+2 oy
306 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (955 puan) tarafından

6 aylık bebeğime uyku eğitimi vermek istiyorum Bunun için uyku arkadaşı alacağım sizin bebeklerin var mı Nasıl bir şey tavsiye edersiniz

14 Cevaplar

+4 oy
(1,157 puan) tarafından

Hiç öyle el bebek gül bebek olmadım normal uyuyor uyanıyor 😃

(1,157 puan) tarafından

2.5 yaşında 

(9,082 puan) tarafından

uyku egitimi verecek sabrin ve psikolojin varsa uyku arkadasi edin ama her babayigidin harci degil uyku egitimi . bence benim sabrim asla yok cocuk laftan sozden anlamadan imkansiz beceremem bu isi ki birton makale okudum turkceler bitti yabanci dilleri cevirdim okudum ceviri yaparak ama okumakla izlemekle olmuyor uyku kocu da biyere kadar 15 20 gun destek sinrasi tamamen senin sabrin. eger sabrin yok ise bosa gider kica verilen para 

(1,157 puan) tarafından

Bana mi yaptın yorumu canım @Casperiye 

(9,082 puan) tarafından

yok canim zeynepe yazdim da burayi alintilamisim yanlislikla😂

(955 puan) tarafından

Mecbur vericem cunki benim kizim hic uyumuyir evde zerre duzen kalmadi 25 bin olan uyku melegi vardi  onu vermek istemedim bide 5 bin tl lik var 10 gun egitim onu deneyecem insallah basaririm 

-Reklam-
+2 oy
(3,115 puan) tarafından

Benim daha bebegim.bunun icin kucuk sizin aylarında alacagim..kitaketden almayı düşünüyorum.uyku arkadaşını urunleride organik olduğu için beğeniyorum.. 

+2 oy
tarafından

Uyku arkadaşı edinmedim 10 aylıkken uyku eğitimi verdim şuan 2 yaşında yatagında bişey istemez

(955 puan) tarafından

Kendiniz mi verdiniz uyku egitimi biraz anlatirmisiniz

tarafından

Evet kendim verdim cnm hamileyken hep uyku eğitimi videoları izledim diş dönemi uyku gerilemesi dönemlerinin bitmesini bekledim tam olarak eğitim vereyim diye zaten uyku saatleri hep düzenliydi eğer seninkinin saatleri düzenli değilse ilk önce 1 hafta boyunca saatlerini düzenle bu önemli bi faktör kucagımda pışpışlayıp uyumasına yakın yatağına koydum ağlayıp kalktı tabi tekrar kucagımda pışpışladım ilk gün 3 saate yakın yaptım bunu en sonunda uykusuzluktan kendi bayıldı ertesi günü 2 saate düştü bu süre 3 ve 4.günde yarım saat içinde uykuya daldı 5.günden itibaren kucagıma alıp değil yatagının içinde sırtını sıvazlayarak 20 dakika içinde uyudu 6.günde sanırım 10 dakika olması lazım 7.günü biberonu eline verdim kendi kendine uyudu o gün bugündür kendi kendine uyur

(955 puan) tarafından

Beninki emerek uyuyor birakinca uyaniyor 

Uyku saati yok mesela nasil yapabilirim gece 15 Kere kalmistir emmek icin 

Uyku egtimi 25 bin tl istedi garanti olsa direk ok diyecem cok bunaldim cunku

tarafından

O zaman memede uyutmayı bırakacaksın emerken uyumak istediğinde uyutmayacaksın izin vermeyeceksin uyumasına sürekli dürt yüzüne dokun ne yap et uyutma emmesi bittikten sonra uyutmaya çalış ayı küçük olduğu için çabuk alışır emmeden uyumaya bunu hallettikten sonra uyku saatlerini düzenle gece her ağladıgında meme verirsen emerek uyumaya alışır 6 aylık olduğu için gece beslenmesine gerek yok uyanması açlıktan değil alışkanlıktan ( gece beslenmesi için doktoruna danış genede kilosu ayına göre iyiyse bıraktırabilirsin gece emmesini) saatlerini düzenledikten sonra 3.aşama uyku eğitimidir şimdi uyku eğitimi verirsen boşa gider önce bu iki maddeyi halletmen gerekiyor bunu hallettikten sonra uyku eğitimini kendin verebilirsin ille ücretli öğrenmene gerek yok bi sürü video var bununla ilgili içine hangisi siniyorsa onu uygularsın yazık günah o paraya 

(955 puan) tarafından

Peki nasil uyutabilirim emmeyi biraktirip emmek icin baya agliyor 

(955 puan) tarafından

Simdi yarim saat uyudu tekrar uykuya gecirmeye çalisiyom emzirip sanki bir cikmazdayim asla basaramiyacam gibi geliyor 

tarafından

Önce doktoruna danış gece beslenmesi kesmesi için onay verirse gece emzirmeyeceksin önce gündüz başka emzirirken uyutmamaya emdiği sırada ayagına vur dürt yüzüne dokun gündüz alıştırırsan gece daha kolay gelir evet ağlayacak emmek için gece özellikle ama sen kararlı istikrarlı olursan 1 hafta sürede alışır eğer eşin destek oluyorsa gece eşin uyutsun seni hiç görmesin kokunu almazsa alışacak emzik emiyorsa o çok faydalı olur zaten belirli bi süre sonra yanı 6.aydan sonra bebekler açlıktan değil alışkanlıktan uyanıyor grce 9 11 saat arası açlığa dayanır bebekler

(955 puan) tarafından

Hayir emzik emmiyor kucagimda pis pis mi yapayim esim asla destek olmaz ayri odada yatiyor cocuk uyumuyir diye

(955 puan) tarafından

Gece tamamen kesmek yerine uyku ögunu yapsam mesela 2 defa olmazmi

tarafından

O zaman kucagında pışpışla gece yatmadan tam olarak doyur doyduguna eminsen gece uyanırsa emzirmeden pışpışlayarak uyut maksimum 1 hafta kararlı olman önemli ama çok ağlıyor şu bu diye pes edersen emmek için daha çok ağlayacak

tarafından

Sen bilirsin ama ayı gereği rüya beslenmesine gerek yok artık

(955 puan) tarafından

Insallah insallah basaririm bende cok tesekkurler 

+2 oy
(9,529 puan) tarafından

Kendim bebek örmüştüm coton iple uzun bir zaman onunla uyudu şuan 4 buçuk yaşında hangisini isterse onu alıp uyuyor 

(955 puan) tarafından

Oy masallah 

+2 oy
(23,417 puan) tarafından

Bebeğimin ( şu an 3 yaş 3 aylık ) tek uyku arkadaşı benim hep yanımda yatırdım uyusun istediğimde de yanına uzanıyorum çok kolay dalıyor uykuya 

+2 oy
(22,366 puan) tarafından

Ben yanına ne koyduysam kalkıp yataktan fırlattığı için maalesef uyku arkadaşımız yok 😁

+2 oy
(1,542 puan) tarafından

Uyku arkadaşı benim😀

Yanına uzanıyorum uyuyor

(955 puan) tarafından

Benimki daha cok kucuk biraz buyuse bizde de durum oyle olur😀

+1 oy
tarafından

Benim kızım o aylarda uyku zorluğu yaşıyordu bir gün zor bela uyumadı yazmamı verdim eline ona sarıldı uyudu tesadüfen ondan sonra hep verdim aynı yazmayı eline öyle öyle alıştı hala uykusu gelince yazmaya sarılıp uyur

+1 oy
(150 puan) tarafından

Battaniyesi vardı ama hijyen açısından çok sıkıntı yaratıyordu yıkamama müsade etmiyordu 4 e bölmek zorunda kalmıştım battaniyeyi koklayarak uyuyordu bende her seferinde kirlenen parçayı yıkayıp yenisini veriyordum birde minik bi tavşanı vardı 3 yaşında zor alıştı artık tavşan parçalanmıştı olaki evde falan unutalım rezillik çıkıyordu

+1 oy
(908 puan) tarafından

image

ninni çalıyor bu bebekle uyuyo canım 
+1 oy
(540 puan) tarafından

Uyku arkadaşı aldım ama alışmadı sevmedi hiç ama ben doğdu doğalı hiç yanıma alıştırmadım şimdi yanımda uyusa sanki çocuk boğuluyor tek uyumak istiyor 17 aylık eğitim vermedim sadece bazı alışkanlıklar edindi mesela uyku saati sabittir akşam 8 buçuk 9 oldu mu gözünden uyku akıyor mamasını o saate denk getiriyorum ayağımda sallamaya alıştı bir iki salladım mı mamayla beraber bayılıyor artık birde tv olan veya gürültülü aydınlık oda da uyutmuyorum karanlık ses çok olmayan oda da uyutuyorum ama öyle alışmasının sebebi günde bir uyku yapıyor oğlum çok fazla uyku seven biri değil günde 2 uyku yapınca gece 11 12 yi buluyor ama 1 uyku yapınca 8 buçuk 9 da artık dayanamıyor bayılıyor resmen 5 en fazla 10  dakika içinde uyuyor sabah 7 buçuk 8 de ayakta öğlene doğru 11 12  gibi uykusu geliyor aynı mamayla beraber ayağımda sallıyorum uyuyor 1 buçuk 2 gibi kalkıyor akşama doğru 5 6 gibi uykusu hafiften geliyor ama uyutmuyorum oyalıyorum uyursa gece geç uyuyor zaten eşimde gelince oynuyor oyalıyor eşimi görünce uykusu kaçıyor 8 9 kadar ondan sonra uyku saati zaten şuan hamileyim ayakta sallamayı da bırakacağım artık git gide zor oluyor bana kendi yatağında pış pış yaparak uyutmaya başlayacağım saatlerde bir değişiklik yapmayacağım 

+1 oy
(8,876 puan) tarafından

Uyku arkadaşı benim bana yapışık uyuyor 🫣🫣

+1 oy
tarafından

Yani bn olmadan uyumuyor sanırım benim uyku arkadaşı 😁😁

0 oy
(1,595 puan) tarafından

Benim de var (25 yaşındayım)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 247 göst.
27 Ocak 2021 Diğer kategorisinde mervenur07 (29 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 235 göst.
0 oy
8 cevap 265 göst.
0 oy
7 cevap 237 göst.
26 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,408 soru

24,071,900 cevap

330,703 kullanıcı

...