+2 oy
334 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Dogdu doğalı çok düşüyor daha önce kafatasını  kırdı.arada olanlari saymiyorum bile bugunde alnını yardı çok korkuttu bizi çok şükür dört dikişli atlattık.hergun okur üfledim ama dikkat çekiyorlar çocuklarım turkiyede olmayan özellikteler.kostek falan diyorlar o nedir bilgisi olan var mı.biz bekciyiz Rabbım bütün evlatlarımızı korusun kolların bütün kötülüklerden kazadan beladan inşallah Allaha emanet. Bütün yavrularımız.

8 Cevaplar

+2 oy
(2,831 puan) tarafından

Türkiye'de olmayan özellikleri var derken ne gibi ozellikteler çocuklarınız onu çok merak ettim yazar mısınız

nazar haktır batıl inanç genelde ama bende çok küçükken dusermisim bir gözüm yere bakarmis annemler ayaklarımın bağını cozdurmusler İp bagliyormussunuz cuma namazından çıkan bir kişi kimseyle konuşmadan gelip onu kesiyormus. Ben sonra dusmemisim. Bunu bir araştırın isterseniz ayak bağı vardır belki. Birde en önemlisi doktor doktor doktor. Tabi ki çocuklar çok düşer benim kızım 14 aylık günde 4-5 kesin düşer ama ciddi düşmeler değil. Bir ortopediden destek aldınız mı. Muayene edildi mi yani. Kaslarda güçsüzlük vs bile olabilir. 

tarafından

Söylemeyeyim ama dikkat çekici bir çocuk ikiside her girdiğimiz ortamda dikkat çekerler eşim sarışın yeşil gözlü ben beyaz  ten ela gözlüyüm ortaya karışık düşünün 

(2,831 puan) tarafından

Bu dediklerinizin hepsi Türkiye'de var bende sarışın mavi gözlüyüm eşimde ela göz beyaz ten, turkiyede gayet sık yani. Ama nazar haktır değiyor olabilir. Önce bir doktor görsün bir sıkıntısı var mı. Yoksa bir okutun nazar için. Belki göz degiyordur

tarafından

Şöyle söyleyeyim anne tarafım genelde öyle baba tarafı hep esmer eşim var tek sarı oda buyukannesine çekmiş öyle olunca çok dikkat çekiyor 

(2,831 puan) tarafından

Anladım, okutun nazar varsa geçer 

(1,962 puan) tarafından
+1

Böyle bakış acisiyla annenin de nazarı değiyor olabilir 

(2,831 puan) tarafından

Yani muhtemelen, Türkiye'de olmayan özellikleri var deyince bende onu düşündüm. Annenin nazarı da çok değer bebegine

(1,962 puan) tarafından

Yani herkesin evladı kendine guzel güzel bebek olaanda var gerçekten urfadayp renkli göz sarışın değişik kıvırcık saç dikkat çeken bebek gördüm maşallah diyeyim   ama iç de gecirmiyoz kendi evladına insan daha iç geciriyo bakaeken :)

tarafından

Kizlar her annenin evladı kıymetlidir kargaya yavrunun çirkin demişler hoppala yavrum demiş yani benim evladım kaşı gözü için değil canımdan bir parça olduğu için seviyorum.her anne öyledir y ni kara kaşlı kara gözlü diye atmaz evladını dışarıdan gördüğüm tepkileri söyledim.hatta yurt dışında mı yaşıyorsunuz diye tepkiler aldığım için abartmak için demedim orada demek istediğim turkiyede belli başlı ten  göz rengi saç rengi var beyaz tenli çok az mesela yada yeşil göz kıvırcık saç bilmem anlatabildim mi 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Kaç yaşında 

Dediğini. Bende duydum ama uygulamadim kızım 9 aylıktı yürümeye başladı şuan 16 aylık 

Kızım da çok düşüyordu Allah'ım ne zaman düşmiycek artık diyodum taaki zamanla düzeldi 

tarafından

İki buçuk yaşında 

tarafından

Acaba ayakkabısı nasıl ayakkabısı belki sıkıyordur

Benim de yaptığım yanlışlardan bir taneside buydu 

Meğersem ayaklarının ön kısmı parmaklarını ayakkabı sıkıyormuş ama halbuki ayakkabı büyük ve boldu ama ön kısmı parmaklarını büküyordu ben de diyorum ki Allah'ım bu ayaklarına niye girmiyor ayakkabı diyordum ilk bir hafta iki hafta böyle devam etti sonra fark ettim ki çocuğumun ayaklarının ya.m.u.k yapmışım y.a.m.uk olduğu için de belki düşüyordu bilemiyordum yani kahroldum emin ol benim hatam yüzümden çocuğumun parmakları bü.k..ük dururdu  parmakları böyle ayakkabı seçimi de çok önemli bunu da göz önünde bulundur ama çocuk doktoruna sorabilirsin hocam çok düşüyor ne yapabiliriz 

tarafından

Evde düştü cocuk odasında  kendi yatağından zıplayıp ablasının yatağının kenarına çarpmış 

tarafından

Hmm o zaman ev içinde dikkat edeceksiniz çok hiperaktif bir çocuk o zaman

+1 oy
(8,855 puan) tarafından

Türkiye de olmayan değil, aile de olmayan özellikler var desen daha mantıklı olurdu. 2 buçuk yaşında sürekli düşüyorsa dengesinde bir problem olbilir doktora götürmek lazım 

0 oy
(3,407 puan) tarafından

Kızım 8,5 aylık yürüdü o zamandan bu yana kızım asla yavaş yürümeyi bilmez sürekli koşar bu yüzde. Sürekli düşüyor valla sürekli anlatıyorum da dizleri ellerimi kolları hep yara oluyor morarıyor bende anlamadım valla nasıl düzelecek kızım 3 yaşında birde. Ya 

(719 puan) tarafından

Konuyla alakasız ama kendisini direk yürüdü yoksa destek oldunuzmu

(1,962 puan) tarafından

10 aylıkken başladı küçük çok düşüyor  zbüyük oglum geç  yürüdü ama çok düştü yazları asla kısa ince şort giydremezdim  delikli hep.yirtik

(3,407 puan) tarafından

Bebeğim 5,6 aylıkken koltuk altından tutup sürekli yürütürdüm çünkü en sevdiği şeydi çok mutlu oluyordu yürüttüğümde 7 aylıkken kanepeye tutunup ayağa kalkardı kanepenin bir ucundan bir ucuna yürürdü kanepeye tutunarak 8 aylık olunca adım atıp düşüyordu 10 gün 15 gün sonra desteksiz yürüdü hamdolsun bence sürekli yürütmemin faydası vardır diye düşünüyorum eşimde çok yürütürdü 

0 oy
tarafından

Biraz dikkatli mi olsan acaba ? 

tarafından

Ben mi  halimi görseniz anlardınız 

0 oy
(2,418 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun cnm. Alnini nasılsın yardi nereye vurdu? Kızımda çok dikkatsiz evde masa kenarına göz kenarını vurup yardi

tarafından

Cocuk odasında ablasıyla yatakları yan yana ve arasında  çok dar kendi yatağından ziplamis ablasının yatağına çarpmış oda alnındaki. Eti kesmiş almış  bende halıcı geldi onun ücretini ölüyordum kapıda ne olduğunu da anlayamadım kanlar içinde yanıma bir geldi.elim ayağıma dolandı çok korktum hemen eşimi arayıp pamuğu bastığımda kosturdum hastaneye o korkuyla çorapsız falan gitmişim 

(2,418 puan) tarafından

Oofff yaaa:( buluyor bu çocuklar maalesef. İz kalmaz umarım ya. Doktor bisey dedi mi iz konusunda? Krem falan verdi mi

tarafından

Dikiş atacağız dediler atmamak olmaz mı dedim iz kalır dedi asıl dikiş yaparsak izi kalmaz dedi.baskada bisey demedi dört dikişli var sabah akşam pansuman yapıyoruz 

(2,418 puan) tarafından

Bize gerek yok dedi doktor dikise. Dikis atildi ya cnm, yaranin ortasında hiç açıklık var mi? Yoksa tamamen kapandı mı dikisle? 

0 oy
(3,524 puan) tarafından

Amin aynen canım ben de çok korkarım nazardan. 7 ayetel kürsi Felak nas kalem suresi, 3 ihlas 1 fatiha oku aklına geldikçe. Allah yardımcın olsun🤲🩷

0 oy
(4,772 puan) tarafından

Canım ne yaparsan yap yinede vuruyorlar kafayı benim kızım beyin kanaması geçirdi doğumda kafası vurmayacak dediler ama her yere vuruyor koruyamiyorum yani 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 134 göst.
27 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hayatelf (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 149 göst.
31 Ekim 2022 Diğer kategorisinde kbrazhra (1,467 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 140 göst.
0 oy
4 cevap 139 göst.

Kategoriler