan psikolojik olarak.mahvoluyor çocuklar dört duvar da ne kdr park AVM Gitsende ev ortamı farklı 

(3,320 puan) tarafından

Aile, tadınıdık akraba vs olması iyi bir şey ama bir yandan ben olmamasına çok azıcık daha olumlu bakıyorum. Aynı mahallede olmak istemezdim, ama farklı ilçeler ya da aynı şehir olsa harika olur. Başkaları olunca ortada büyüyorlar ama benim kızım gibi yüz bulmaya aşırı müsait bir çocuk olunca, toparlanması güç oluyor 😌

+2 oy
(6,616 puan) tarafından

Kardeşim dört oğlu var 12 yaş . 5 yaş ve iki tane ikizleri var 4 yaş çık hareketliker baş edemedi bir yıldır yaz kış kreşteler 

(3,320 puan) tarafından

Bizim burada da kreş, anaokulu, yemekhane, oyun grupları gibi o kadar ücretsiz ya da uygun fiyatlı imkanlar olduğu için çok çocuk yaparken insanlar çok çekinmiyor. Ama gerçekten imkanı kısıtlı olup çok çocuğu olanlar 24 saat evde çok zorlanır... 

(6,616 puan) tarafından

Sen yurt dışındamısın canım kardeşim yazdırdı her ay Dünya para ödüyor burada pahalı

(3,320 puan) tarafından

Fransadayım ben. Anaokulu 3 yaştan başlıyor ve ücretsiz. Kızım eylülde başlayacak mesela. Bu tür imkanlar peşpeşe çocuk yapmamda etkili olmadı desem yalan olur. Türkiyede çok pahalı gerçekten. 

+2 oy
(9,470 puan) tarafından

Çok çocuk anneleri kızmasın ama ciddi anlamda ilgilenmek mümkün değildi 3 4 çocukla gücün yetmez bikere biz 4 kardeşiz en büyük benim üstüme annem baya iş yüklerdi çünkü yetemiyordu e nasıl yetsin o zamanlar değilde şimdi anlıyorum işte birbirimize baktığımız çok olmuştur 4 kardeş olarak ne anne ne baba doya doya ilgi göstermedi ha sevmedi diyemem ama Allah onlardan razı olsun yetemediler sadece 

(3,320 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ablam aynı sizin gibi düşünüyordur muhtemelen. Ben en küçük olduğum için bana yük bindirilmedi ama gerçekten bir çok şeyim ile abim ya da ablam ilgilendi. Sevgi de zaten azalma asla olmadı dediğiniz gibi ama ilgi de bölünüyor, öncelikler değişiyor. 

(9,470 puan) tarafından

Evet en küçük kardeşim şuan 18 yaşında aramız 12 yaş  hep benimle uyurdu kendinde söylüyor ablama sarılır uyurdum annemi aramazdım diye tek kızım var ve bazen diyorumki iyiki ikinci birtane yok olsa ne yapardım 

(3,320 puan) tarafından

Sahip olduğumuz düzenin değişmesi korkutuyor ama belki de 2 çocuğunuz olsa, bu duruma alışacağınız için ileride normalleşecek. Çünkü şu süreçte ay dedim, ya 4 çocuğum olsaydı, ne yaprdım😅. 

(9,470 puan) tarafından

Şuan beni ikinci çocuk bir hayli zorlar konteynerde kalıyoruz tek çocukla ancak sığıyoruz ha 5 çocukla kalanlarda var ama biz biraz keyifçilik seviyoruz ailece kızımın kreşte etkinliği vs oluyor mesela e ikinci olsa gidemezdin diyorum bırakacak kimsede yok gurbette tek çocuk candır diyerek devam bakalım 😅

(3,320 puan) tarafından

Haklısınız, imkanlara göre de değişiyor bu işler. Kızım da eyülde okula başlayacak mesela. Kardeşi ile yine idare edebilirim. Ama daha fazlasın şuan asla müsait değilim. 

+1 oy
(1,721 puan) tarafından

Geçen yıl 4 kişi olduk bu yıl sonu 5 kişi oluyor şaka gbı geliyor bazen memlekete gelirken arabaya nasl sigacaz acaba :D  şuan kimse ile görüsmuyorum memlekette olsa hersekilde agirlarsn ama gurbegtte bol çeşit temiz ev bebekle çok zor 

(3,320 puan) tarafından

Aynen öyle. Kendi öz ailen olunca, düzen buna göre oturuyor. Etraf kalabalıklaştıkça zorlanıyor insan. Bu süreçte belki de düzenim değiştiği için de zor geldi bana. 

+1 oy
(4,861 puan) tarafından

Bende hastalik zamani nasil oluyo diye dusunuyorum ben bitaneyi iyi edemedim bu sene 2 tane olsa ondan ona ondan ona napardim bilmiyorum 

(3,320 puan) tarafından

Beni de en çok zorlayan dönemler aynı anda hasta olmaları. Çocukların fıtratıyla da alakalı. Bir ben, bir eşim bakıyoruz. Buna rağmen bazen zor oluyor. 

+1 oy
(746 puan) tarafından

Ay brnimde 3.5 yaşında bi oglum var bu sıra valla çok zorlanıyorum abisi askere gıttı onamı yapıyor anlatamıyor anlamadım guduruyo yapmadıgı harekler telefon atıp kırmalar napıcam bilmiyorum valla komşunun 4 kızı var kadın valla giyiniyo kuşanıyo çıkıyo anlamadım sorun bizdemi

(746 puan) tarafından

Aynen ben istedim olmadı tedavi olduk olmadı dedim tek kalacak 16 sene sonra rabbim nasip etti inan bu güne kadar kolaydı megerse büyük abisi onun yanına felan gidiyordu rahattım şimdi oda gidince bi boşluga düştü diyorum 

(3,320 puan) tarafından

Ne güzel, sizin için çok sevindim 🌿 tabiki onun için çok zordur şimdi, abisini kısmen 'babası' şeklinde de benimsemiştir. Yokluğunu anlamlandıramıyordur. 

(746 puan) tarafından

Aynen o durumda canı bişey yaptırmak ısteyince baba derdi😔

(3,320 puan) tarafından

En kısa zamanda kavuşurlar inşallah 🌸

(746 puan) tarafından

İnşallah

+1 oy
(3,101 puan) tarafından

Kardesimde 3 tane var biri annnesinde 2 tanesi babanesinde onlarda bugün mobilya bakmaya gitmişler.. 

Kisaca tek zor böyle anaanne babaanne lazım herkese 😆

(3,320 puan) tarafından

Bizde de çok şükür babaanne var ve kardeşiniz gibi çocukları bıraktığım oldu. Gerçekten yardım eden olunca arada iyi oluyor. 

+1 oy
(828 puan) tarafından

Ben hepsine aynı ilgi verildiğini düşünmüyorum benim 6 yaş oğlum 2,5 yaş kızım var zaman Zaman haksızlık olmasın diye eşit yapıyorum o halde bile içim rahat etmiyor eğitimi falan seneye birinci sınıf Allah'tan kızım küçükte dersi vs. İlgilenebilirm diye düşünüyorum 

(3,320 puan) tarafından

Kuzenlerinin ödevleri de varmış ama getirmemişler. Ay dedim bir de ödev olsa ne kadar zor olurdu. Yaş aralıkları ne olursa olsun her zaman bir zorluk yaşanıyor. 

(828 puan) tarafından

Kesinlikle öyle benimki anasınıfına gidiyor ekstra eğitici setler aldım birlikte yapıyoruz kızimda mesela oturup yapıyor oyalıyorm bir şekilde ama yinede karışıyor bişeyler istiyor otur kalk deliriyorm çocuğun dikkati dağılıyor 2 çocuk olduğu halde valla işlerim yetişmiyr

Eşimin yeğenleri var 3 çocuk oğlumdan 1 yaş küçük çocuğu okula göndermediler öncekileride göndermediler masraf için ama  okullar kapanmadan alıp köyüne götürür ne terbiye ne adap hiç bişey yok büyüklerde tablet küçükte eski akıllı telefon var geziniyor evde ben bişey yapınca masraf yapıyorum oluyor gelse anlat cahillere

(3,320 puan) tarafından

Aldığınız ürünleri gereksiz gördükleri için masraf görünür onlara. Çocuğun eline teknolojik aleti koşulsuz vermek modern zamanda çocuğu başıboş bırakmaktır. 

0 oy
(4,365 puan) tarafından

parkta bi çocuk var ailenin en küçüğü 4.çocuk

3 tane abisi var

annesi ile arada konuşuyoruz. bu arada çocuk 2.5 yaşında. 

gece 2 de yatıyormuş. öğlen uykusunu 3 gibi yapıyormuş. ne zaman dışarıda görsem elinde topitop, çikolata vb şeyler var. 

telefona falan da bakıyor. 

abileri okuldan gelince onlar parkta başında duruyor çocuğun ve bu çocuk sürekli hasta ne zaman görsem burnu akıyor. orta kulak iltihabı bile geçirmiş. 

genelleme yapamam, doğru olmaz ama benim bu ailede gördüğüm saldım çayıra modeli çocuk yetiştirme.

çocukların yaşı yakın olsa anlarım çünkü gerçekten daha zor olur. bütün çocuklar okul çapında en küçük abi ortaokula gidiyor. 

anne umursamaz bi modda. 

kızım 21 aylık, ikinci çocuğu düşünmüyorum ama diyelim oldu aralarında 3-4 yaş var diyelim. yine zorlanırım ama bu şekilde kolaya kaçar mıyım bilmiyorum. çok zor durumda olmam lazım bunu yapmam için. 

(3,320 puan) tarafından

Aralarında yaş farkı olsa dahi zorlanıyor insan. Şu kısacık zamanda bunu tecrübe edindim. Mesela börek değil de makarna yaparak kolaya kaçılabilir ama ha bire çocuk yapıp sokağa atarak kolaya kaçılmak değil bayağı ihmalkarlık oluyor. Ki üzücü taraf da, bu bahsettiğiniz kadın için her şey normal, olması gerektiği gibidir.

Ön yargılı yazdım ama çoğu kişi için bu şekilde.

İstisnalar da vardır mutlaka. 

0 oy
(2,829 puan) tarafından

5 kardeşiz. Sersefil büyüdük. Annem hep çalışmak zorunda kaldı biz evde kendi kendimize kaldık. Küçük kardeslerimin ikisi bizde büyüdü. Bir küçüğüme en küçüğümüz anne diyordu. Annem haliyle sıyırdı hem çalıs hem 5 çocuk. Destek yok. Eve kapat git. Ama buyuudkve büyüdükçe herşey guzellesti. Annem zaten çok sabırlı bir kadındır bir kere vurmamistir bize, hep opup koklamistir. Çok sevgiyle büyüdük yoktu belki ama bize hep vardı. Hepimizi eşit sevdi eşit buyuttu. Ben en büyük olduğum için en çok ben ihmal edildim psikolojik olarak özellikle ama sevgisi hep vardı ihmal edilsemde hiç kin duymadim. Yine de razıyım ama yine olsa yine kardeşim olsun ben ihmal edileyim derim 😂 üstelik hepimizi okuttu bir görsen demezsin ki bu kadın 50 yaşında en fazla 35 😂 o çocuklarin işin gücün içinde babamı hiç ihmal etmedi bize her gün kahvaltı akşama yemek, üstelik hepsi normal doğum ve hepimizi de emzirmis 😂 gerisini sen düşün

İş tamamen kadında bitiyor. Biz yeni neslin gram hayat sevinci yok gram tutunma çabamız yok. Burda da çok görüyorum kocasi çalışmıyor doğru düzgün iş yok diyor kendi çocuk var çalışamam diyor geçinmek sıkıntı. Eski kadınlar biz gibi değil yani😂 benim bir kızım var 16 aylık. İkinciye hamileyim sürpriz bir gebelik 7 haftalik. Kafayı sıyırdım üstüne çalışıyorum 😂 annemi görünce diyorum ki ben kadinmiyim ya 😂

(3,320 puan) tarafından

Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla gelsin bebeğiniz. 

Annenize de maşallah. Biz yeni dönem anneleri her türlü bilgiye daha rahat ulaşıyoruz. Bilinçlendikçe her şeyin daha iyisi, daha güzeli olsun, çocuğum bundan etkilenmesin, bunu da öğrensin, bundan da bundan da... diye diye daha da stres oluyoruz. Bu yüzden kafayı sıyırma noktasına geliyoruz. Belki anneniz gibi ya da daha eski annelik döneminde ki gibi biraz akışına da bırabilsek her şey daha rahat olur. 

0 oy
(3,442 puan) tarafından

Biz 3 kız kardeşiz. Ben ortancayım. Kardeşim benden 8 yaş küçük. Yaş farkından dolayı bakımına bizde çok yardımcı olduk. Evet ilgi bölündü, kardeşime yük binmedi bu konuda ablalar olarak biz ön plandaydık. Bi oğlum bi kızım var. Ağustos'ta 2. Kızımı kucağıma alıcam nasipse. Ondan sonra asıl maraton başlayacak sanırım. En çekindiğim şeylerden biri hastalık zamanları. Hepsi birden hasta olunca gerçekten çok zorluyor. Allah yardımcısı olsun ben ve benim gibi anaların 😂

(3,320 puan) tarafından

Sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah. Beni de en çok zorlayan hastalık dönemleri. Umarım bu konuda şanslı olursunuz. Yaş aralığı az ya da çok, her türlü zorluk yaşıyor insan. 

(3,442 puan) tarafından

Yani Allah'a şükür sık sık hasta olmuyorlar. Bağışıklıkları güzel. İnşallah böyle de devam eder.

0 oy
(53,866 puan) tarafından

yettiklerini düşünmüyorum 

(3,320 puan) tarafından

Bir şekilde bir yerde eksiklik oluyordur mutlaka. 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 667 göst.
1 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (734 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 121 göst.
+2 oy
10 cevap 411 göst.
0 oy
8 cevap 181 göst.

Kategoriler

1,469,001 soru

24,066,607 cevap

330,401 kullanıcı

...