Çok geçmiş olsun inşallah rabbim gönlündekini verir sana. Bende ikiz kızlarımı kaybettim tek kese tek plesanteydi benimkiler de. Ama benimkilerin arasında ince bir zar vardı. O yüzden kordon dolanma gibi bi ihtimal yoktu. Diğer ihtimalleri doktor bana da söylemişti. Ama ben bunlardan değil suyumun fazla olması sonucu erken doğum da kaybettim.
Gerçekten çok zor bi durum. Ne olacağı belli değil ama ihtimaller üzerine konusuluyo malesef.
Ama ilk öncelik annenin sağlığı. Kuzenimin eşinin bebeğinin de bütün organları disardaymisti doktorlar anne karnında ölebilir, doğum sırasında ölebilir, doğduktan sonra az yaşayıp ölebilir, doğum esnasında anneyi de öldüre bilir demişlerdi. Bebek doğsa bile uzun süre yaşama şansı yoktu. 20li haftalarda ilaçlar doğum yaptırdılar kendi ölüm riski de olduğu için melek oldu yavru.
Başka doktorlara da görün hepsiyle konuş olacakları nasıl yol izlenmesi gerektiğini. Sonrada eşinle karar ver. Ve bu süreçte kimseden akıl alma çünkü kimse senin yaşadığını düşüncelerini bilemez. Durumun çok zor her zorlukta bir kolaylık illaki vardır. Ama tek kese ikiz bebeklerde tek plesante de genelde çok az sağlıklı doğum oluyomus ben öncesinde çok araştırmıştım. Haftaları da gerideymis. Dilde söylemesi kolay ama yaşamayan bilmez işte. İnşallah Rabbimin izniyle çok kolaylıkla atlatırsın bu durumu gönül isterdi ki kimseye bişey olmasın..