0 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde (512 puan) tarafından
eylülün 19 unda 2 yaşına girecek kızım. 1 ay oluyor sütten kesmeyi başardım tamamen. 5 aylık olucam gebeyim daha kızım konuşmuyor cümle kurmuyor ama kendini ifade edebiliyor az cok anlayabiliyorum şuan sadece anne baba arada dede diyo baska bisey demiyo ben daha hazır olduğunu hissetmiyorum o yüzden başlamadım tuvalet eğitimine. diyelim ki başladım gündüz 5 dakka da bi tuvalete götürdüm kakasi geldiginde anliyorum halinden belli ediyor günduz bi sekilde hallettim gece sürekli altına edicek sürekli tuvalete kaldırmak zorunda kalıcam uykusu bozulacak uyumadiginda huysuz zaten gece nasıl çözerim şaştım gece imkansiz uykudan kaldırip tuvalete götürmek zulüm olur bidaha geri uyumaz ve sabahlari biraz dolu kalkiyor bezi bende biraz daha bekleyim diyorum konuşmasini yani siz nasıl yaptınız

6 Cevaplar

0 oy
(1,886 puan) tarafından
Canim benim kızımda Eylül'ün 20sinde 2 yaş olacak aralarında birgün var bence acele etme ben halılarını yikamaya göndermiştim hazır bu fırsat açayım dedim çiş kaka demeyi de biliyor kav defa konuştum gelirse tuvalete gidelim diye beş dakka da bir götürdüm tuvakete başta korktu bende onla beraber girdim geliyorsa yap dedim yok birdega bile tuvalete yapmadı kaç defa çiş kaçırdı sofranın üstüne kakasını yaptı yok söylemiyor baktım olmuyor tekrar bez bağladım ama benimki hazır degildi
(12,084 puan) tarafından
En büyük hata çocukların hemen söylemesini beklemeniz. Bende iki yaşına girmeden öğrettim çişim geldi demesi 2 ayı buldu. Belli aralıklarla kendiniz götüreceksiniz çiş için Mac 20 dk bir kaka içinde zaten büyümüş yapacağı zamanı elbet bilirsiniz
(512 puan) tarafından
gözdecim gündüz bi sekilde hallettim diyelim bi kere uyuyo zaten 10 dakkada bi cise götürdüm diyelim çiş geldi demiyor konusmuyorda gece sürekli uykusundan uyandirip tuvalete götürursem daha cok zırlayacak sabah dolu kalkiyor nasıl yapsam bilemedim
(12,084 puan) tarafından
Gece kaldırmaya gerek yok ki uykusundan uyandırıp. Artık tutacak yaşa gelmiş sabaha kadar tutar yada kendi kalkar. Altına işeye işeye öğrenecek gece de. Bez dolu olmaması için yatmadan iki saat önce çok sıvı almamalı. Ama tabi annesi olarak hazır olmadığını düşünüyorsan en iyisini sen bilirsin benimki sadece tavsiye canım
(512 puan) tarafından
ah cnm tutacak yaşa gelmiş diyosun ama sabah bezi dolu kalkıyo en azindan biraz kuru bile kalkmiyo yatmadan önce 1 saat önce kesiyorum sıviyı
-Reklam-
0 oy
(528 puan) tarafından
Ben kızımdan sinyal bekledim ara ara bezi istemiyordu ama tuvalete de gitmiyordu derken 3 5 ay böyle geçti tamamen bezden kestiğimde 27-28 aylık falandı
0 oy
(2,946 puan) tarafından
2 yaşındayken başarısız bir girişimim olmuştu. Sonra 3 yaşına bir iki hafta kala baktım bezlere yetişilmiyor. Bundan sonra bez filan yok çişini kakanı tuvalete yapıyorsun dedim :D tuvalet şeklindeki lazımlıklardan almıştım. Öylelikle bıraktı. Ama tabi çocuğun hazır olması da önemli oğlumun uzun bir süre gece bezlerini takip ettim hep kuru kalkıyordu. Bıraktırmamdeki en büyük kolaylık o oldu. Sizde takip edin gece bezi kuru oluyorsa bırakması daha kolay olabilir. Birkaç kere kaza yaşadık tabii ki o kadar da olacak.
(512 puan) tarafından
cnm gündüz uyanık bi kere öglen uyutuyorum hadi gündüz bi sekillde hallettim 5 dakka da bir çişe götürüyorum diyelim ya gece ? gece sürekli uykudan uyandirip tuvalete göttürdüğum zaman durmayip zirlayacak sabahlari dolu kalkiyor bezi aşırı degil tabi ama dolu kalkiyor
(2,946 puan) tarafından
O zaman biraz daha bekleyin derim. Benim oğlum tamamen kuru kalkıyordu çünkü. Sürekli tuvalete uyandırmak sizin içinde yıpratıcı olur hiç kolay değil. Uyumasına birkaç saat hala sıvı şeyler tüketmesine müsaade etmeyin. çay, meyve suyu, karpuz tarzı şeyler vermeyin biraz sürece hazırlık olsun. Çünkü geç vakit böyle şeyler içince çocuklar bezi bıraksa dahi kesin kaçırma yaşanıyor. İlk zamanlar geceleri de bezleyin ama tuvalete kaldırın külot bez kullanın daha rahat olur. Uyuduktan bir iki saat sonra götürün tuvalete.
(512 puan) tarafından
işte en sondaki cümleniz gibi uyuduktan sonra bir iki saat uyandırıpta tuvalete nasıl götüreyiim uyandirdigim zaman durmayacak zırlayacak biliyorum
(2,946 puan) tarafından
O zaman uyuduktan sonra bezleyin altını uykusu ağırsa en azından bezli olduğunun farkına varmaz. Ama dediğim gibi biraz daha bekleseniz belirtilerin olmasını daha rahat alıştırırsınız. İlla alıştıracaksanız birkaç zaman zırlamasına katlanacaksınız mecburen bir iki zirlar sonra alışır.
(512 puan) tarafından
en iyisi biraz daha beklemek
(2,946 puan) tarafından
Kesinlikle en iyisi bezi çıkarıp yatırsan her sabah çarşaf yıkarsın.
(512 puan) tarafından
yere yatak yapıyorum sürekli döndüğü için yatakta kalmıyo bi bakıyom koltuğun altına girmis uyuyo gece :)))
(512 puan) tarafından
gündüz denedigim de ise 5 kere üst degistiririm galiba
(2,946 puan) tarafından
O zaman siz hiç zorlamayın ne kendinizi ne çocuğu. Henüz hazır değil belli ki. Sinirleriniz çok yıpranır. Bende annemin lafı ile ay şunun kızı bezi bırakmış iki yaşında diyince lan biz niye bırakmıyoruz dedim ama o iş öyle olmuyormuş. Dedim cocugum istediği kadar işesin bezine. Askere gidene kadar bez bağlanmayacak ya elbet bırakacak bir gün :D
(512 puan) tarafından
aynen öyle :)) bi 2 bucuk yasına gelsin bakalim gözlemleyecek
0 oy
(24,465 puan) tarafından
İlla olacak diye diretme çocuğun gelişimi uygunsa başla benim üç yaşına girecek aralıkta ben bu ay hallettim çokta kolay oldu çok şükür konuşuyor gece kuru kalkıyor falan yani çiş eğitimi için her şey hazırdı bir süre büyüdün artık gerek yok bak biz yapıyoruz falan dedim sonra alıştı 
(512 puan) tarafından
hadi gündüz 5 dakka da bi cişe götürdum kakasi geldiginde anliyorum belli ediyor günduzü hallettik ya gece imkani yok ki ben uykudan uyandırıcam surekli tuvalete götureyim ağlamaktan beter olucagi mesin sürekli uyandiracam da
0 oy
(7,210 puan) tarafından
Bugun 28 aylik herkes ugras diyor ama benim oglumda o ısık yok daha kendini ifade edemiyor bezden rahatsizlik duymuyor yada saklanmiyor bende başına gecmedim sahsen 3 e yakin yapicam herkes basla ogrenir diyor ama oglumda o ısık yokken nasil olcak bilmiyorum cunku daha tam konusmuyorda
(512 puan) tarafından
benimki de öyle suan anne baba dede diyor arada konuşsa biraz zamani var demek ki
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Off bende bugün başladım 30 aylık 2 buçuk yaşında ama bezi geri bağlamak üzereyim sabahtan beri 4 defa altına yaptı 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 285 göst.
4 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+5 oy
11 cevap 285 göst.
16 Mart 2025 Diğer kategorisinde kubra38 (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 408 göst.
6 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Herhangibiriiii (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 331 göst.