+1 oy
466 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

*Hanımlar İtikaf saati yapalım mı ?* Çocuklar ile gündüz yapmak pek mümkün değil yine yapan gündüz uykusunda yapabilir fakat gece saat 12-1de uyanık mısınız? İtikaf da oruç şartı var evet gece oruç olmadığımız için mazeretli hanımlar da itikafa niyet edebilir. Hemen hemen hepimizin çocuklarının uyuduğu vakit ne yapalım uyar mı size🌷

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından

En İyi Cevap

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ الحمد لله رب العالمين الصلاة والسلام على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه اجمعين🌹

İTİKAFTA MAZARETLİ HANIMLARIN OKUYABİLECEĞİ  TESBİHLERE ÖRNEK;

📌Mazeretli hanımlar duaları okuyabilir, Vaaz ve Kuran-ı Kerim dinleyebilir.

🌹Estağfirullah el azim ve etübü ileyh

🌷La ilahe İllAllah Muhammeder Rasulullah🌹

🌷 SübhanAllah
🌷 Elhamdülillah
🌷 Allahu Ekber

🌷SübhanAllahi vel Hamdulillahi vela ilâhe illAllahû vallahu ekber

🌹Salât-ı Fethiye 40 kere

🌹Salât-ı Münciye 40 kere

🌹Salât-ı Nâriye 40 kere

🌹 Allahümme salli alâ seyyidina Muhammediv ve alâ âli seyyidina Muhammed

🌹 Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihî adede kemâlillâhi ve kemâ yeliyku bi kemâlih

🌹Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed ve barik ve sellim bi rahmetike ya erramerrahimin

🌹 Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ emertenâ en nusalliye aleyh, Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi kemâ yenbeğî en yusalle aleyh, Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi biadedi men lem yusalli aleyh, Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ tuhibbü en yusalle aleyh

🌹Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sellim ve eczihî annâ hayrel cezâi

🌷 Esmaül Hüsna 99 tanesi veyahut aşağıdakiler

🌷 55 kere *Ya Mucib*

🌷 94 kere *Ya Aziz*

🌷 88 kere *Ya Halim*

🌷129 kere *Ya Latif*

🌷 391 kere *Ya Şafi*

🌷 100 kere *Ya Hannân*

🌷 100 kere *Ya Mennân*

🌷 100 kere *Ya Vedud*

🌷 Allahümmağfirli

🌷 Eşhedü ella ilahe illAllah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve Rasuluh.🌹

🌷 Allahümme Ecirna Minennar

🌷 Sübbûhun Kuddûsün Rabbuna ve Rabbûl Melâiketi Verrûh

🌷 SübhânAllahi ve Bi Hamdihî SübhânAllahil Azîm.

🌷 La havle vela kuvvete illa billahil-Aliyyil-Azim.

🌹 La ilahe illAllahü’l-Melikü’l-Hakku’l-Mübin Muhammedur Rasulullah es-Sadiku’l va’di’l-Emin.

(5,473 puan) tarafından

11 12 arasina alsaydik keske 

tarafından

Kıız istediğin her saat olur bitanem ne zaman müsaitsen

tarafından

Ay ben dün 1 e kadar boşa mı durdum 🫣😀 bugün daha erken yapayım 

tarafından

Kız 1 saat diye şart yok vakit var ise 3 saat yapın işte be güzel ♥

(5,473 puan) tarafından

Hah simdi oldu iste gunduz cocugu uyutunca da yaparim aksam isim bitince de yaparim nedir yani zikir cekcem zaten baska ne abdestimi alir yataga girer oturur cekerim uykum helene kadar meal hatmi ustiyodum o da olur dimi 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Bu itiraf nedir kon TV de anlatıyordu dinleyemedim çocuklarla nafile de var işte gece yapılır falan diyordu tam olarak ne 

tarafından

Adetliyken yapılır mı 

tarafından

Evet hayızlıyken de gece vakti yapılır.  

tarafından

• İtikaf genelde Ramazan'ın son 10 günü yapılır Kadir Gecesi'ni İhya edebilmek için zikirle meşgul olunur Namaz ile Kuran ile veyahut islami fıkhi ilim kitabı okuyarak.. girmeden evvel Allah rızası için itikafa girmeye niyet edilir ve hiç dünya kelamı konuşulmaz.

tarafından

*HANIMLAR NASIL ITIKAF YAPAR*

_*Ramazan'in son on gününde ibadete yoğunlaşmak*_
      _*Sevap kazanmak*_
      _*ve Kadir gecesine* *rastlamak arzusuyla*_
      _*erkeklere olduğu gibi, hanımlara da Ramazan'ın son on gününde itikâfa girmek* *müstehaptır*._🌷

_*🌘 Bu gecelerde, teheccüt namazı için kişinin ailesini uyandırması müstehaptır*._

_*Aişe raziyAllâhu anhâ anlatıyor;*_ 🌷

_*Peygamber Efendimiz Ramazan'in son on günü girdiğinde, daha gayretli olur, gecelerini ihya eder, ailesini uyandırırdı*_

_*Bunu, Kadir gecesine rastlamak için yapardı*._🌘

_*Bu nedenle Peygamber Efendimiz* ;_🌹

*'Kadir gecesini, Ramazanın son on günü içerisinde, tekli günlerde arayınız*🌷
//Buhari 2017○Müslim 1169

*'iman ederek ve sevabını umarak, kadir gecesini ibadetle geçirenin, geçmiş günahları bağışlanır*  _buyurmuştur._🌹
//Buhari 2014○Müslim 760

*Hanımların itikâfa girmesi nasıl olur*🌷

*🌘🌙 Bu geceden itibaren bizlerde evlerimizde gece ve gündüz bir saatte olsa  Teravih namazı kılarken teheccüt namazı kılarken mukabele okuduğumuzda veya ve geçireceğimiz her vakti itikafa niyet ederek bu son 10 günün feyzinden bereketinden rahmetinden nasibimizi almaya çalışarak bu sevaba nail olalım Ramazan ı şerifin bizde şikayetçi değilde razı olduğu bir şekilde bitirelim İnşaAllah*🌷

*Rabbim amele muvaffak kılsın sevip razı olduğu kullarının zümresine ilhak eylesin Amiiiin*🌷
*Rabbim İtikafın sevabınıda başta Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam sahabe i Kiram Meşayıhımız ve ölmüşlerimize ikram eylesin Amiiin*🌷

*ITIKAF*
*İtikâf İçin Niyet*

* Bu günlerde ister vakit namazı kılmak için bir camiye girelim,
* ister bir mescide girelim,
* ister iman ve Kur’ân dersi tezekkür ettiğimiz, içinde cemaatle vakit namazı kılınan
Allah için vakfedilmiş bir mabed hükmünde bulunan külliyemize girelim…
* Dış kapının eşiğinden adımımızı atarken dilimizde şu niyet olmalı:
🌷“Niyet ettim Allah rızası için şu vaktin namazını kılıncaya kadar/ veya bir ders süresi kadar/veya bir gece/ veya bir gün/ veya şu kadar süre itikâf yapmaya.”

🌷Niyetten anlaşılacağı gibi, itikâfı parçalı yapmak mümkündür.
🌷Yani on günün tamamında değil de, bu günler içinde parça parça yapılabilir
🌷Bu yüzden itikâfa niyet ederken eğer parçalı yapacaksak *süre belirlemeyi unutmayalım*.
🌷Parçalı yaptığımızda son on günde birden fazla itikâfa girme fırsatı da bulmuş oluyoruz.

İtikâf süresinin en çoğu on gündür.
🌷En azı “sübhanAllah” diyecek kadar bir andır.
🌷On günlük niyet edersek veya on günden kısa olmakla beraber bir-iki günlük niyet edersek, bu günlerden biri Cuma günü ise, niyet ettiğimiz mekânda Cuma namazının kılınır olması şarttır.

🌷Hanımlar evlerinin bir odasında itikâfa girebilecekleri gibi,
🌷ders yaptıkları külliyenin odalarını itikâf için de kullanabilirler.

*Kadir Gecesini Aramak*

🌷Ramazanın son on günü içerisinde itikâfın sünnet-i müekkede olmasının bir hikmeti,
🌷Kadir Gecesi’ni aramak ve ihya etmektir.
🌷Çünkü Kur’ân’ın bildirdiği gibi, bin aydan daha hayırlı olması hasebiyle Kadir Gecesi, gecelerin en faziletlisidir.
*İtikâfın bu geceye rastlamasının feyiz ve sevabı hesapsızdır*.

📌İtikâfta kaza veya nafile namaz kılınabilir,
📌Allah zikredilebilir, tespih çekilebilir,
📌dinî veya imanî dersler yapılabilir,
📌tövbe istiğfar yapılabilir.
Yani bu süre -tabir caizse- Allah ile baş başa bulunduğumuz zamandır.
Muhtevayı buna göre doldurabiliriz.
Malayani şeyler yapmamak yeterlidir.

İtikâfın şart ve rükünleri şunlardır:

1. Niyet yapılmalıdır.
2. Gündüzü oruçlu olmalıdır.
3. İtikâf bir mescitte veya mescit hükmünde bir mabette yapılmalıdır.
4. İtikâfa niyet eden Müslüman olmalı ve dinî emirler hususunda mükellef bulunmalıdır.

*İtikâfta Süre*

Hanefîlerden İmam Ebû Yusuf’a ve Malikîlere göre itikâfın en az süresi “bir gün”dür.
  Hanefîlerden İmam Muhammed ile Hanbelîlere göre itikâfın en az süresi, kişiye bağlı olarak “bir andır”.

tarafından

İtikâfın sahih olması için:

📌İtikafa girenin Müslüman, akıllı veya mümeyyiz olması.
📌İtikâfa mescidde girmesi.
📌İtikâfa girerken niyet etmesi.
📌Cünüplükten, hayız ve nifas hallerinden temiz olması. 
📌Kadının kocasından izin almış olması şarttır.
📌İtikâfa cemaatle namaz kılınan bir cami veya mescitte girilir, büyük camide girilmesi menduptur. Peşpeşe birkaç gün itikâfa girmeyi adayan kişinin, adadığı bu günlerin içinde cuma da varsa ve bu kişi cuma namazını kılmakla da yükümlü ise, mut­laka cuma namazı kılınan bir mescidde itikâfa girmesi gerekir.

🌹Şafilerde Kadının kendi evinde itikâfa girmesi sahih olmaz. Çünkü Peygamber Efendimiz'in eşleri Mescid-i Nebevî'de itikâfa girerlerdi. (Hanefi mezhebine göre kadın için itikâf yeri, evinde namaz kıldığı odasıdır.)

Hayız ve lohusalık için şunu diyeyim niyet edip tesbihatlar çekilebilinir.

+1 oy
(2,164 puan) tarafından

Ben oruç tutmuyorum elendim galiba itikaf nedir 

tarafından

Oruç tutmayanlar için de yazdım zaten akşam vakti oruç tutulmadığı için mazeretli hanımlar da akşam vakti itikafa girebilir. İtikak genelde Ramazan'ın son 10 günü yapılır Kadir Gecesi'ni İhya edebilmek için zikirle meşgul olunur Namaz ile Kuran ile veyahut islami fıkhi ilim kitabı okuyarak.. girmeden evvel Allah rızası için itikafa girmeye niyet edilir ve hiç dünya kelamı konuşulmaz.

(2,164 puan) tarafından

Anladım canısı Allah kabul etsin 

tarafından

Amiiin sen de yap İdilciğimmm n'olursun yap ♥

+1 oy
tarafından

Evet ben varım ❤️

tarafından

Ben de varım Allahın izniyle ♥

(26,045 puan) tarafından

Selamun aleyküm. Kızlar tam anliyamadim. Mesela bu gunden başlayıp gece. Sabaha kadar zikirlermi cekicez sadece 

tarafından

Aleyküm selam  canım zamanı kendin tayin edeceksin ister 1 saat olur ister daha uzun eşinden müsaade isteyip itikafa girebilirsin. Dilersen yatsıyı kılıp sahura kadar itikafa niyet edebilirsin. 

(26,045 puan) tarafından

Bu gündenmi baslamaliyim yani hocam. Mutlaka hergun yapmalimiyim 

tarafından

Dilersen 1 gün yap dilersen her gün yap Ramazanın son on gününe has sünnet bir ibadet. 

(26,045 puan) tarafından

Aa simdi asagiyi okudum hocam. Ben direk postu görüp mesaj attim buraya. 

Allah razi olsun ben yapicam inşallah 🤲🏻

tarafından

Allah kabul etsin canım ,❤️

(26,045 puan) tarafından

🤲🏻🤲🏻🤲🏻❣️

+1 oy
(3,905 puan) tarafından

Post yukarı ......

+1 oy
tarafından

Post 🤲🤲🤲

+1 oy
(26,045 puan) tarafından

Post yukarı çıksın. Hemde kısaca bir bilgi itifak hakkinda

image

+1 oy
tarafından

Bu gece mi başlamak lazım 

tarafından

Kişinin kendi arzusuna kalmış Hülyacığım son 8 gün kaldı yani son 10 güne gireli 2 gün oldu. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 283 göst.
5 Ağustos 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Esilsm (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 695 göst.
+3 oy
32 cevap 1,340 göst.
14 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 413 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Huzurum91 (14,125 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,185 soru

24,150,536 cevap

334,883 kullanıcı