0 oy
986 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Devletin buna bir el koyması lazım almış başını gidiyor evler kiravfiyatlari 30 bine bile var kucuk ilçelerde köylerde 15 binden başlıyor neden böyle hiç düşünmüyorlar 3 çocuklu aileyi tek maaşlı emekliyi çok diyecek şey var gerçekten birilerinin dur demesi lazım işine gelmeyen evden çıkarıyor güya kendi oturacak kira fiyati az geldi yenisini pahalıya sokarim diye yazık ya 

Eşime de sinir oldum güzel iki tane ev buldum uygun fiyatlı hiç oralı olmadı şimdi zemin kata gidelim bakalimdiyor çok güzel evleri çok uygun fiyata kaçırdık 

22 Cevaplar

0 oy
tarafından
3 binden 10 bine çıkardı. Helal etmiyorum ne diyeyim.
tarafından
Üç kattan fazla artmış ama önceki kiranız epey ucuz olduğu için öyle olmuş. Mesela 10 bin olan kirayı 30 bin yapmazlar ama 3 bin olan kira 10 bin olduğunda bir nevi piyasa değerine çekmiş oluyor.

Bence asıl sorun ülke ekonomisinde. Örneğin benim ev sahibim emekli. Ve hala 10 bine emekli maaşı alanlar var. Ek gelir olarak kira alıyor. Şimdi bu adam benden 4-5 bin kira alıyor olsa, 14-15 bine nasıl geçinecek ? Herkes kendine göre haklı.

Son yıllarda ekonomik anlamda herkes zorlanıyor. Çok üzücü bir durum. Eskiden insanlar tek maaşla 2-3 çocuk bakıp , üzerine ev alırlardı. Şimdi çift maaş olmadan ikinci çocuğu yapana, yapmasaydın diyecek hale geldik.

Kaç senedir ev alma niyetimiz var, alamıyoruz. Çevremde çoğu kişiye aileden destek ya da ev bedavadan geliyor. Bizim ailelerimizin maddi durumu böyle bir şeye el vermeyeceği için biz kendimiz kürek çekiyoruz. İnşallah biz ve bizim gibilere kolaylıkla bir ev almak nasip olur. Vallahi ikincide gözüm yok. :)
tarafından
Çok doğru dediniz 5 bine ev alan vardı maaşı üstüne birikim yapıp şimdi 40 binde alsan yetmiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Anlamadığım herkes şikayetçi o zaman destekleyenler kim hep düşünürüm aklım almıyor kime sorsan hayat pahalılığından zamdan şikayetçi ama gel gör ki herkes bu düzenden memnun gibi kimsenin sesi çıkmıyor
tarafından
Şikayetler market sahibine, ev sahibine.
Az önce bir yorumda belirttim, benim ev sahibim emekli. 10 bin lira emekli aylığı alanlar var hala şuan. Ben kira olarak 4-5 bin versem, bu insanlar 14-15 bine nasıl geçinecek.. Ev sahibi de piyasaya göre yukarı çıkarıyor mecbur kira miktarını. İlla ki aşırıya kaçanlar vardır ama genel olarak belli bi üst seviyeye kiralar çıkalı çok oldu. O dönem millet daha ucuza oturunca sesini çıkartmadı, şimdi piyasa değerine gelince ev sahibini kötülüyor.
Bu arada kiracıyım, ev sahibi değilim. Olmak için de uğraşıyorum yıllarca. Yanlış anlaşılmasın yani. İnsanların tepkisi yanlış yere demek istiyorum sadece.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 116 göst.
0 oy
8 cevap 378 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
53 cevap 1,693 göst.
25 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 852 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu