+3 oy
693 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,183 puan) tarafından

image

Tiktokta bir videonun yorumu. 4 yıl önce oğlum iri bebek olduğu için mecburi sezeryan oldum. Bilen bilir zâten devlet zorunlu olmadan sezeryan yapmıyor. 4 yıl önce olmasına ragmen dikiş yerlerimi hala hissetmiyorum bel ağrısıda cabası.  Ama nedense sürekli sezeryam doğuranlara bir zorbalama var. 

Yorum sahibi ironi yaptiğini söylemiş ama bana hiçte öyle gelmedi

27 Cevaplar

0 oy
(3,057 puan) tarafından

Tabi doğum yapmak için illa şeyimizden çıkarmamız gerek 🤸🏻‍♀️🤪🤣 yıl 4050 de olsa bu bakış açısı değişmeyecek sezeryana çok yazıhhh 🧐🤔

-Reklam-
0 oy
(12,026 puan) tarafından

Ben ikisini de yapmış biri olarak ,eğer normal yapanlar sezeryan yapsaydı birde ağızlarını acamazlardi.

0 oy
(2,922 puan) tarafından

Su dogumlari birbirine karistiranlardan nefret ediyorum.evet kimisi isteyerek sezryan olmustur o bizi ilgilendirmezki sonucta o bi anne onun istegine kalmistir.kimse hicbirsey diyemez.ama kalkilya sezryan normalden daha kotu normal sezeryandan daha kotu diyenlerin agzina kurekle vurasim geliyor.arkadas normal dogumda akil kari bisey degil cidden bak ben 3normal dogum yaptim en sondakinde kafayi yiyordum artik serumun damlalarina kadr saniyesine kadr dakkada kac damlasjna kadr saymisljgm var hic kolay degil.he sezerymnda bi okadr kotu yavrum 7kat kesiliyorsn neresi kolay lan sakamisjnz siz.her dogum ve hamilelik benim.icn hep risklidir.evet mesela ben normak yaptim ama hep bende bazi sorunlar kalici oldu.sezryanda dikisj omur boyu cekiyorsn normal dogumdada omur boyu cektign seyler var kimse kusura bakmasin esinjn halasi normal dogum yapti ve boynunda hasar kaldi fizik tedaviler gordu kadinin boynu ***** ve gecmiyor.neden bu dogumlark boyle karsilastirirlar anlamis degilm.ve bu gibi insanlarada emin ol ki bi laf diyemezsn neden cunkj kadin kendi dogrularndan baska biseye inanmiyor nasil anlatabilirsnki o cahile yani.

0 oy
(150 puan) tarafından

Sezeryanın sonrası ne oluyor peki  ? ben 3 normal dogum yaptım  sonuncu devlet hastanesi inde oldu yanımda oda arkadaşım sezeryanla dogum yapmıştı aynı anda odaya geldik acısı yüzünden okunuyordu ben gayet iyiydim kalkıp yatagımı çarşafımı falan degiştirdim ama onun acısı yüzünden okunuyordu hatta yanındaki refakatçisi su almaya giderken bana dediki canım ben gelene kadar bizim bebege göz kulak ol bebek aglarsa annesine verir misin dedi kadın dogrulup bebegini alamıyordu yani  bunu kimse hafife alamaz. Ben hastaneden çıkarken onu hala yürütmeye çalışıyorlardı 

0 oy
(14,946 puan) tarafından

Ben normal doğum yaptım ama sezeryanin daha zor olduğunu düşünüyorum.  Dediğiniz gibi dikis yerlerinin senelerce ağrıdığını söyleyenler var. Doğum sonrası egilsen egilemiyorsun, bebeği kucağa almaya kalksan rahat değilsin. Yatmak istesen bi yandan diğer yana dönerken bi sorun... normal doğumda o an acı çekiyorsun sonrası daha rahat ama sezeryanda öyle değil ve duyumuma göre daha fazla kan kaybı oluyormuş. Doğum sonrası gaz cikaramama, tuvalete gidememe, istediğini yiyememek de camasi.

0 oy
(5,901 puan) tarafından

Iki normal dogum yapmis biri olarak sezaryen yapanlara haksizlik edilmesini dogru bulmuyorum. Nasil olursa olsun sonucta anneler aci cekiyor. Benim annemde sezaryen dogurmus kardesimi ve beni nolmus yani anne olmadi mi, dogurmadim cikardim mi desin? Sekle sukla takilmayalim. Tabi dogal olan saglik acisindan iyidir ama bi anne sezaryen tercih etti veya sezaryen olmak zorunda kaldi diye anneligi degismez.

0 oy
(1,648 puan) tarafından

Valla olay dogurmak degil sonrasi cocuga bakabilmek.Sezeryanin acisi da geciyor normal dogumun sancisida geciyor.Daha cok aci cekmek daha mi kutsal kime hangisi iyi geliyorsa oyle dogursun.Tıp gelismiş sezeryan dogum cikmis eskiden yokmus normal dogum mecburiymis.Camasir makinesi gibi dusunun camasir makinesi cikmis elde yikamak ister misin.Sezeryan yapanin cocugu anormal mi sanki 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,350 göst.
0 oy
21 cevap 11,473 göst.
9 Ocak 2019 Diğer kategorisinde Tuğçe Önal (60 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 406 göst.
2 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Cnblt (2,685 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 51 göst.

Kategoriler