0 oy
1,170 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,343 puan) tarafından
Kızlar çok ama çok zor bi durumdayım. Üçüzlere hamileyim ikisi tek yumurta diğeri ayrı kesede ve 9 haftalık oldum. Doktorum kesinlikle ikizlere müdahale etmemiz lazım diyo. Oğlumu da 29. Haftada başlayan kasılmalarla maalesef hastanelerde yatarak erken doğurdum. Çünkü rahmimde hafif bi darlık var benim. Hamile kalmadan önce doktor ameliyat demişti ama kabul etmemiştim erken doğurabilirsin dedi keza dediği gibide oldu.Şimdi doktor üç bebeği taşıyamayacağımı ciddi anlamda erken doğum riskim olduğunu rahmimin tek bebeği bile zor taşırken 3 bebeği taşıyamayacağını söylüyo. Onları öldürüp vebale girmekten de korkuyorum. Diğer türlü hepsini kaybetmekten de korkuyorum çok çaresizim 

22 Cevaplar

0 oy
(2,882 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun böyle buyurduyaa bir hayır vardır. Bu sizin için ciddi bir imtihan kürtaj kararı vermek imtihandan kalman demek olur Allah muhafaza onlari sana nasip etmiş büyüdüklerini de görmek nasip olur insaallah 
-Reklam-
0 oy
(297 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun inşallah rabbim gönlündekini verir sana. Bende ikiz kızlarımı kaybettim tek kese tek plesanteydi benimkiler de. Ama benimkilerin arasında ince bir zar vardı. O yüzden kordon dolanma gibi bi ihtimal yoktu. Diğer ihtimalleri doktor bana da söylemişti. Ama ben bunlardan değil suyumun fazla olması sonucu erken doğum da kaybettim. 

Gerçekten çok zor bi durum. Ne olacağı belli değil ama ihtimaller üzerine konusuluyo malesef.

Ama ilk öncelik annenin sağlığı. Kuzenimin eşinin bebeğinin de bütün organları disardaymisti doktorlar anne karnında ölebilir, doğum sırasında ölebilir, doğduktan sonra az yaşayıp ölebilir, doğum esnasında anneyi de öldüre bilir demişlerdi. Bebek doğsa bile uzun süre yaşama şansı yoktu. 20li haftalarda ilaçlar doğum yaptırdılar kendi ölüm riski de olduğu için melek oldu yavru.

Başka doktorlara da görün hepsiyle konuş olacakları nasıl yol izlenmesi gerektiğini. Sonrada eşinle karar ver. Ve bu süreçte kimseden akıl alma çünkü kimse senin yaşadığını düşüncelerini bilemez. Durumun çok zor her zorlukta bir kolaylık illaki vardır. Ama tek kese ikiz bebeklerde tek plesante de genelde çok az sağlıklı doğum oluyomus ben öncesinde çok araştırmıştım. Haftaları da gerideymis. Dilde söylemesi kolay ama yaşamayan bilmez işte. İnşallah Rabbimin izniyle çok kolaylıkla atlatırsın bu durumu gönül isterdi ki kimseye bişey olmasın..
(1,343 puan) tarafından
Sanada büyük geçmiş olsun canım başın sağolsun. Evet o su fazlalığı kan çalma olayından oluyo ve benimki en tehlikeli ikiz türü mono-mono aynı kese aynı plasenta. Rahimde müsait olmadığı için doktor ayrı kesede tek olan bebeği riske atmak istemiyo. 3 çocuğum olacak derken elin boş gitme eve diyo. Zaten çoğu anlamıyo Allah vermiş kabul et diyolar ama üç evlat kaybetmek kolay mı sağlığımdan olma riskide varken eşimin ödü kopuyo zaten bana bişey olacak diye.  Dua et bana inşallah allah bu kararı bana bırakmasın kendi alsın cennetine :(
(297 puan) tarafından
Doğru söylüyolar çok zor karar ama mecbursun. Gerçekten kolay değil yaşadığın. Kan çalma olayı olursa zaten ikizlerinden birini kaybedeceksin. Bana da söylemişti doktorum. Olayın olduğu gün doktor benim yüzüme söyleyememis ben başka hastaneye gittiğim zaman söylemiş eşime bebeklerden birini kaybedeceğini biliyordum ama ikisini birden kaybedeceğini beklemiyodum diye. Demiştim ya yaşayan bilir diye 23+4 günlüktüm ben bebeklerin biri 450 biri 550gramdi ve o doğumda bende çok kötüydüm çok kan kaybetmiştim rabbim beni korudu da ucuz atlattım. Dua ederim dünden beride ediyorum inşallah senin dediğin gibi olurda rabbim senin müdahalene gerek kalmadan sana bi yol gösterirde alır yanına. Gerçekten elden başka hiç bişey gelmiyo
(1,343 puan) tarafından
Allah razı olsun damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış gerçekten öyle halimi  en iyi sen anladın. Hangi anne bebeğini aldırmak ister ki bu pazartesi alanının en iyi doktoruyla görüşcem ona göre de bi karar vericez Rabbim halime acır inşallah
(297 puan) tarafından
Cümlemizden razı olsun. Evet burda görüyoruz bakamicam diyip aldıran istemiyorum yada eşim istemiyo diye aldıran hani onların ki gibi keyfi olsa bende derdim aldırma. Ama seninki sağlık. Sen önce hem kendi sağlığını hemde tek kesede olan bebeğini düşünmek zorundasın çok büyük imtihan inşallah kolay atlatırsın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 193 göst.
28 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya9519 (379 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,553 göst.
20 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Az (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 114 göst.
0 oy
4 cevap 255 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde D. 65 (233 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,811 soru

24,174,401 cevap

336,034 kullanıcı