Kızlar kardeşim yeni askere gitti çok kötü yere düşmüş diyor günde tek öğün yemek o da ne kaşık var ne bişey bir posta yemek yiyor o yiyenlerde kaşıkları yıkayıp ondan sonra bize veriyor yiyoruz yemekler herşey kötü normalde seçici de değildir çok zorlanıyor bide Kars yeri çok soğuk göndersem kargo alır mı ona ve yanındaki arkdslarina bişeyler göndermek isterim
Tabiki doğruluğunu biz bilemeyiz ama kardeşinin söylediği hiç inandırıcı gelmedi canım . Ailemiz askeri personel dolu . Sadece 4 tane astsubayimiz var ,2 uzman iki sözleşmeli er . Eşim polis memuru. Bunlar Suriyeye İran'a iraga bile gidiyor. Tek öğün ihtimali sıfır . Acemi askeri en iyi beslenen ülke biziz. Yaşadıkları yer neresi olursa olsun araziye bile ciksalar erzak kolisi götürüyorlar kendileri pişiriyorlar . Kaldiki eğer acemiyse dağıtım ile gitmemişse onlar araziye de çıkmıyor. Akşama kadar eğitim .
Benim kaynim da benzer yalanları söyledi gittik baktık bizden rahatmış sere.fsiz ona kalsa herhun çatışma herhun kumanya vs. Vs inanmayın.
@Divayorgun patladım yorumuna 😅😅😅😅
Vallahi öyle yapmış annesi. Bide kirsehirin göbeğinde ne çatışması da demiyor atıyor yapanları @WhiteSwaN
Nerde kurtlu yemek çıkmış . Öyle bir haber görmedim. Bir kere 11 yıl önce böyle bir haber çıktı provokasyon olduğu ispatlandı. Ayrıca askeriyelere gönderilen et ve süt ürünlerinin denetlendigi komisyonda çok çalıştım. Veteriner hekimler kontolunde tüm girişler sağlanıyor. İddialıyım tabiki , adamlar kilo almasın diye hali hazırda görevde olanları bile yılda iki testten geçiriyor. Hız ve kilo kontrolü yapılıyor. Şu metni al bir askeri ve emniyet personeline göster direk "yalan" der. Ben yine kırmamaya gayret ettim .
Zambak aynen biz yaşadık bende artık cimere yazdım.boyle böyle diye 1 gün içinde ordy komutanı dönüş yaptı ve bizim ***** soruşturma yedi yalan söylemekten:)
Kars'ın neresinde düştünü söyle nasıl biyerde olduğunu sana detaylı bir anlatım yapayım canım çünkü Kars'a düşen Askerler inanki keyf ediyolar inanki nerden biliyosun diye sorucaksan Kars merkez kümbetli köyü benim köyüm ladikars diyolar karakol tam evimizle birleşik inanki onların yediği yemekleri Suriye'de sınırda olan askerler bile yemiyodur hatta o kadar artık yemekler kalıyoki bizim hayvanlarınıza veriyolar duvar üstünden hatta bir çok yiyeçeğe bile ellerini sürmüyo lar her gün 5 poşetten çok yemek döküyolar hayvanlara Kardeşin baya abartmış bence evet hava soğuk ama öyle kötü biyer değil kars kötü olsaysı her yıl milyonlarca türist ağırlamazdık👍👍
Ya bu konuda abartma yapmaz diye düşünüyorum çok üzüldüm bı tam öğreneyim yerini söylerim gene burda yazarum
Neden tek öğün çok saçma
Bilmiyorum yeri çok kötü dedi karakol bile çok eski nerdeyse yıkılıyor
Böyle okuyunca çok üzülüyorum. gencecik çocukları böyle perişan ediyorlar. yıl olmuş 2025 hala derme çatma karakollar var. Allah ıslah etsin
aminn
Bende çok kötü oldum canım dedim onu ve diğerleri için ufakda olsa sevindereykm bişeyler göndereyim
Benm eşim hakkari şemdinlidr askerlik yapmıştı maalesef eşiminde imkanları sıkıntılıydı tabi ben 2011 2012 yılından bahsediyorm . Ben konserve ( fasülye barbunya gibi ) çikolata büskivi kahve vs göndermiştim hep sık sık . Kargo gidiyordu ama geç gidiuordu üst bölgesi olduğu için kar çok oluyordu 1 ayda gidiyordu kargo neredeyse
Hee bide şu var kardan dolayı yemek malzemesi üst bölgesine çıkamadığında sıkıntılıydı yoksa 3 öğün yemek yiyorlardı onun yedikleri emin ol benim şuan evimde pişmiyordur
Çok teşekkür ederim canım mantıkli Allah razı olsun bı bakayım onları göndereyim ya çok üzüldüm
Çocuk mu düşünce anlatıyor. Askerlere o kadar vicdansız davranmaz devlet boşuna Mehmetçik denmiyor, tek öğün verme sebepleri ramazan olabilir mi? Hani ramazan ayında oruç tutuluyor ya.. kardeşiniz biraz abartmış durumu kaşık kirliyse yıkayıp kullanabilir. Askerlik ana ocağı değil bacım katlanacak 6 ay
askerlerimiz sayesinde bu kadar rahat yasiyoruz şartları daha guzel olabilir biz abimin hergun sehit haberini bekledik hakkari cukurca hantepe de yapti cadiri bile yoktu sinirdaydi oyle şikayet edecek hayiflanacak biri degildir ama illa agzindan kaçırdığı oluyordu birakta anlatsin ailesine birakta ailesi düşünsün asker ocagi deyip eziyet mi cekmeleri gerekiyor aksine rahat etmeleri lazim kumanya dedikleri seyler kokan seyler
İkbal çok sağol canım kesinlikle katılıyorum kimin için ordalar bizim için hepsi tek kardeşim değil hepsini düşünerek dedim bişeyler göndereyim ..bide bazıları abartmış kardeşin demiş abartmamis gayet aklı başında biri asla yalan söylemez bu konuda şartlar çok Zorlu abla dedi hatta anne babaya deme dedi bana tek söyledi insanlar çok bencil
valla ben abimden biliyorum o orda tasi yarip arasina yatıyor kis.kiyamet günü diye annem burfa üstünü ortmeden yatiyordu belki onlarin esleri dostlari iyi yerdedir vardir birligi yemegi olmayan askerimiz cok Allah yardimcilari olsun insallah
Abim Hakkari Yüksekova daydı garibim bitlenmişti aklıma o geldi Rabbim korusun hepsini
Üst noktaları çok fena ona birşey demiyorum allahim yardim etsin onlar bizim canımız ciğerimiz. Bende asker eşiyim, anlıyorum. Amma askerlik yerinde lüks olmuyor maalesef hele ki Üst bölgelerinde.. kalıcı olarak askerlik yapanlara üzülüyorum ama 6 ay askerlik yapıp dönenler şikayet etmesi bana ergence geldi. Onlar vatanı bayrağı koruyor askerler 6 ay goz açıp kapayıncaya bitiyor. Benim telkinim kalıcı asker olmadığı icindi. Kalıcı olarak senelerce görev yapan askerlerimiz kime neyi anlatsın? Aileye hasret dağ başında ne verseler o...
Kızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun dualarniz için çok sağolun
kargo almiyor ama biz corap alıyorduk abime aralarina sıkıca pastirma kraker gibi seyler doldurup gonderiyoduk akip kokmayacak seyler
Çok teşekkür ederim canım
Canım Kars ta merkezdemi
Valla canım merkezde sanırım hiç demedi o kadar çok konuşamadık
Anladım canım ama inanki karsta o kadar kötü karakol yok yani
Valla hani ilçesi mi bilmiyorum neresi tam bilmiyorum dur öğreneyim yazarım şartlar çok kotuymus
Allah allah neresi acaba
Biz kardeşime görüşe gittiğimizde içlik, çorap ve sarma, börek, kek falan götürürdük. Ama biz görüş anında teslim ettik hep kargo yapmadık hiç.
Bizim uzak canım teşekkür ederim fikir için bı bakayım daha duruma göre
Canım dışarıdan yigecek sokulmaz askeriye yeri zehirleme ihtimaline karşı çok sıkı önlemler var mecbur herkes nasıl dayaniyorsa oda öyle dayanmak zorunda kalacak Allah tez zamanda kavuştursun
Amin Allah razı olsun canım çok sağol
Kars'ta nerde ki bu kadar kötü bir yer biz 4yil kaldık eşim askerlerin eğitiminde görevli asla böyle bir problem yoktu
1,472,438 soru
24,111,155 cevap
332,970 kullanıcı