+2 oy
401 göst.
Diğer kategorisinde (102 puan) tarafından

Kızlar biraz önce bi yazıya denk geldim aklımı karıştırdı siz ne düşünüyorsunuz yazı da dinimizde reglken haram olan ilişki için o bölgede örtü olması halinde diğer türlü eşinizi kendinizi tatmin edebilirsiniz esas olan yasak birleşmedir yazıyordu ben ilk defa duydum eşimi hep reddederim bana ne türlü yaklaşırsa yaklaşsın bu doğru olabilir mi araştırdım ama bişe bulamadım ? 

8 Cevaplar

+4 oy
(2,498 puan) tarafından

Yani şöyle esinizle birleşme olmadığı müddetče eşinizi tatmin edebilirsiniz. Atıyorum üzerinizde kıyafetiniz varken iç çamaşırınız varken olabilir. Birleşme olması haram onun dışında size yaklaşması değil. 

(3,829 puan) tarafından

Ayn öyle+++++++ 

(102 puan) tarafından

Yani bende bunu okudum el ile üstü örtülüyken olabilir falan yazıyordu aklım karıştı 

-Reklam-
+3 oy
(312 puan) tarafından

Regl döneminde eşinizden uzaklaşın denmez ki birleşme olmaz göbek ve diz bölgesine dokunulmadigi sürece haram değil 

+2 oy
(22,828 puan) tarafından

Evet ben de bu yazıdaki şekliyle biliyorum

+1 oy
(264 puan) tarafından

Tabikide haram bende adet döneminde reddediyorum eşimi oda anlayış gösterir ama bazı erkekler anlayışsız oluyo malesef

+1 oy
(5,713 puan) tarafından

Regl donemi ne sekil olursa olsun iliski yasaktir. Ayetle sabittir(bakara 222) Yok soyle yaparsan olur boyle yaparsan olur insanlarin uydurmasidir.

(3,829 puan) tarafından
+1

Hayır yanlış biliyorsun cinsel birleşme yasak onun haricinde ki diğer tatminler helal, ayette cinsel ilişki yasaktır buyurmuş, ama elle birbirinizi tatmin edebilirsiniz bunuda istemiyorsa eş o zaman bunu eşine izah edebilir 

(5,713 puan) tarafından

Ayetin neresinde yaziyor elle tatmin? Elle tatmin cinsi munasebet degil mi? Tokalasmak mi? Kadinlariniza yaklasmayin. Gusul aldiktan sonra Allah in uygun gordugu helal sekilde munasebette bulunun diyor. Uzaktan mi yapiyosunuz tatmini? Sacma sapan konusmayin ya. Bekleyecegi 4 5 gun adamin. Olmez sevismeden merak etmeyin.

(3,829 puan) tarafından
+2

Biraz sakin ol biz bildiklerimizi söylüyoruz o zaman sen adet iken eşin senle aynı yatağa dahi girmesin sana sarılıp öpmesin buda haram oluyor dediğine göre tabi, biz belde aşağısına dokunamaz dedik git biraz araştır bak ondan sonra gel konuş 

(3,829 puan) tarafından

Ve hadisi şerif bile var Allah Resulü buyurmuş nikahınızda bulunan eşlerinize cima dışında herşeyi yapabilirsiniz. Al sana şimdi araştır bak 

(5,713 puan) tarafından

Sakinim zaten celallencek bi durum yok. Herseyi erkege gore sekillendirilmesini dogru bulmuyorum sadece. Sarilmak cinsi munasebet degil ama elle tatmin etmek cinsi munasebet. Elle tatmin belden yukari mi yapiliyo? Adamin memesini minciklamiyosun sonucta belden yukari da :) Iki dedigin arasinda zitlik var bana gore. Eger belden asagi dokunmasin diyosan ikimizde ayni seyi diyoruz ama sarilmak veya opmek baska bi durum. Her opmeyi cinsellik olarak algilayamazsin, hos opmekte istemeyebilir kadin. Adet donemi sadece bedensel degil ruhsal olarakta kadini zorlayan bi donem oldugu icin istememesi normal ve Allah bunu dusunerek bu ayeti gondermis. 

(3,829 puan) tarafından
+1

Ayeti kerime nazil olunca sahabiler Allah resulüne sordular peki bize hayız olan eşlerimizden bize ne helaldir o da buyurdu ki izarin üzerinde olan size helaldir yani belden aşağı haram ama üst kısım helaldir, ha tabi kadın bunu da istemez ise eşlerine bildirirler ama iki taraf da istiyor ise Allah'ın sınırlari arasında bu şekilde birbirlerini tatmin edebilirler diyorum canısı, bişeye direk araştırmadan yapamazsın edemzsin demek yanlış araştırıp ona göre konuşup anlatmak izah etmek lazım

(5,713 puan) tarafından

Hayatin bende bunu diyorum. Sen elle tatmin yazinca bambaska bi durum cikiyo, o zaman is alt tarafa gidiyor. Adami ustten elle tatmin etmek zor olsa gerek :) tabiki op saril kocana, kocandan kac degil mevzu.

(3,829 puan) tarafından

Ahahahah ikimizde birbimizi yanlış anlamışiz kız neyse hakkını helal et haa bide Ayn bende biliyorum dediğim gibi belden aşağısı yasak ama öpmek sarılmak üst kısıma dokunmakta sorun yok ama tabi o konuda eşine güveniyorsan 😁

(5,713 puan) tarafından

Hahahaha riske atmaya gerek yok🤪 Helal olsun canim sende helal et 🌸

(3,829 puan) tarafından

Helali hoş olsun kardeşim bide  kocasına güvenen riske atar mı bilemiyorum sjsjsjsjsjsj

+1 oy
(3,829 puan) tarafından

Tabi ki de öyle cinsel bölge hariç diğer türlü birbinizi tatmin edebilirsiniz arka kısım ve adet iken cinsel alan yasak onun haricinde eşler birbirlerinin sıhhatine dikkat ederek çok afedersiniz ama sevişe bilirler 

+1 oy
(726 puan) tarafından

Canim dinimizde adet donemi hanimlarin dinlenmesi gerektigi geciyo adetli iken iliskiye girilemez iliski olmadan  esini tatmin edebilirsin hatta bu donemde pwygamber edefdimiz hanimini oper sarilirmis ben bunlari nihat hatip oglu gibi kisilerden dinledim birazda arastirmistim ordan biliyorum

0 oy
(4,852 puan) tarafından

NNerden turuyo bunlar gercekten anlamiyorum aklim almiyo benim sinirlenmek kibirdendir diyorum yok sinirleniyorum gel gor ki inanan kardeslerim ah ah hayiz oldugumuz sure boyunca kadinin gobegiyle diz kapagi arasi kocasina haramdir dokunsa bile sakada vermesi gerekir ki gersini kendin dusun sence olur mu 

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 269 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Asiiii (2,035 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 316 göst.
+1 oy
9 cevap 252 göst.
25 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Ayasa (1,304 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 230 göst.
19 Mart 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,639 puan) tarafından soruldu