0 oy
170 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (142 puan) tarafından

Kizlar kaynanam Gil. Aksama bana gelicekler esim yok calisoyor kizimin dogum gunu yemege de soyle dusundum mercimek. Corbasi patatesli. Biberli soganli. Felan firinda tavuk pillav salata ortaya da barbunya yapmayi dusunuyorum markete bulabilirsem firinda tavuk hic yapmadim siz nasil yaptiniz bana anlatabilir misinis kizlar

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

en basit yemek. 

Bütün sebzeleri doğra, tavuğu da koy. sonra salça yağ, baharatlar biraz su. hepsini karıştır ver fırına

ha istersen mangal avcarı da yapabilirsin.

yoğurt, salça, baharatlar yağ. biraz beklet 3-4 saat en az. sonra soğan patates, bu tavuklar karıştır koy fırına

tarafından

eline sağlık canım 

(142 puan) tarafından

Simdi de uykum geldi oglum uyumadi onu bekliyorum ne Zaman uyucaksa Artik:)) 

tarafından

ay benim kız da uyumadı 🤦🏼‍♀️

(142 puan) tarafından

Kizin kac yasinda cnm

tarafından

19 aylık. burnu akıyor ondan uyumadı 

-Reklam-
0 oy
(3,442 puan) tarafından

Fırında kanat tarifim var. Izgara gibi oluyor tadı. Çocuklarım eşim bayılıyor. Yanında lavaşla sadece onu tüketiyoruz. Düşürsen yazabilirim

(142 puan) tarafından

Olur cnm yazabilir misin tarifini bir dakine oyle yapayim. Bir 

(3,442 puan) tarafından

1 kg kanat

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 

1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber(bizimkiler acı seviyor. İstemezsen koymazsın)

1 çay kaşığı karabiber 

1 çay kaşığı kimyon

2 yemek kaşığı yoğurt 

Yarım çay bardağı zeytinyağı 

3-4 diş sarımsak

Baharatları karıştırıp bütün malzemeleri sos haline getirip tavuklara yediriyorum. Birkaç saat buzdolabında dinlenirse daha lezzetli olur. Sonra tepsiye dizip 200 derecede ortalama 40 dakika pişiriyorum. İstersen ilk 20 dakikadan sonra üzerleri kızarınca tavukları ters çevir ki iki tarafı da güzelce kızarsın. Biz 4 kişilik bir aileyiz. Bize 1 kg kanat yetiyor. Yanında sadece lavaşla sade yiyoruz. Bulgur pilavı salata çorba ile menü tamamlanabilir. Bi tepsiye 2 kg da sığıyor. Kalabalık olunca öyle yapıyorum. Sadece pişme süresi biraz uzuyor.

(142 puan) tarafından

Tamam cnm cok tsk ederim bugun de komsunun kizindan yardim. Aldim dedigin gibi yapti yogurtla felan tadi efsaneydi 

(3,442 puan) tarafından

Evet gerçekten bu tarifle çok lezzetli oluyor. Mangala da gitsek böyle sosluyorum. Yiyen soruyor tarifi :)

(142 puan) tarafından

Ewt cok guzel valla yedikce yiyesi geliyor cok tsk ederim Allah razi Olsun

(3,442 puan) tarafından

Rica ederim canım 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 50 göst.
+3 oy
3 cevap 221 göst.
+1 oy
4 cevap 159 göst.
0 oy
8 cevap 331 göst.
31 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,623 soru

24,061,297 cevap

330,158 kullanıcı

...