0 oy
204 göst.
Diğer kategorisinde (672 puan) tarafından

Kizlar hadi her kes korunma yontemini artilarini ve eksilerini yazsin bana da fikir olsun.ben spiralle korunuyorum.artisi şu simdiye kadar hamileleik yasamadim kizimdan once 4 yil korundum simdide iki yil olucak.cok sukur istenmeyen gebelik olusmadi hic.eksisi de su ki adetim cok duzensiz.eskiden namaz kilmiyordum bu yuzden fark etmiyordu.ama simdi lekelenmelerim yuzunden namaza ne zaman baslamaliyim kabul oldumu falan gibi sorularla her gun beynim duruyor.spirali cikartip hapa baslamak istiyorum sizce ne yapmaliyim kizlar?

2 Cevaplar

0 oy
(3,251 puan) tarafından

Eşin korunabiliyorsa en güzeli prezervatif bence 

(672 puan) tarafından

Iste onu yazmayi unutmusum.prezervatifle nasil yapariz yapabilirmiyiz diye acikcasi ben tereddut ediyorum csnim

(3,251 puan) tarafından

Senlik bir durum yok eşinle alakalı. Sertleşme sorunu yoksa ve en önemlisi en başından sonuna kadar takmayı kabul ediyorsa deneyin. Kimyasal yok, yan etki yok neredeyse %98 koruyor 

-Reklam-
0 oy
(3,007 puan) tarafından

Ben hap tercih ediyorum. Spiral kayma yapabiliyor ve kanamalar düzensiz oluyor diye tercih etmedim. Eşimde istemedi vücuduna yabancı birşey taktırma zararı olur sana dedi. İlk çocuğumdan sonra 5 yıl aralıksız ilaç aldım bırakınca da hemen hamile kaldım. Emzirme döneminde kullandığım ilaç farklı hormon içeren bir ilaçtı uzun süre kanama oldu (gerçi o dönem çok sıkıntının olduğu bir dönemdi ben kanamayı ona bağlıyorum.) bebeğimi sütten kesip ilacı değiştirdim düzene girdi. (Bebeğim zaten 2 yaşındaydı sütten kesecektim.) Benim için çok eksisi olmadı ilacın kendimi çok daha güvende hissediyorum ilaç içinde. Şimdi bebeğim var doktorum 6 aydan önce kullanma dediği için 6 ayın dolmasını bekleyeceğim tekrar ilaca başlamak için bakalım bu sefer neler olacak. İnşallah olumsuz birsey yaşamam.

(672 puan) tarafından

Cok tesekkur ederim aciklaman icin.canim peki geri cekilme falan ek bi korunma yontemi varmiydi.bide ilacdan once kanama surecin ne kadardi ikacdan sonra ne kadar oldu.cevaplarsan cok sevinirim:)

(3,007 puan) tarafından

Yok başka hiçbir yöntem kullanmadım sadece ilaç aldım o süreçte. 17 gün kanamam oldu emzirirken aldığım ilaçta sonra emzirmeyi bırakıp ilacı değiştirdim. Düzene girdi. Her ay normal bir şekilde oluyordum. İlaç bir değişiklik yapmadı kanama sürecimde 5-6 gündü öyle de devam etti. 

(672 puan) tarafından

Cok cok tesekkurler sanirim bende ilaca baslayacagim:)

(3,007 puan) tarafından

Rica ederim ilaç en garantisi ya ben diğer türlü hiç rahat edemiyorum. Prezervatif bile korkutuyor beni. İstenmeyen hamilelik yaşamayı hiç istemiyorum. İlaca başlamadım henüz hep diken üzerindeyim.

(672 puan) tarafından

Bide bu kadar uzun sure kullanilmamali hap diye duymusdum kisa sureli korumalarda kullanilmaliymis sencede oylemi peki

(3,007 puan) tarafından
+1

Ben ikinciyi yapana kadar kullandım hemen hemen 5 sene. Bırakır bırakmaz bir ay korunduk vücut ilacı atsın diye sonra hemen hamile kaldım. Bana dokunmadı yani. Şimdi yine bu şekil korunmayı düşünüyorum.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 162 göst.
0 oy
1 cevap 68 göst.
0 oy
6 cevap 164 göst.
0 oy
9 cevap 941 göst.
2 Şubat 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,925 soru