+3 oy
713 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (101 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ BENİ ELEŞDİRMENİZİ İSTEMİYORUM SADECE KENDİNİZİ HAYAL EDİN Hayırlı geceler hayırlı  ( benim kayınbabam 5 ay önce vefat eddi eşim 4 kardeş 2 kız 2 oğlan kızınn biri aynı binadayiz yaşı 45 kayın babam 67 yaşindaydi kayınvalidem 66 yaşında kayın validem önce 1 er ay herkezde kaldı şimdi tek bir yerde bende kalmak istiyor öncelikle kalbimden geçenlerin nedeni anlatmak istiyorum büyük görümcemle aynı binada oturyoruz kayınbabam ve kaynanam her geldiklerinde oraya gelirlerdi ve geldikleri zaman çocuklari görmek sevmek için oraya cagirirlardi bana soylemezlerdi yer içerlerdi cagirmazlardi kapıya çocukları gönderip yenge dedemler geldi çocukları cagiriyolar derlerdi hastalandığımda kayınvalidem burda olsa bile bakmazdi kızına geçerdi nasılsın diye bile sormazdi pek bize görmezdi bile 2.5 yaşındaki kızım babannesinin kim oldugunu bilmezdi yanına gitmezdi kayın babam vefad edince kalınca babanne demeye başladı görümcemle aramda bişey oldunda bana sormazlardi bile neden niçin diye bende Onlar kendi aralarında konuşuyorlardiki tepkileri sen belli oluyordu ama yinde belli edmezdim yani onlar için yok gibiydik eşime söylediğimde boşver napacaksin takma başkası olsa gelmesini istemez sende kafaya takıyorsun gelmiyolar diye konuşurdu bende ilerde bişey oldunda ozamanda ben yok gibi olmak isterim falan dedim oda sen üzerine düseni yap boşver dedi ama  kabullenemiyorum bir zamanlar yüzeme bakmayipda şimdi benim evimede kalmak istemesini ve ona hizmet edmek ağrıma gidiyor nerdeyse içeği suyu bile benden istiyecek yaslida deyilki okadr eli aya tutuyor zoruma gidiyor biseyde söyleyemiyorum eşini kaybetdi köyde kaliyolar di şimdi köyde kalamadı için mecburuz tabiyki gelebilir ama herkezde kalmasını istiyorum kizindada kalsın mesela  napmam gerekiyor kafaya takıyorum günahmi işliyorum nasıl herşeyi oluşuna brakabilirim  

27 Cevaplar

+9 oy
(562 puan) tarafından

Eşin ne diyor bu duruma. Onun fikri ne açıkçası bu olanlar karşısında merak ettim. Eşine söyle de ki sen çalışıyorsun akşama kadar evde olan benim. Ben yapamam. Beni kısıtlar bu durum dışarı gitmeme gelmeme vs. Ben kendimi annene göre ayarlayamam.  Herkes baksın bende sıram gelince amenna ama başka türlü Benim gönül rızam yok de. Ama illa kalsın diyorsan de ben çalışırım sen evde annenle çocuklarla kalırsınız anne oğul güzel vakit gecirirsiniz de . Valla yaşlı diye gönül kırma vs gibi kaliplaşmis şeyleri diyemem ben sana . 

(101 puan) tarafından

Bilmiyorum vicdanım çok zayıf nasıl yapicam 

(562 puan) tarafından
+1

Ezilir durursun bacım sen o zaman . Kimse acımaz haaa kendine gellll.  Gelip baş köşeye oturur orası senin değilde kendi eviymiş gibi davranır sende köle muamelesi görürsün.  Acıma vicdan yokkkk yokkk No vicdan no 

(101 puan) tarafından

Eşimin fikri ne olabilirki kabul eder hiç birşeyi sorgulamaz hakkımızı aramaz çok sezsiz birisi

(562 puan) tarafından

Burda sana büyük görev düşüyor senin yok demene de birsey demez o zaman. Hadi bakalım sen senn ol kaynananı sakın kendine yerleştirme bakkk . Sadece ben değil bunu burda herkes söyler.  Birden çok kişi yok diyorsa vardır bir bilinen tecrübe.  Yapmaaaaaa 

(101 puan) tarafından

Kızı da hemen yan tarafımızda canı istiyor oraya canı istiyor buraya brazdan ondan burayı istiyor  

(101 puan) tarafından

Ev kendimizin kira olsada çıkıp gitsem olmuyor 

-Reklam-
+8 oy
(23,428 puan) tarafından

Önceden ne yaşandığı kısmı çok büyük mevzu değil ama oğluma gideyim oğlum baksın düşüncesi bana doğru gelmiyor bütün bunlar olmasa da benle birlik olsun istemem evde misafir olarak kalması başka bir şey sürekli bizimle yaşaması başka bir şey. Bu ihtimal bana hiç uymuyor Elden ayaktan düşüp bakıma muhtaç olmasa ben aynı evde yaşamayı asla göze almam 

(23,428 puan) tarafından
+1

Yani bence o hiç bir şeyin sorumluluğunu almıyorsa sende alma kötü fikir veriyorum gibi oluyor ama kayinvalideler sessiz olan işini hizmetini iyi yapan gelinde kalmayi tercih ediyorlar benim ablamın kayinvalidesi de öyle iki tane gelini olmasına rağmen ablamda kalıyor çünkü o yemeğini çayını hizmetini kusursuz yapıyor 

(101 puan) tarafından

Bende öyleyim kırmak istemiyorum 

(23,428 puan) tarafından
+1

Benim naçizane tavsiyem hayatını ona göre düzenleme mesela hastaneye bir yere mi gideceksin ona da söyle çek kapıyı git oturup gelin gelsin kahvaltı hazırlasın diye beklemesine gerek yok eli ayağı tutan kendi işini girebilecek biri sonuçta 

(94 puan) tarafından
+1

Sonuncu yoruma katılıyorum. Madem illa kalacak, hayatınızı ona göre dizayn etmeyin. O, size ayak uydursun. Gerekiyorsa duymazdan, görmezden gelerek kendi işini kendisinin yapmasını sağlayın. Baktı hizmet eden yok, belki kendi gider. 

(101 puan) tarafından

İşde tamda öyle birisi kalkıp bi çay koymaz beni bekler 

+7 oy
(562 puan) tarafından

Kızımın evi demez çünkü damadım rahatsız olmasın der ama oğlunun evinde sanki i.t yaşıyor tövbe Yarabbiiiii.  Oğlunun evine yerleşme düşüncesi nedir yaaaa . 

(2,117 puan) tarafından

++++++++++++

+6 oy
(764 puan) tarafından

Sen gayette haklısın keşke bigün bize kalacaklarını bilseler de öyle yaşasalar harekleri unutulmuyor insanın içinden çıkmıyor Allah rızası için bakarsın ama dedigin gibi herkeste kalsa kimse sıkılmaz kendide anlatamasın 

(101 puan) tarafından

Kapıdan girdi gibi davranışlarıni hatırlıyorum 

(764 puan) tarafından

Öyle oluyor canım 

+5 oy
(2,117 puan) tarafından

Aşırı haklsiin.Diğer Eltin baksın.sokakta kalmadı sonuçta seni biraz sessiz buldu belkide daha iyi yonetirim diye düşünüyordur bilemeyiz günahınada girmek istemem ama genelde böyle olur asla kabul etme sende de kalsın o kadar katı olma tabi ama her zaman için kabul etme burnundan getirie çünkü kendi evinde yabancı olursun

(101 puan) tarafından

Bende öle istiyorum herkezde kalsın ama burayı çok benimsiyor

(2,117 puan) tarafından

Fırsat verme.

+5 oy
(7,264 puan) tarafından

Neden sadece sana yerleşmek istiyor ne güzel herkeste sırayla kalsın işte neden kendisini bıktırıyo bence eşine söyle bir oturan biri olarak çok zor birde benim kaynanam iyidir öyle karışma vs yok ona rağmen çok zor hiç düzeni bozmayın aynı sırayla devem etsinler 

(101 puan) tarafından

Bize söyleme gereği bile duymuyor ki gelenlerle konuşurken duydum 

(7,264 puan) tarafından

O zaman hiç kabul etme sınırını koy sen taviz verirsen daha çok seni hiçe sayarlar 

+5 oy
(4,241 puan) tarafından

Benim kayınvalidemde tek yaşıyor önce evi uzaktaydı temelli olmasa bile ayda 10 gün filan gelir kalırdı en son bize yakın ev tutmaya karar verdi kiralar yüksek ama hiç sesimi cikartmadim benimde kendime göre düzenim var çünkü 

(101 puan) tarafından

Bende istemiyorum ama adım kaynnasina bakmadı kötü diye cikicak birde Allah dan da korkuyorum anne sonucda

(4,241 puan) tarafından
+1

Yok valla hiçte çıkmaz canım öyle düşünen alsın baksın yani seninkinin durumunu bilmiyorum ama benimkini ailede herkes bilir gecinilmesi zordur o yüzden kimse bişey diyemez

(101 puan) tarafından

Benmkide kavgacı deyil ama lafçı laf taşır laf sokar 

+4 oy
(101 puan) tarafından

Kopyala yapıştır yapdigim için yazım karisdi duzeltden düzeltmeye çalıştım ama olmadı parantezli kayinbabamdan başlıyor yazım

+4 oy
(3,340 puan) tarafından

Esine soyle istemedigini acik acik  sonucta kendi kizi vs var

+4 oy
tarafından

Benimde kaynanm kayinbabam yaşlı biri ölse diğeri benim yanıma gelecek çokta iyi değiliz ama bakardım insan eti ağır derler ama yinede bakardım gün gelip bnde yaslaninca  aynı duruma bnde düşerim bunu düşünürüm 

(101 puan) tarafından

Bakarım Allah korkarım ama 4 evladı var kız evlatlarını bile maddi manivi ayirmadilar hepsi söz sahibi herkez baksın istiyorum 

tarafından

Canım imtihan dünyasında yüz beliki buda senin imtihanin sabret ne diyim başka haklisinda 

(101 puan) tarafından

Diyorum ki zamanı bırakayım her şey gördüğümüzde bir hayır vardır ama o zaman içerisin de içime atıyorum bana bir şey olacak hastalanacağım diye korkuyorum

tarafından

Korkma canım zor böyle şeyler ya Allah yardımcın olsun ama dediğim gibi imtihan dünyasında yaşıyoruz nerden gelir bilinmez ♥️

+4 oy
(8,237 puan) tarafından

Neden kıymetli eltinde değilde sende kalmak istiyor acaba ? Bence haklısın . Tek senin sorumlulugunda olmamalı. Anne herkesin annesi. Kabul etme . Bunun yaşlılığı daha ağır . Herkes evlatlık görevini yerine getirsin .

(101 puan) tarafından

Nedeni şöyle onun binasını tanımıyor dışarda oturan sohbet eden yok dedi kodu yok bizim binada kızı var komşular tanıyor dışarda oturyolar dedi kodu cok

+3 oy
(7,246 puan) tarafından

Aynı benim kaynanayi anlatmışsın.kaynana kayınbaba sağ köyde yaşıyorlar ama sürekli bize gelip bizde kalmak istiyolar ama buna hep eşim müsade ediyor tam bir süt kuzusu.kaynana şimdiden millete diyor işte birimizden biri ölürse onların yanında kalırız ama yok öyle bir dünya valla.bizden hariç bir oğlu ve 3 kızı daha var ay ay gezsin dursun ben devamlı bizde kalmasına müsaade edemem gerekirse boşanmayı da göze alırım.ben o kaynanaya tahammül edemem o kadar 

(101 puan) tarafından

Düşünürler ama Allah'ın ne getireceği ne yazdığı hiç belli değil bizim aklımıza bile gelmesin kayınbabamın vefat edeceği 3 ay içerisinde olduğu her şey birden kanser olduğunu öğrendik çok hızlı ilerlemiş son evrelerinde vefat etti ama şok içerisindeydik  onlar bile beklemiyordu böyle bir şeyi şimdi bana karşı daha nazik daha yumuşak laf sokmaları yok gibi ama yine de eski minnetsizliklerini konuştuğu ağır lafları unutmuyorum

(8,237 puan) tarafından

Kız büyük konuşma rabbim kimseye düşürmesin de en iyisi

+3 oy
(53,896 puan) tarafından

kendi evinde kalsin 

(101 puan) tarafından

Köyde kalmak istemiyor kendi evide yok

(53,896 puan) tarafından

size yakin ev tutun ev ev ustune olmaz ki

(101 puan) tarafından

11 TL maaş alıyor nasıl tutulcakki herkez cebin den az çok yardım edsin desen kimse yaklasmaz

+3 oy
(6,631 puan) tarafından

Eleştirecek bir durum yok haklısın bende istemem erkek annelerinde illa oğlumda kalıcam düşüncesi oluyor daha yaşı genç kendi kalabilir köyde kalamıyorsa uygun apart daire tutun yaşasın yada sırayla kalsın hepinizde

(101 puan) tarafından

Bende öle istiyorum kizlarm diye oluyor kurusu kuruşuna kadar pay eddi ler ama yük bir kişiye 

+2 oy
(1,793 puan) tarafından

Eşinle konusacaksın canım istemıyorsan. Ben olsam kaynımla kalsın ama yılda bı kaç ay gelip bızde kalabileceğini uygun fiille anlatırdım.

(101 puan) tarafından

Kadın bizimle bu fikirlerini hiç konuşmadiki eve gelen misafire söylerken duydum burda kalmak istedi bize konuşmuyor direk kalıyor eşimle konussam bile annesine demezki yeter artk anne diyerleri dede kal diye bize dese bende düşüncelerimi soyliycemde kadın söyleme gereyi bile duymuyor 

(1,793 puan) tarafından

İşte böylesi biriyle yaşanılmaz. Allah yardımcın olsun canım yerinde olmayı istemezdim ama her an o duruma ben de gelebilirim. 

(101 puan) tarafından

Çok zor aşırı kendine hizmet eddirmeyi seviyor 1 e giden çocuğum var ders yapdiriyorum akşam çayı icilcek hazr çay çayı orataya koymuyor bile beni bekliyor bende kalkmadm kalksam ödev kalcak mutfağa geldi sylenerek nasılsa çay sevmiyor diye kendine bir bardak aldı içeri gitdi eşimde kanepede uykluyordu 

+1 oy
(115 puan) tarafından

Cok haklisin benim sahzi fikrim bu senn esine bagli esin tamm sikinti yok kalsin derse obur kardeslerinde kaynaninda isine gelir ama kardeslerine sirayla bakalim kimsenin cani sikilmasin tadinda kalsin derse o ayri bisey 

Bizde ayni durumda sayiliriz canim kaynanam kayinpederim sag ama kizlarini eltimi arar sorar onlarin evine gittiginde temizligine yemegine yardim eder goruyorum ve duyuyorum benm eve geldiginde yerinden kalkmaz ne temizlim ne yemek aramaz sormaz hic benden bekler koye en cok biz gider islerini biz yapariz esim cogu kez beni cocugunu yok saydi gibi gitti haftalarca bisy verilecek oldumu onlara da 1kg bana da 1kg ornegin elmayi biz topladik hepsini herkeze esit bana fazla ver iste yada harclik ver evimi rahatimi birakip gelmisim gonulle insani bunlar benim esimden kaynakli bura gelirler dugune gidecek olurlar esime solerler gotur diye sanayi olur esim pazar market hastane vs hep esim bende kiziyorum hergun hergun olmuyor bi kerede abin yapsin bizde isimize bakalim diyorum tartisiyoruz ben yada cocuk hastaneye gidecek oluyorum bana yol tarif eder dolmus otobus soler anasina babasina gelince izin alir arabayla goturur getrr hakmi degil uzun oldu bende dolmusum valla kusura bakma

(101 puan) tarafından

Aynısı canım herşeyde eşit bir zamanlar bana el kızı diye konuşurdu sonrasnda saygı sevgi beklerdi saygimi yapdım ama sevgi olmuyor zaten onca laftan sonra şimdi el yine el kızı diyor ama mecbur görüyor oğlu oldu için kızindan çıkmıyordu hiç şimdide istiyorum ki orda da dursunki herkezin maske altını görsün yükünü bana atip yine kızım kızım derse kaldıramam zaten hamileyken virüse yakalndim bebeği düşünüyorum sandım yerlerde ağladım çocuğum küçük akşam oldu hiç yemeyim yok oda köyden gelmisdi namazını kıldı yavaşça kapıyı kaptip cıkdı kızına gecdi akşam 10 a kadar eşimi bekledm acı içnde iki büklüm makarna pişirdim 3 yaşında bebemin onu koydum acikdikca oturdu oturdu yedi öldün mü kaldnmi nasıl oldun dmediler en uzuldugumde torunum acmi tokmu kim doyurcam demedi bir tabak yemek bile uzatmadalar bu sadce bir orneyi ama Allah biliyor ya çok vicdanım yufka ağlasa hemen üzülüyorum 

(115 puan) tarafından

Esin olmaz derse olmuyor da bizim kiler demiyor bazilari var sinirini biliyor ama bizimkiler asla kalirsa da mecburiyetten cok yuz verme bi sure sonra belki sklr gider 

+1 oy
(4,640 puan) tarafından

Kabul etmezdim 4 evladı varsa herkeste sırayla kalabilir. Ayrıca 66 yaşında elden ayaktan düşmedi kendi evinde kalabilir. 

+1 oy
(575 puan) tarafından

66 yaşındaki sağlıklı kadın evinde köyünde niye yaşamıyor da çoluğun çocuğun düzenini bozuyor? Bunu hiç anlamıyorum. Hasta ya da yaşlı olur, bakıma muhtaç olur, daimi kalır anlarım ama saglikliyken ve orta yastayken neden? ayda yılda birkac gün  1hafta falan misafirliğe gelecekse kabul öbür türlü ben kabul etmem.

0 oy
(150 puan) tarafından

Gelinin kocasının anne babasına bakma yükümlülüğü yok 

Canım benimde kayın babam yok mecbur değiliz yani benimkide köyde 

Eşim getirelim dedi diğerleri ne olacak doğurduğu çocukları dedim 

Küstü baya bı sürat aştı 

Geri bana hak vermeye başladı 

Sen haklısın gaz vermek için demiyorum.ben eşime ev alın oturtun dedim iki erkek ona karışmam dedim ama benim evimde sürekli olarak değilde dönüşümlü kalabilir dedim 

(150 puan) tarafından

Şimdi o çokta nazlidir eşim yok diye bide ilgi çekmek için bisiler yapacak hiç gerek yok herkes evinde sağ olsun eli ayağı tutuyormuş 

Bide bana değer vermez kaynanam vermiş gibi görünür ama torunlarını girmeye gelir bu şartlar altında istemiyorum derdim net bir şekilde 

0 oy
(6,752 puan) tarafından

Ne sırayla bakarım ne temelli bakarım 

Senin kaynananın gidecek yeride varmış benim şuan bı nevi sokakta yaşıyor umrumda bile olmuyor dinen bakmak zorunda değilsiniz bu sizin insafiniza kalmış ama bence hiç gerek yok 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 209 göst.
27 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayasa (1,304 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 834 göst.
5 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
+1 oy
16 cevap 999 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Merveyakupsidar (602 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,580 soru

24,074,191 cevap

330,830 kullanıcı

...