+4 oy
664 göst.
Diğer kategorisinde (27 puan) tarafından

Her doğumun kendisine göre zorluğu var tabikide ama bana normal doğum daha zor geliyor yapamam gibi düşünüyorum sezeryan daha kolay geliyor ama sezeryanında dikiş ağrısı oluyor yürüme ağrısı oluyor. Ben kendi isteğimle sezeryan olmak istiyorum ama annem kayınvalidem neden kendini bıçak altına atıyorsun normal daha sağlıklı daha iyi diyorlar ama korkuyorum😥

43 Cevaplar

0 oy
(9,609 puan) tarafından

En kolayı sezeryan en çabuk iyleşip ayaga kalktıgkn dogum normal  olan denilebilir😁

(3,555 puan) tarafından

En kolayı sezaryen mi? Neye göre?

-Reklam-
0 oy
(4,667 puan) tarafından

Herkesin doğum hikayesi farklıdır ben normal doğum yaptım doktor hatası yüzünden çok zor bir dogumdu kızım ölü doğdu zorla geri getirdiler sonraki doktorlar sizin sezeryan olmaniz lazimmmis niye allmamjslar sizin için sağlıklısı oymuş dedi yani aslinda bu bebegede bağlı kendi sancı ile doğsa hemen doğabilir doğum için suremz normal doğumda da en önemlisi anne ve bebeğin sağlıklı olması 

0 oy
(240 puan) tarafından

Normal doğum yaptım iki kere ve iyikide normal yapmışım çünkü hemen ayaklanıyorsun bütün ihtiyaçlarını kendin gideriyorsun  çocuğunada bakabiliyorsun onun için bence normal yap ha sezeryan çok kötü kesinlikle olma demiyorum senin kendi tercihin ama çok fazla riskin engelin yoksa normal yap inşallah sağlıcakla kucağına alırsın.

0 oy
(1,663 puan) tarafından

Kaynananızla anneniz bundan sonraki doğumlarıni normal yapsınlar o zaman .Her kadın doğum şeklini doktoruyla birlikte karar vermeli .Ben zorunlu sezaryen oldum sonrasında Cook çektim aşırı dikis ağrım bel ağrım oldu ama yine olsa yine sezaryen isterim 

0 oy
(3,375 puan) tarafından

Benim sancım yoktu acilmam vardı suniyle normal doğum yaptım ve normal doğum bebeğin kafası çıktığı gibi tumm acıları unutuyorsun ve inan o bambaşka bi his bebeğinin doğduğu anı görmek o başka bişey sezeryanda kendinde değilsin ve sonrası da zor dikiş falan mecbur kalmadıkça normal doğur bence 

0 oy
(5,379 puan) tarafından

Iki normal dogum yapnis biri olarak net sezaryen daha zor. Vallahi olabilen tum kadinlari tebrik ediyorum, benim odum patliyodu sezaryen olucam diye. Asla yadirgamak icin degil zor demem. Birincisi ameliyattir sezaryen. Narkoz alicaksin, kesililip dikiliceksin. Bi omur o dikis sizini cekiceksin en ufak bi sogukta. Komplikasyon olusma durumu var. Iki komsum son dogumlarinda 3 gun hastanede kaldilar ameliyattan sebep. Normal dogumda eger panik olmaz ve sureci iyi yonetirsen cok daha kolay. Tum kontrol sende. Iyi bi doktor da bulursan hic nasil dogurdum anlamazsin. Agriyi cekemem diyosun ama oyle cekilemicek bi agri degil. Ilk dogumum toplam 7 saat ikinci dogumum toplam 3 saat surdu. Yani hastaneye girdim hazirlandim vs toplam saatler. Ikisinde de sancim yoktu acilmam vardi, suni sanci aldim. Suni sanci da soylenilen gibi öldürdü bitirdi bisey degil. Zaten olmasi gereken sanci o kadar. Dogum yapar yapmaz yuruyerek odama gectim. 1 saat sonra dinlenince normal hayatima dondum direk.

0 oy
(3,300 puan) tarafından

3 doğumda da normali istedim ama sezaryen oldum. Beni en çok yoran şey sonda takıyorlar ya sonra onu çıkarıyorlar ben yerin dibine geçiyorum utancımdan. Diğerleri o kadar koymuyor. Sezaryen olduğu halde yine de 3 doğumda da açılmama baktılar. İlkinde 3 gün sancı çektim. Olmadı acil sezaryene alındım. Sezaryende şahsen ilkinde  tecrübesiz olduğum için enfeksiyon kaptı dikiş yerlerim. Bir de onun tedavisi ile uğraştım. Diğerlerinde daha dikkatliydim. Allah yardımcın olsun. Tabii ki her şeyin doğalı iyidir. Ama olmayınca olmuyor. Tavsiyem normali deneyimlemen. 

0 oy
(4,589 puan) tarafından

İki doğumuda yaşadım sezeryan çok cok daha kolay geldi, kesi de işaret parmağı kadar ince bi cizgi olarak kaldı. Yürümek ve iş yapmağı sorarsan eve gelir gelmez yemek yaptım sadece oturmak 3 4 gun destek alarak yaptım onun haricinde sürekli ayaktaydım 

0 oy
(720 puan) tarafından

Sağlıklı olarak bakarsan doğumuna göre senin ve bebeğin için hangisinin daha sağlıklı olacağına doktor karar verir, ama sonraki gebeliklerde komplikasyon riski normal doğumda daha az. Benim iki kızım arası 26 aydı, ilk doğum normaldi ikinciyi dr sezeryana doğru yönlendiriyordu özel hastanede, devlete geçtim ve çiçek gibi bir doğum nasip oldu çok şükür. Çevremde kimler kimler normal doğuruyor bir bilsen, o yüzden deneyebilirsin bence. 

(720 puan) tarafından

Sezaryen olunca istediğin zaman gebe kalma lüksün yok, üzerinden belli bir süre geçmesi gerekiyor, ya da gebe kaldığında küçük ihtimal de olsa sezaryen kesisi üzerinde plesenta yerleşebilir bu gibi komplikasyonlar

0 oy
(1,138 puan) tarafından

Canım benimde sezaryan 1 buçuk haftamı desem 2 mi sürdü Ağrı sonra hafifledi yani biraz korktuğum gibi değilmiş dedim başaramam sandım ama herkesin farklı benimde ilk ameliyatım dı doktor sordu ne istiyorsunuz biz sezeryan dedik baştan beri benim bebeğimde yukarıdaydı inmedi yani normal de olmazdı riske atmadık biraz anne biraz bebek sağlığı bence tabi normal nasıl bilmiyorum fazla Ayakta durunca belim ağrıyor aslında ondan galiba anestezinden düşünmedim hiç mesala ben anestezi ilaçı hissettim ameliyathanede ama 1 saniyelik oldu bereket kusmadım çok kötü koktu bide müzik actı benim doktorum haha ama tabi sen bilirsin uzun oldu kusura bakma :) 

(274 puan) tarafından
+1

Kediyi hissetinizmi ben ilkinde hissettim bunda galiba devlet spinal yapıyor ben çok korkuyorum hissederim diye

(1,138 puan) tarafından

Kedi  ne anlamadım canım :) 

(274 puan) tarafından
+1

Kesi dedim

(1,138 puan) tarafından

Uyanıktım canım uyuşuktu belden hissetmedim 

0 oy
(1,132 puan) tarafından

Of şu sezaryen doğumu öleceksin yapma diyenler yok mu ömür yer bitirir tamam sağlıklı olan o ama tercih meselesi. Normal doğum yapıp ölen çok anne ve bebek var. Normal doğum da anne ve bebeği daha çok yipratiyorlar. Dkisi de iyi bakmazsan zor iyileşir. Ben istekli sezaryen oldum iyikide olmuşum 1 hafta da topladım çokta güzel geçti doğumum. Yaşlıları dinleme sen sezaryen ol. Ben annemi dinlemedim iyikide sezaryen oldum normalde sekil bozukluğu idrar kayması genişleme oluyor zamanla bazı erkekler begenmkuor ilişkide çoğu kişi sezaryen istiyor bu sebepten 

0 oy
(274 puan) tarafından

Valla ben 1 sezeryan de çok kötü bı tecrübem oldu belden iğne ile yaptı hissettim kediyi sonra bayilttilar şimdi yine hamileyim çok korkuyorum aynı acıyı tekrar yasicsm diye genel olmayı istiyorum her iki doğumun zorluğu var belki senin çok güzel geçer normal acilman kolay olur belki düşünme şimdi akışına bırak 

0 oy
(163,197 puan) tarafından

bemce sezeryan zor ben cesitli tiklere sahip bi insanim vucudumda omur boyu bi dikis iziyle yasayamam oyle kesilmek falan bana cok korkunc geliyo o yuzden epiduralle agrisiz sancisiz normal dogum en guzeli

0 oy
(3,555 puan) tarafından

Zorunlu olmadığı halde sağlık sorunundan bahsediyorum keyfi sezaryen olanın aklı yok bu kadar diyeyim sana 2 sezaryen doğumum oldu her ikisininde de öldüm öldüm dirildim belki acı eşiği ve bünye ile de alakalıdır ama ben öldüm yani bir de doğum sonrası suni sancı yedim ben mahfoldum . Sezaryen sonrası başlıyor sıkıntı normal doğumda ne var doğum olana kadar sonrası ömür boyu rahat ama sezaryen de öyle değil az bi üşütmeye sezaryen yeri sızısı sana yetiyor yazın bile çorapsız dolaşmak istemiyorum o sıcakta . Sezaryen doğumun acısını sonrasında sürekli yaşıyosun imkanım olsaydı normal yapardım .

0 oy
(348 puan) tarafından

Ben her iki dogumuda yasadim normal dogumum cok zor gecti ve cok zor toparlandim gunlerimi aldi.Sezeryanim daha kolay gecti bir gun agrim oldu sabahina toparlandim.Bebeyimide sag salim kucagima aldim cok sukur.Amma herkesin dogum hikayesi farkli.Doktor kontrol ediyor bebeyin kilosu,pozisyonu,sizin saglik durumunuz oyle karar veriyor.Onemli olan bebeyinizin saglikli dogmasi normalda olsa,sezeryanda olsa anne oluyorsuz ve bu cok guzel birsey.

0 oy
(8,508 puan) tarafından

Her doğum farklı canım ben sezeryan oldum öldüm öldüm dirildim çok acı ağrı çektim günlerce. Ve 2 yıl her ağır kaldırdığmda veya ayağımı usuttugum de ağrım oldu hala daha his kaybı var gobegimde tabi sezeryan göbeği de kaldı. Normal olsun diye çok direttim çünkü biliyordum bir gün sancı cekecektim nasip değilmiş. Yerinde olsam korkmam normal olurum 

0 oy
(29,837 puan) tarafından

Her vücut bir değil ama öncelik normal olması sağlık açısından iyi tabi

0 oy
(580 puan) tarafından

Tabii ki de sağlıklı olan normal doğum ama her zaman insanın elinde olmuyor. Mesela ben normal doğum yapmak için çok dua ettim ama bebeğimin hayatı tehlikede olduğu için sezeryanla alındı.

0 oy
(877 puan) tarafından

Bende 29 haftalık hamileyim ilk gebeliğim. Eltim geçen ay ilk gebeliğiydi 34 saat suni sancı çektikten sonra doğum yaptı. Kendi sancısı yoktu haftası geçmişti diye gitti. Ben onun o hâlini gördükten sonra korku girdi üzerime. Hastanede onun yanında kaldım 3 defa falan doğum kapısının önüne gittim. Duvarları tırmalayacam artık acıdan diyordu. Bu lafı çok korkuttu beni. Bende normal doğum istiyordum ama onu gördükten sonra sezeryan daha mı iyi acaba dedim. Ama Allah büyüktür yardım eder biliyorum zor olacak ama normal doğum en sağlıklısı o yüzden inşAllah bir sorun çıkmazsa normal doğum düşünüyorum

0 oy
(2,510 puan) tarafından

15 saat suni sancı çekip imza atıp doğumhaneden çıktıktan tam 2 hafta sonra sezaryenle ilk doğumumu yaptım ben 😀Türkiye'de bu şekilde doğum yapmış kimse yok. Başıma gelenler uzun hikaye. Doğu gorevindeydik. Sezaryen oldum ama anlatıp korkutmak istemem. Amaaaa ikinci sezaryenim istanbulda harika bir ekiple oldu. İkinci doğumdan 12 saat sonra hastanede tek başıma gezdim. Gece çocuğa kendim baktım. Eve geldim 2 yaşında da büyük oğlum vardı temizlik yemek eşimle birlikte yaptık. 6.gun AVM ye gezmeye gittik düşün 7. Gün büyük oğlumu parka goturduk. Eğer çok korkuyorsan istekli değilsen normal doğuma kendini zorlama. Kimseye de söyleme baskı yapiyorlarsa. Önemli olan senin için güzel ve travmasiz sağlıkla evladını kucağına alman

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 48 göst.
11 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mehtap33 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 86 göst.
0 oy
4 cevap 108 göst.
0 oy
19 cevap 651 göst.
15 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler