+3 oy
1,278 göst.
Diğer kategorisinde (988 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ya çok garip artık çok sinirim bozuluyor bu duruma benim oğlum temmuz da 8 yaşında olacak ben 1 buçuk 2 yıldır 2. Bebeği istiyorum ama nasip olmadı eşim de bende gittik doktora hiç biseyimiz yok ama nasip olmadı şuan artık tüp bebek tedavisi düşünmeye başladık.

Çevremde arkadaşlarım ve ne bileyim işte aileden birileri duyuyor bunu başlıyor eleştirmeye...

Yok ne gerek var Allah bir tane vermiş olmazsa olmasın sanki hiç mi cocugun yok yok bu devirde 2. Çocuk mu olur yok kafayı mı yedin buna mı üzülür insan bir tane var tatmissin sonuçta Allah olmayana versin falan fistan saçma saçma şeyler söyleniyor.

Yani bunu teselli etmek için falan da demiyorlar hani zaten tedavi göreceğimi bilen de yok doğru düzgün ama ben anlam veremiyorum bir çocuğum var diye 2. Olmayınca üzülmeye hakkım yok mu şimdi benim.

Zaten 6 yıl korundum kendim istemedim ama cocugum büyüdü bir kardesi olsun istemem garip mı maddi yönden manevi yönden hiç bir sıkıntım da yok yani eleştiri gerektirecek anlamıyorum bu durumu bide bu eleştiriyi yapan kişi 4 çocuklu falan...

Cidden hele özellikle sen bi dur Allah olmayana ilk versin cümlesi o kadar kırıcı geliyor ki bana Allah isteyen herkese versin yani.

Bide bir arkadaşım var bebek denediğimiz için her ay adet günü gelmeden heyecanla test yapiyorim elimde değil ne zaman denk gelse benle dalga geçiyor bu konuda cidden ikinci defa çocuk istemek saçmalık mı ya

Kızlar eksik yazmışım bu elestiriler arkadaş grubunda ki çok yakın olduğum biri ve başka çok yakın olduğum birinden geliyor herkesten değil aslında ama ben sanırım fazla takiliyorum

28 Cevaplar

0 oy
(141 puan) tarafından

Düsük oldumu peki hiç

-Reklam-
0 oy
(4,484 puan) tarafından

2 akrabam da ilk çocuktan sonra sıkıntı yaşadı ve 2. Cocuk tutmadı. En son ikisi de tüp bebek yaptı oldu. Bazen zamanı vardır bazı şeylerin. Takma canım kimseyi sen

(988 puan) tarafından

Çok teşekkürler ☺️

0 oy
(55 puan) tarafından

Cok kafanıza takmayın belkide bu yüzden olmuyodur biraz kafanızı başka şeylerle dağıtın . Kardes güzel bisey tabi ama ben sizin yerinizde olsam tup bebekte yaptirmazdim

(988 puan) tarafından

Kız sen daha dün 15 aylık bebekle 2. Yi düşünüyordun ben niye 8 yaşında ki oğlum varken tüp bebeği düşünmeyelim aşk olsun:D

0 oy
(727 puan) tarafından

Siz işledikten sonra kime ne boşver vala çoğu insanda hasetten yapıyo 6 yıl korunduğun için olmuyo çatlatma iğnesi falan yap biraz daha deneyın bekleyin bence 

(988 puan) tarafından

Aynen zaten eylüle kadar kendimize vakit tanıdık tüp bebek konusunda bir adım atmadık hani olmazsa gelecek kıs belki gözüyle bakiyoruz

0 oy
(6,015 puan) tarafından

Bak kendin diyosun yapmayinca bencil yapinca neden istiyosun diyolar diye, o yuzden kendini uzme ve kimseyi takma. Insanlari memnun edemezsin. Sana oyle dediklerinde sizi ilgilendirmez demen gerekir ki onlari ilgilendirmez. Ben boyle kisileri dostum da olsa bozarim.

Bu arada kendini de uzme. Benim kuzenimde ayni senin gibiydi, catlatma ignesi vs zorla ikinciye hamile kaldi onu dogurdu sonra ucuncuye hamile kalmis hemen pesine kazayla :) streste etkiler. Insallah en kisa zamanda gonlunun istedigi olur.

(988 puan) tarafından

Yok canım tedavi görmek sukursuzluk oluyormus bitene varmış ya 😀

(6,015 puan) tarafından

Ayy herkes herseyi cok biliyo. Bunlari diyenler emin ol kendileri ayni durumda olsa acaba sadece tedavi ile kalmaz haci hocaya kadar giderlerdi :D tabiki olana can sagligi uzun omur versin Allah ama ikinciyi istemek veya istememek kimseyi ilgilendirmez. Takma bosver

0 oy
(934 puan) tarafından

kızım 3 bucuk yaşında ikinciye hamileyim son günleri o kadar bıktım ki sacma sapan eleştirilerden yüz buruşturmalardan hele bide erkek deyince resmen baş sağlıği veriyolar gecen komşu kızımı sıkıstırmış annen artık sana hep kızacak hep gozüne batacaksın artık ablasin diye herseyi senden bekleyecekler falan dedi çok zoruma gitti

(988 puan) tarafından

Cidden bazı insanlar garip bak buraya yazdım burda da birkaç kişi yazmış saçma seyler:) takmamak gerek  galiba

0 oy
(5,338 puan) tarafından

Çocuk için eleştiri deyince başta ben gelirim 🤣 çevremde her ortamda fark etmez benim 4 çocuk hep dildedir . 2 kerede kalbi atmadı kürtaj oldum aralarında. Eleştirileri sen düşün artık .. hiçbirinede susmadım hepsine cevabını verdim . Hatta şimdi diolar 5. İstiyonmu die. Kısmet bişey diyemem diyorum herkes şok oluyor. Niye büyük konuşayım asla asla diyerek . Bu arada çevremde benimle büyük konuşup hemen ardımdan hamile kalan okadar yakınım tanıdığım varki. Onlar sana laf sayarsa sende say bu benim çocuğum kimse bakmıcak ben bakıcam ister 8 yıl ara veririm ister 1 yıl veririm. İster tedavi olurum ister oluruna bırakırım de. 

Bende bu arada 4.istediğimde aradan 8 yıl geçmişti ve olmuyordu doktara gittim kaç kişinin diline düştüm 🤣 ama umrumdamı hayır 🙂‍↔️ çok şükür doktor horman hapı felan verdi 4 ay sonra hamile kaldım

Son yazdığını yeni okudum bu arada benimde annem vefat etti ve kız kardeşim yok . Benimde genel düşüncem öyleydi ben yalnızım çocuklar yalnız olmasın die die 4 olddu 🤭

(988 puan) tarafından

Ya biri yazmış ki tüp bebek düşünüyorum dedim diye ki bak karar vermedik eylüle kadar denemeye devam edip eylülde doltor da onay verirse belki deneyeceğim

Neymiş benim ki zorlamak oluyormus yukarıda biri yazmış bir tane çocuğum varmış sukursuzluk zorlamak falan yazmis:) sanki 10. Çocuk için yapiyorim ki yapsam da kimseyi alaka etmez o ayri.

Bazıları kendisi tek çocuk istiyor diye fazla çocuk isteyenlere neden bu kadar garip anlamıyorum 6 yıldır bende tek çocuk ile devam dedim ama hiç fazla çocuğu olana ay niye demedim sadece şey olayını pek sevmiyorum bir kadının pes pese sürekli doğurması o da niye kendine yazık bedeni toplanmadan acı çekiyor diye yoksa banane maddi gücü varsa ruh hali iyiyse kendi sorunu dimi.

Kaldı ki ben 8 yıl ara vermişim 2. Elbette olamayabilir ilk çocukta 22 yaşındaydım şuan şuan 30 oldum elbette normal tüp bebek niye zorlamak olsun ki ben zaten zor bir süreç olduğunu biliyorum sanki evde ki 8 yıl büyüttüğüm çocuğumu çöpe aticam 2. Olunca zaten bana yalvaran kardes isteyen ağlayan hatta oglum

0 oy
(14,950 puan) tarafından

Benim anlamadığım neden bunu çevren biliyor gerek var mı? Yani nasip diyip geçebilirsin deniyoruz da olmuyor da gibi gibi şeyler bana saçma geliyor. Allah verir vermez onu bilemeyiz kac tane istediğiniz, ne zaman istediğiniz hiç kimseyi ilgilendirmez milletin ağzına lafı veren sizsiniz.

Bize de 2. Yi soruyorlar nasip diyip geçiyorum neden istemiyoruz, 1 tane yeter... gibi açıklamalar yapayim? Kime ne ?

(988 puan) tarafından

Çevrem dediğim 2 yakın çocukluktan beri neredeyse tanıdığım arkadaşlarım hatta kardeşlerim yerine koyduğum kişiler 2. Yorumda detaylı anlattım sabitledim dün sinirle yazdığım için eksik yazmıştım başta yoksa bende her önüme gelene anlatmıyorum yada herkes bana bunları deniyorum 

En yakın olduğum kişilere de anlatmam doğal diye düşünüyorum 

(14,950 puan) tarafından

Seni elestiriyorlarsa demekki o kadar da yakın değiller canim k.bakma ama dost dediğin elestirmez sadece dinler fikir sorarsan söyler o kadar

(988 puan) tarafından

Tamam işte bende ondan sinirlendim anlam veremedim garip geldi hepsinin de 3 4 çocuğu var istemediğim zaman da 6 yıl boyunca bencilsin dediler çocuk tek kaldı dediler

İlgili sorular

+4 oy
18 cevap 564 göst.
1 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde idilto (2,271 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 344 göst.
7 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Rabiaadarrrr (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 117 göst.
0 oy
12 cevap 487 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,108 puan) tarafından soruldu