+3 oy
651 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Selam Aleykum hanimlar ilk onçe kadir gecemiz Mubarek olsun size bı sorum olacakti ben şuanda adet oluyorum ama çok Deyil biraz bu gecede kadir gecesi olduğu için baya bı üzüldüm en güzel geceye katilmaçagim için bı yakınım da bana 7 kat bez sarırsan olur dedi yani namaza gidebilirmisim doğruluk payı varmı acaba bı bilgim yok çünkü benim ilk kez duydum emin de olmadan böyle bişey uapamam

23 Cevaplar

+14 oy
(7,565 puan) tarafından

Allah'ım ya Rabb'im bir yaşıma daha girdim 🤦 yok bacım öyle şey ya yeni yeni şeyler çıkartıyorlar.

(4,184 puan) tarafından

Oradan bebegin açık olduğunu düşünüyorlar sanırım onu kapatmak ivin de 40 kat niye düşündüler onu da anlamadım sadece regl kabı yeter aslında 

(4,184 puan) tarafından

Adam ölmüş ahirete intikal etmiş daha da dünyada durup milletin orasına burasına bakacak kadar sapık bir mevta sanmıyorum 

(4,184 puan) tarafından

Bu konuyla ilgili hic bilgim yok ama yorum yapmak gerekirse eteğin elbisenin içini gorebiliyorlarsa pijama taytin içini de görebilirler diye düşünüyorum. Bunun dışında zaten eteğin altına hiçbir şey giymemek doğru değil otururken kalkarken bir yerler görülebilir düşme kalkma ihtimaline karşı illaki bir şey giymek lazım. 

(22,848 puan) tarafından
+1

Pet takman lazım yoksa ölüler oranı görür gibi bir şeydi sanırım 

(561 puan) tarafından

@Casperiye Gülmekten gözümden yaş geldi kızzzz yorum güzeldi 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

-Reklam-
+7 oy
(9,263 puan) tarafından

Erken kalkan hoca olup vaaz veriyor 77 katada sarsan olmaz 

tarafından

Puhahaha tamam yaww 77777777777777777777 kere de olsa gitmiyoz🤣

(1,476 puan) tarafından

Millet kafayı yemiş loo 

tarafından

Sorma 🤣

(1,476 puan) tarafından

Bekarken dedem bahçede kuranı eve çıkar dedi dedim dede abdestim yok tamam dedi baban falan gelirse soyle çıkarsınlar, tamam dede dedim hastaydım dokunamazdim neyse yengem geldi yenge kurani eve çıkarsana abdestim yok dedim vay efendim meğer yengem hadislere inanmayanlardanmis sjsj

Hastayken oruç tutabilirsin, hastayken kuran okuyabilirsin,vay efem neler saydı ben şok sjsj 

İşte kurani kerim önce taşa duvara yazılmış abdestin pek bir önemi yok vs 😃

O yengemide şimdide hiç sevmem seytanligini o zaman gosterdi😁😁😁 

Millet vala kafayi gemizs

tarafından

Puhajw kafaya bak 🤣

+3 oy
(9,673 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bu 7 kat bezi mezarlık için derlerdi küçükken ama büyüyünce öğrendim çoğu hurafe imiş 

Adetliyken camiyede gidilmez! 

Kur'an okunmaz! 

Namaz kılınmaz! 

Evinde abdestini al seccadene otur zikir çek bolca dua et bu kardeşinide dahil et 🥰😁

+3 oy
(3,659 puan) tarafından

Aleyküm selam rahmetullahi ve berakatuhu kardeşim o söyleyen kimse yalan söylemiş öyle bişey yok caiz değildir 

Bide Kadir gecesi mübarek olsun 

+3 oy
(2,111 puan) tarafından

7 değil 70 kat bez bile sarsan her türlü cunup olduğun için namaz kilamazsin. 

+3 oy
(1,398 puan) tarafından

Ben bir gün bu insanlar yüzünden çıldıracağım da bilmiyorum ne zaman?

Yok öyle bir şey bitanem.

(8,846 puan) tarafından

O mantıkla düşününce yedi kat sarıp vakit namazlarınıda kılalım demi 🤦🤦

(1,398 puan) tarafından
+2

O mantıkla oruç da tutar, eşiyle de birleşir, kuran da okur... Allah muhafaza.

(1,528 puan) tarafından

Adetliysen çıldırabilirsin🤗kadir gecemiz mübarek olsun 🦋 

+3 oy
tarafından

Çok merak ediyorum sana bu vaazı veren zât-ı muhterem hangi ilahiyat fakültesinden mezun olduktan sonra hangi ilmi kurumda hatim indirirken bu vahiy gelmiş

+3 oy
(4,655 puan) tarafından

Hasbinallah venimel vekil kim uyduruyo bunlari nerden cikoyo gercekten yani ne diyecegimi sasiriyorum oyle bi zamanda yasiyoruz ki amel eden var etmeyen var amel edip boyle sacma sapan yanlis bilgilerle amel edip hic bi fayda saglayamayan ameli makbul olan Rabbim makbul amel edenlerden eylesin insaAllah Amelimizden razi olanlardan olmayı nasip etsin oyle bi zamanda yasiyoruz ki insan bisey duyunca dogrumudur yanlis midir diye dusunmekten amel etmeye korkar olduk boyle bisey yok mesela 

O 7 kat mevzusu su mezarliga gittigimizde kabirdekiler gelenleri ciplak gorur svret yerlerini 7 kat ortmek gerekir diyolardi o onu duymus 7 kat sarinca ibadet de ediliyo saniyo halbuki ne mezardakiler oyle ciplak gorur ne 70 katda sarsan hayizken amelin olur oyle bisey yok yani anlayacagin 

Kadir gecesine hayiz girmek konusunda da o da Allahin takdiridir yapacak bisey yok evet kuran okuyamazsin namaz kilmazsin ama oturup zikir cekebilirsin bol bol istigfar cekersin af dilersin kelime-i tevhid cekersin Rabbimin yuceligini dile getirirsin salavat cekersin Efendimiz sav selam gonderirsin onemli olan ne ksdar amel ettigin degil samimiyetindir gucun yettigince yaparsin sabaha kadar otur estagfurullah estagfurullah estagfurullah cek ama kafanda dunyalik olursa istigfarinda samimi olmazsan hic bi faydasi olmaz ama el acar dua edersin samimiyetle bi SübhânAllah dersin o daha makbuldur hayizsin diye bisey yapamam sanma amacin ihya etmekse yaparsin yani ac ellerini ya da yat secdeye ictenlikle 3 kere istigfar salavat cek yalvar Allaha samimetinden seccaden islansin bi tovbe et husuyla ihlasla 

+2 oy
(168 puan) tarafından

Tam bilgim olmamakla birlikte regl iken zaten abdest tutmaz o da allahtan öyle düşünmek lazım başka zaman bir şey yaaprsınısz 

(2 puan) tarafından

Aynen bende öyle biliyorum o yuzdne sizlere sormak istedim tesekurler

+2 oy
tarafından

Adetken namaza mı gidilir ilk defa duydum. Kaçıncı günün bugün. Demek kendi gidip diğer insanların ibadetlerine de mani oluyor

(2 puan) tarafından

3 günüm bugün ama Tam gelmiyo yani biraz biraz iste

tarafından

Ne farkeder reglisin işte evde de tesbihler vs var onları cekebilirsin

+2 oy
(484 puan) tarafından

Dini yanım güçlü değil, ben bile bunun olmayacağını biliyorum. Sizin üzgün olacak kadar dini hassasiyetleriniz varken nasıl inanıyorsunuz böyle şeylere ? İnsan fazla düşüne düşüne ters tepiyor cidden.

(2 puan) tarafından

Bendw  inamadigim için burada Sordum Canim.

(484 puan) tarafından

Ameller niyetlere göredir. Sen ibadet yapamayacağın için üzgünsen, ondan bile sevap alırsın diye düşünüyorum. 

+2 oy
(1,018 puan) tarafından

Yok canım öyle birşey kim söylediyse uydurmus bir yerlerinden 

+2 oy
(2,689 puan) tarafından

Bir imam hanımı olarak böyle bir durum yok ve bende adetliyim gidemiyorum

+2 oy
(53,727 puan) tarafından

daha neler duyucaz derken neler duyuyoruz evinde tespih çekebilirsin illa sart değil namaz kilmak oda Allah tan

+2 oy
(509 puan) tarafından

Böyle hurafe şeylere inanmayın lütfen ayrıca bu geceye katılmayacağım için üzüldüm demişsin ya bu gece için regl olmak engel değil canım İslam dini katı kurallara örtülü değildir bu gece Kuranı kerim indiği en güzel gece dua edebilirsin zikir çekebilirsin bu gece çokça allahım sen affedicisin affetmeyi seversin beni de affet diye dua edebilirsin bedenen namaz kılamayabilirsin ama kalben kılabilirsin

+1 oy
(4,184 puan) tarafından

Regl döneminde namaz kilamazsin camiye de giremezsin istediğin kadar bez tak bu durumu değiştirmez. 

Regl olmayı da sen istemedin Allah nasip etti demek ki bu gece böyle olması gerekiyor evinde güzelce tesbih çekebilirsin Allaha dua etmek için illa namaz gerekmez Türkçe dua edebilirsin. 

(2 puan) tarafından

Oyle yapicam çok tesekur ederim

+1 oy
(22,848 puan) tarafından

Yani o mantıkla bütün ibadetlerimize çözüm bulabiliriz çok ama çok saçma 

+1 oy
(1,528 puan) tarafından

Su soruyu hala sorabildigin için üzüldüm aslına yazık 🙁

+1 oy
(1,951 puan) tarafından

Yakınınız eğer Allah bir derse inanin onun dışında ne derse duymazdan gelin aşırı sacmalamiş çünkü  onun mantığa göre oruçluyken yemek yiyip ağzımızı 8 kere yikarsak oruca devam edebiliriz 

0 oy
(4,788 puan) tarafından

İstersen 100 kat bez sar yine olmaz ne namaz kılabilirsin nede camiye girebilirsin 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 87 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.
0 oy
6 cevap 238 göst.
0 oy
0 cevap 65 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Busra2607 (504 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,600 soru