Mrhb arkadaşlar 8 aylık imam nikagıyla evlendim yanlış kaçarak evlendim vede eşimin ailesi hep yalan söyledi maddi sıkıntılardan dolayı ne altın ne ev nede bir eşya almadılar eşimle başka şehirde yaşıyoruz ve bizi sürhünler gibi başka şehirde gönderdiler fakat ben kendi memleketime gitmek istiyorum üstelik 11+6günlük hamileyim ve eşim ve kaynana tarafı illa resmi nikah kıyılsın istiyor ve benimse güvenim kalmadı eşimin ailesine elimde ailesine acıdığı için beni memlekete götürmüyor ve tam 8ay annemi görmedim bu kadar vicdansızlık olurmu sizce napim eşime naz ediyorum burada kimsem yok inan Allah'tan doğru düzgün giyecek kıyafetim yok aşeriyorum parası yok diye bana bunu getir diyemiyorum ve de ailem beni eşimden almakta çok ciddi napcam bi akıl verin bebeğime stres yaşatıyorum her gün
keske bebek yapmasaydın cnm olan hep bu masumlara oluyo isteyerekmi hamile kaldnz
valla canım tbiki sen en iyi kararı verirsin ama benim düşünce şöyle esin senin kıymetini blmiorsa veya bilmeyckse ki anneninbile okdr zmn gstermeyn insan nekdr kymet bilir şüpheli şu hayat okdr kisaki eğer mutlu olmaycksn ilerde asla kndni başkaları için harcama sdce sana yazık olur ailenin sana sahip ckiorsa onların değerini bil
resmi Nikah bir yandan iyi bir yandan değil çünkü erkeğe bağlı kliorsun maalesef nikah ese esir edior snra bosanana kdr neler ckior kadinlar
Canım aile çok önemli gerçekten bende kaçarak evlendim mecbur ama ailem arkamda yoklar eşim her zaman yanımda destekci aileside ama kendi ailen başka bi yanin eksik oluyor aklım hep onlarda yemek yerken bogazima diziliyor ne yapsam aklimdalar izin ver arkanı boş birakmasinlar cnm bnm cok Zor yoksa :(
Eşin neden resmi nikah kiymiyor ki sana ? Bebek doğunca nolcak
Canim cok uzuldum. Insallah bi cozum bulursunuz . Ne desem bilemedim . Ama nikahiniz olmamasi bnce ilerde daha cok sorunlar yaratir size bence ailesinden uzakta durun
Ailen seni bebeğinle kabul ediyorsa ailene dön canım. Yok yoksul nereye kadar.... Sen cesaret edip dönersen eşin de arkandan gelir. Ailenin yakınında bir hayat kurmaya çalışır.
Allah yar ve yardımcın olsun
O çocuğun kimliğe ihti yaci olacak eşinizin annesini dinleyin kıymalısınız o kimlikte babasının ismi yazılmalı
Bu devirde hala kaçmak var mı ya Allah aşkına aklınızı başınıza devşirin.çok mu iyi oldu şimdi.seni doğuran anayı nasıl ezip gecersin .biraz uyanık olun akıllı olun hiç bi erkek aileyi ezip gecmeye deymez.
Kuzum baştan nasıl başlarsa öyle devam eder. Öncelikle Allah kolaylık versin. Ailenden destek görüyorsan seni gelip alsınlar ve durumu açık açık öncelikle ailenle konuş. Ailen çocuğun olacağı için muhtemelen evlenmeni ister. Ancak bu sefer ailenin bir agirliği olsun kacmista olsan seni kimsesiz sanmasınlar. Yanı senin ailen erkek tarafına koşul koysun. Örneğin; eşin evi geçindirecek bir işe başlasın garson olur temizlikçi olur iş ayrımı yapmadan bu tür işler sürekli var daha iyisini bulunca başka ise başlar. Cunku sen ve bebegin saglik sigortasina ihtiyaci var. Sonrasında sana senin tercih edeceğin demirbaş eşyaları alsınlar ve düz takıdan ziyade mihir olarak altın iste ki bu senin sigortan olsun. Erkek tarafı oğulları için isterlerse kredi çeker torunlarına da iyi bir aile ortamı olustururlar. Ayrıca öyle aile gorusturmeme diye bir haklarıda yok buna izin verme. Bu noktaya kadar biseyler olmuş bundan sonrası önemli. Devamıda olmazsa üzme kendini derlerya elin oğluna katlanacagina iyide olsa kötüde olsa kendi öz ailene katlanırsın.
Keske nikah kiysaydin canim bebek dogunca sorun olur sizin icin. Hem resmi nikahsiz nasil kaldin nasil güvendin. Niye resmi nikah yapmadiniz
Yazılan yorumlarını okudum da sen de pek bu durumu umursar gibi değilsin karnındaki oyuncak değil annen de senin kahrını çekmek zorunda değil annem kanser oldu bana yardım etmeye çalışıyor diyorsun hem de yanında ki vicdansızın kahrını çekiyorsun kusura bakma da kendin istiyorsun burda dert yanma hak etmişsin yani hani sahipsiz olsan ailen olmasa neyse diyecemde seni ve bebeğini düşünmeyip dünya yalan konusan sana bakamayan adamın kahrını çekip anneni elinin tersiyle istiyorsan suç sende. Bu kadar cahillik olmaz ki birini seversin sayarsın ama canın ciğerin helak olurken de onun her dediğine evet dersen sonra başını çok taştan taşa vurursun belki bu yazdıklarımdan tepki alıcam ama kendine gelmen lazım doğru söyleyen 9 köyden kovulurmuş sana ah vah demicem kendi rızanla hersey e katlanıyosun Rabbim annen e şifa versin sadece annen ve bebeğine üzüldüm bu kadar cahil olunmaz
1,487,426 soru
24,315,749 cevap
345,012 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın