0 oy
457 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

image

oglum ağır boğaz enfeksiyonu geçiriyor 5 gündür ateşli geziyor doktorumuz tek kullanımlık olan bu iğnenin çok etkili olduğunu ve kolay kolay yapılmadığını söyledi daha önce kulanan oldu mu 

7 Cevaplar

0 oy
(980 puan) tarafından
Pensilin alerjik bir şey Allah korusun alerjisi olsa kurtaramazsin ben de cigerden usutmustum doktor bunu vurmazsan yarına zatürre olur demişti pensilin bir de felaket yakar bence zature durumu yoksa vurdurma 
(980 puan) tarafından
Alerjisi yokmuş olsa çıkardı şimdiye kadar asi vurulduktan sonra yarım saat içinde yan etki görülmezse rahat nefes al
tarafından
Peki alerji olsaydı nasıl anlaşılırdi şuan için ters giden bir durum olmadı
(980 puan) tarafından
Aslında bu iğne direk vurulmaz doktor az suyla karıştırıp çocuğun derisinde önce hafif uygulayacakti alerjik reaksiyon gostermezse vuracakti yani Allah göstermesin çok ağır sonuçları da olabilirdi yani ben 20 yaşındaydım bana alerjin var ki dedi ben nerden bileyim dedim yok desem de yine de o testi yapmak zorunda yani ama görevini malesef layıkıyla yapmıyorlar sen korkma sadece gece boyu dikkat et mide bulantısı ateş vb bir yan etki görürsen hastaneye götür bekleme
(652 puan) tarafından
Bu dediğiniz alerji testini artık çoğu doktor önermiyor. İşini layıkıyla yapmakla alakası yok. Hemşire olarak 10 tane doktorla çalıştıycam 8 tanesi uygulamıyor. Ki kendileri yapmıyor testi hemşireler olarak bizler yapıyoruz. Kendi iş yükleri olmasın, uğraşmasinlar veya layıkıyla yapmıyorlar diye değil. Bir bildikleri var ki yaptırmıyor artık çoğu doktor
(980 puan) tarafından
Yani ben burdan bir seyler yazardım ama şimdi siz galiba hemsiresiniz neyse :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım sağlık ocağında vs yaptırma hastanede yaptır yapıldıktan sonra 1 saat filan hastanede müsade altında tutuyorlar. Bide tam doz mu yarım doz mu yapılması gerek kontrol ettir.
tarafından
Cnm biz iğneyi zaten hastanede vurulduk o an yarım saat bekleyin dediler bekledik bı problem yoktu eve gelene kadar 1 saat oldu vurulali şuan uyuyor su istedi verdim tekrar uyudu kötü bir durumda nasıl tepki verir sizce korktum şuan
tarafından
Yok alerji olsa zaten en geç yarın saat içinde gösterirdi kendini geçmiş olsun bu saatte sonra bisey olmaz
tarafından
İnşallah çok şükür ama merak ettim nasıl tepki verirdi alerji olsaydı yinede göz kulak olayım ona göre
tarafından
Dil şişer nefes alamazdı Allah göstermesin ama Iv damar içi uygulamalar hemen hemen  5 dk içinde kana karıştığı icin en geç 15 20 dk içinde alerjik oldup olmadığını belli eder
tarafından
Cevap için çok teşekkür ederim şuan sanırım iyi durumda ateşi düştü 5 gündür ilk defa rahat uyuyor terlemeye başlamasi iyi bir şey degilmi
tarafından
Tabi terleyen cocuk ateşlenen geçmiş olsun
tarafından
Çok sağol canım teşekkür ederim
0 oy
(1,832 puan) tarafından
10 sene kullandm. 10 yaşından 20 yaşına kadar. Ateşli romatizma hastalığı geçirmiştm. Ve kalp kapaklarıma zarar vermişti. Koruyucu iğne derler buna. Her 3 haftaya Bi yaptırıyodm ki grip vs olmaym diye. Ama çok acır yapılınca ve çok dikkat edilmesi lazm hemen yapilmazsa donup kaliyor apse yapıyor Bi kere yaptı çok kötü olmustm. Çok geçmiş olsun sizede
tarafından
Çok sağol canım şuan hamd olsun Rabbime iyi durumda ateşi düştü ve terlemeye başladı terlemeye başlamasi iyi bir şey diye biliyorum degilmi içindeki harareti atıyor
0 oy
(1,610 puan) tarafından
Penisilin alerjisi varda yarım saat içinde gösterirdi kendini uyuduğuna göre de sakin demektir kabarcık kızarıklık nefes almada güçlük gibi problemlerde yok demektir ve gerçekten çok etkili bir ilaç benim çocuğum da astım krizi geçirdiğinde yaptırmıştı doktorumuz ve 2 güne toparlamıştı
tarafından
5 gündür ilk defa rahat rahat uyuyor sanırım ateşi düştü ve terlemeye başladı terleme iyi birşey diye biliyorum degilmi icindeki harareti atıyor iyileşme süreci için
(1,610 puan) tarafından
Terlemesi normal ama siz yine de sırtına ince bir bez ya da havlu koyun ve ara ara değiştirin ter üstünde kurumasın Rabbim şifa versin inşallah kuzucuğa endişelenme annesi bu dönemlerde oluyor böyle hastalıklar uyusun ki vücudu toparlansın bu ilacın faydasını görür
tarafından
İnşallah sağol canım Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Canım hem kendime hem de oğluma kulandik evet ağır ve etkili bir iğne emin ol aksi bir durum olsa ilk beş dakika da bile belli edecek bir iğne sık enfeksiyon geçiren hastalarda yapılır koruyuculuğu vardır muhtemelen bacağından yapmışlardır biraz topallar çocuk endişe etmeyin 
tarafından
Şuan iyi durumdayız uyuyor o kadar ağır geçen gecelerden sonra ilk defa rahat rahat uyuyor birde terlemeye başladı ateside düştü terlemesi iyi birşey diye biliyorum yanlış mıyım içindeki harareti atıyor iyileşme sürecine giriyor sanırım bilgin varsa duymak isterim
tarafından
Evet canım aşırı aşırı terletir ve bu çok iyi bir durum anında rahatlatma gösterir için ferah olsun inseallah rabbim kalıcı hayırlı şifa versin yavruna da
0 oy
(1,514 puan) tarafından
Benim oğlumda sürekli ateşlediyordu banyo yaptığı halde yarım saat içinde fırlıyodu ateşi bi iğne yapmışlardı bi gün sonra iyi gelmişti ama ismini hatırlamıyorum canm, geçmiş olsun sizede
tarafından
Çok sağol canım teşekkür ederim
0 oy
(6,326 puan) tarafından
Depo bir antibiyotik. Kızım için kullandık ve kızım ayda 3 kez boğaz enfeksiyonu geçiriyordu. Çok rahat ettik. Sadece hastanede yapılmalı o kadar. İlk 15 dk reaksiyon göstermediyse sonrasında hiçbir şey olmaz inşallah. 

Çok rahat edersiniz emin olun. Çok geçmiş olsun 
tarafından
Evet çok fayda etti çok şükür gerek gören doktordan Allah razı olsun çok gittim ama hiçbiri etki edecek birşey yapmadı çok rahatladı yavrum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 116 göst.
21 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oykulku (1,137 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 1,955 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 310 göst.
17 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 458 göst.
18 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,079 soru

24,081,624 cevap