0 oy
303 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar Mart'ta 6 yaşına girecek oğlum anasınıfına gidiyor cuma günü oyuncak günü neyse buraya yeni taşındık lojman ve asla hiç Bir çocuk yok neredeyse olanlarda artık zamanın verdiği şeyle yeni kişileri kabul etmiyorlar bende anasınıfına verdim geçen yılda gitti velhasıl  yarım saat önce kahvaltı yaparken konuşuyorum bugün hangi oyuncağını istiyorsun vs. ne yapıyorsunuz okulda tek başıma oynuyorum dedi oğlum arkadaşlarınla oyun kurup oynayabilirsiniz dedim benimle oynamıyorlar ki dedi sen gidip katılabilirsin diyorum birilerinin seni çağırmasıni bekleme annecim ben tek oynayabiliyorum diyor ya burada aslında kimse arkadas olmasada kendim tek oynamayı öğrendim onu anlatmak istedi evde herşeye dahil ederiz evde aksine herşeyi birlikte yapıyoruz eşimde öyle asla bağırma çağırma yok oyun oynarız gözünün içine bakıyoruz her gün konuşuyoruz anlatır dinleriz ama bu şeyi aşamiyorum ne yaomaliyim bu öğretmeniyle sürekli görüşürüm okula gitsin gelsin kafasında değilim bir etkinlik tiyatro vs. Olur hiç düşünmem gönderirim kitap okurum alırım eğitici aktivite yapıyorum eşime yazdım az önce esimde bende anlayamadık ya bugün arayıp öğretmenlede konusucam ki konuştugumda gayet aktif oynuyor demişti bugün arayıp ne yapabilirim diye sorucm kızlar Allah aşkına eksik olduğum bişey varmı ne yapayım 

3 Cevaplar

+1 oy
(2,003 puan) tarafından
Öğretmen desteğiyle sınıf arkadaşlarıyla kaynaşabilir ancak. Ki öğretmen dikkat etmemiş mi hep cocugun münferit oynadığını?
tarafından
Sorduğumda gayet oynuyor konuşuyor demişti ama oğlumla konuştuğumda böyle söyleyince sinirlerim bozuldu arayıp konusucm nasıl öyle anlayamadım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Peki şunu hiç düşündün mü senin oğlunun arkadaşa cidden ihtiyacı yoksa o tek daha mutluysa şikayet etmiyorsa bence bunu sorun etmemelisiniz benim oğlumun aynısını anlatmışsın 5 yaşına girecek oğlum neden oynamiyorsun onlar senin arkadaşların dedim mi anne çok şımarıklar istemiyorum ben onlarla oynamak dedi demek ki kafasına göre arkadaş yok ama mesela benm oğlan sokağa gitti mi firlamanın teki iki tane kendinden büyük abisi var (akraba ) çete gibi oynarlar ama okulda öyle değil okulunu da seviyor çok şükür o yüzden oğlunuzun üstüne gitmeyin cocuk zamanlar yıpranır daha çok yol var önünde çünkü 
tarafından
Aksine cnm çok sever dışarida sen bizim arkadaşımız değilsin demişler ve bu sebepten dolayı girişken olamadığıni düşünüyorum ve birisiyle arkadaş olduğunda elinden çekip bişey alıyorlar yada itip kaktinlarinda buna izin verme dediğimde bile o benim arkadaşım ama yapsın bişey olmaz diyor hani yeter ki arkadaş olalım kaybetmemek için göz yumuyor bende buna üzülüyorum sırf arkadaş olsunlar diye çocuğum değersiz hissettiğinde göz yummasjn iki tane yaşıt kuzeni var iki taraftan ikisiylede başkalarıylads çok eğlenen seven bir çocuk ama mesela ters düştüklerinde oğluma zarar veriyorlar oğlum sinirlenip ağlıyor tepki vermiyor oynamazlar diye düşünüyor sanırım hani kimseye ihyaci olmasın ama dışa dönük kendini savunabilsin istiyorum
tarafından
Kurban olurum ben onun minik kalbine aynı benim oğlan ya :( benim ki de öyle kaybebetmemek için göz yumuyor kuzenini oyle seviyor oyle seviyor abim o benim diyor ama eltimin oglu tam tersi çıkarcı ama ne yaptıysam ayiramadim eve hic tanımadığım insanları davet ettim sırf oğullariyla oynasın diye yok yani gitsinler dedi ama farkettim ki kendi deneyimlerek öğrenecek bunları kim iyi kim kötü diye yoksa oda bende yıpranıcaz biraz çocuğu evden çok sokağa veya siteye bırakın siz bi köşede oturun arkadaşları olur belki evde yaptığınız şeyler çok güzel bir anne baba olarak bence Ama sokağa da alışmak zorunda bırakın arada ekmek almaya gitsin ne bilim ozguveni gelsin kendine yanlış anlamayın beni demiyorm başı boş bırakın sadece biraz kendine ozguveni gelsin karşındaki ona vuruyorsa iki de o vursun artık insanlar iyi değil maalesef okulda zorbalıklar çoğaldı
tarafından
Ah cnm benim eltimin oğluda yaşıt ama sinsi oda öyle davranıyor ama oğlum anlamak istemiyor.
Sokağa salma şansım yok E-5  maalesef lojmandaym lojman içinde kendi gidip ekmek alıp geliyor her türlü işleri halleder ama arkadaşlık yok parka gidiyoruz ama Allah'ım resmen konuşmuyorlar belli bir grup var çocukları bile onlar dışında kimseyle konuşmuyor
0 oy
(7,572 puan) tarafından
Eğer sınıfta bir sorun yoksa, akran etkileşimine ihtiyaç duymuyor olabilir. Ben de öyleydim. Tek daha rahattım. Sebebi nedir bilmiyorum ama grup oyunları ve etkinliklerini sevmezdim. Bireyseldim. Hâlâ öyleyim :) Ekip işini sevmiyorum, sürüde gibi hissediyorum kendimi. İnsan canlısı değilim. Sayılıdır arkadaşım. Onları da ben seçmişimdir. Belki mizacı öyledir? 
tarafından
Hayır cnm aksine arkadaş canlısı ve arkadaş ortamında çok eğlenir gözlemliyorum yemek yemek bile istemez oynayalım diye aksinede arkadaş edinemiyor çekimser olduğu için kendi anne baba tarafından kuzenleri olduğunda mükemmel eğlenirken arkadaş ortamında böyle dışlaniyor ve bir kaç kere seninle oynamak istemiyorum demişler hem dışarıda hem okulda ki arkadaşları bu sebepten dolayı öyle olur diye yaklaşamadgini düşünüyorum ama ne yapsamda çözemedim
(7,572 puan) tarafından
Çocuklar böyle dediyse evet oğlunuzun tercihi değil. O zaman kaynaştırma konusunda öğretmene göre düşüyor. Onun sağlaması lazım etkileşimi. Bu arada Kayseri'de misiniz genelde onlar böyle davranıyor yabancıya
tarafından
Hayır İstanbuldaym lojman içinde bu şekilde hep kimse yok olan kişilerle tanıştırmak istedim ama asla cvp muhatap olmak yok aksine birde oğluma sen git bizim arkadaşimkz değilsin demişler

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 217 göst.
+1 oy
5 cevap 174 göst.
+2 oy
7 cevap 308 göst.

Kategoriler

1,489,216 soru

24,341,097 cevap

346,055 kullanıcı

...