+1 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (1,275 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Doğum iznine ayrılacağım bununla ilgili çok acil bir mağduriyetim var bilgi verirse bana o kadar sevinirim ki anlatamam.. sorymum aşağıda

4 Cevaplar

+1 oy
(1,275 puan) tarafından

image

özel bir kurumda sınıf öğretmeniyim. 5eylul 2022 de işe girişim yapılmıştı ancak yanlışlıkla okulun ortaokul bölümünü gösterdikleri için çıkış gösterip tekrar 1 kasım da bu okulun ilkokul bölümüne işe girişimi yaptılar... Şimdi sorum ben 10 Nisan da doğumdan dolayı işten ayrilacagim eğer 1 kasım işe giriş sayarlarsa 892 gün sigortam yatıyor bu da 1 haftadan dolayı işsizlik maaşıni 2 ay eksik almama neden oluyor... Benim sigortam 5 Eylül mu yoksa 1 kasım şeklinde mi görünecek acaba. Girdi çıktı gibi durum var nasıl olacak bu durduk yere mağdur olmak istemiyorum
(5,134 puan) tarafından

Büyük ihtimalle nakil yapmışlar canim, bizimde işyerinde merkezden başka bir depoya gönderilen işçiler oldu genel merkezdeki arkadaşlar nakil yapmıştı. Sizde  işyeri muhabesine sorabilirsiniz. Mağdur olmazsın bilgi verirler bize soran çalışan arkadaşlara bilgi veriyorduk.

(1,275 puan) tarafından

İlk işe başladigimda sormuştum böyle böyle neden giriş çıkış yapıldı ki diye söyledikleri "İlk sizinki ortaokulda görünmüş hocam. Bı sorun olmasın diye mecburen ordan çıkarıp buraya girdirmek zorunda kaldık dedi. Yani bu saatten sonra gir çık olmayacak sigortanizda da bı sorununuz olmadı merak etmeyin demişti

(5,134 puan) tarafından

Dediğim gibi olmuş aklına takiliyorsa 170 arayabilirsin veya sigortaya gidebilirsin ama mağdur olmazsın canim 

(1,275 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım ❤️ eğer sorun olursa bı 8 gün daha gidiyim olmadı işe demiştim kendi kendime çünkü durduk yere 2 ay da eksik almak istemem o kadar emek vermişken. Erken doğum riskim vardı o yüzden 32nci hafta olduğu gün ayrılmayı planlamistim fazla çalışmak istemiyordum.Sigortaya bı bakiyim dedim bu çıktı karşıma o yüzden tedirgin oldum

-Reklam-
+1 oy
(2,496 puan) tarafından

Yazınızı okudum benim işyerıne girdi çıktı yapıldı haklarım olan yıllık izin vs ilk giriş tarıhimden ıtıbaren sayıldı ancak doğum iznim vs 2.giriş tarihimden itibaren baz alındı 

(1,275 puan) tarafından

Yani bu işsizlik maaşı ödeneği hangisi üzerinden baz alınır ki acaba. Sizinde mi peki bu gibiydi tarih yoksa 1 gün gibi boşluk filan var mıydı girdi çıktı da

(2,496 puan) tarafından

Ben mühendisim gir çık ile arada 1 hafta var  4 ay doğum parası aldım 8 ay işsizlik alacağım 5.aydayım umarım sizi etkılemez bu durum

(1,275 puan) tarafından

Umarım sırf bu yüzden mağdur olmam. Kurumun muhasebe yerine sorsam bile doğru cevap vereceklerini hiç zannetmiyorum çünkü hataları olduğu için

(2,496 puan) tarafından

SGK yı arayın onlar size bilgi verebilir bnce

(1,275 puan) tarafından

Öyle mi bilmiyordum bunu, çok teşekkür ederim ❤️

(2,496 puan) tarafından

Rica ederim ben genelde onlara soruyorum bu tarz şeyleri (alo 170) 

+1 oy
(1,424 puan) tarafından

Açılın ben mali müşavirim😂 30unda çıkış olup 1inde giriş varsa arada eksik gün olmuyor. Cikis ve giriş işlemlerini nakil yaptılarsa sıkıntı olmaması lazım ama devletin işi belli olmaz yine de 170 i arayıp sorun. İskura da sorabilirsiniz 

(1,275 puan) tarafından

😂 inşallah dediginiz gibi olur emeğim boşa gitmez en azından. Çok sağ ol canım 

(1,424 puan) tarafından

İşsizlik maaşı verilirken son 3 yıldaki toplam prime bakılıyor zaten. Senin arada gün eksiğin yok. 30unda çıktığın için 30unda çalışmış sayiliyorsun, 1 inde girişin olduğu için de 1 inde de çalışmış oluyorsun o yüzden arada eksik günün olmuyor. İşsizlik maaşı verirken işe başlama tarihine değil,3 yıl içindeki toplam prim gün sayısına bakar. 3 yıl içerisinde toplam 600 gün primin varsa 180 gün, 900 gün primin varsa 240 gün 1080 günün varsa 300 gün işsizlik maaşı alırsın ilk işe girmen, çıkman dikkate alınmaz. Sadece son 4 ayda aynı işyerinde eksik gün olmadan çalışmış olman lazım 

(1,275 puan) tarafından

Son 3 yıl prim gün sayısı işte aksi gibi benim 8 gün ile fark çıkıyor o yüzden ilk girişi almaları önemli canım. Denk getirmeye çalışsam hamileliği denk gelmezdi heralde tam böyle 

+1 oy
(108 puan) tarafından

Merhaba, benim de doğum öncesi aynı durum geldi başıma. İzne çıkmadan 2 ay önce girdi çıktı yapıldı.  Sgk'yı aradığımda 6 ay işsizlik ödeneği alacağım söylendi.  Fakat bu 7. Ayım olmasına rağmen tekrar yattı maaşım. E devletten kontrol ettiğimde 8 ay maaş onaylanmış. Sigorta gün sayınıza  göre yatıyor sanırım.

(1,275 puan) tarafından

Peki canım benimki gibimiydi acaba seninde girdi çıktı arasında gün farkı varmıydı

(108 puan) tarafından

Hayır gün farkı olmadı, çıktığım gün girişim yapıldı hemen.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 128 göst.
20 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 218 göst.
28 Mart 2024 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,439 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 55 göst.
27 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Buraak (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 87 göst.