0 oy
143 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (141 puan) tarafından
Sağ-sol tarafımda yatıyorum. Ama benim karnıma da baskı, ağırlık düşüyor. Bundan endişeliyim. Yan yatmamla beraber, ağırlık merkezini omurgam, popom olarakmı belirlemeliyim?  Ağırlık karnıma düşünce acaba bebeğe zararmı veriyorum??

10 Cevaplar

0 oy
(1,973 puan) tarafından
Hep sola yatıyorum bebeğe çok rahat kan akımı gidiyormuş sola yatınca doktorlar hep sol öneriyor zaten sağa yatınca rahat edemiyorum nedense
-Reklam-
0 oy
(1,973 puan) tarafından
Birde karnının altına yastık köy desteklesin ben öyle yapıyorum artık son aylarımdayım bende
0 oy
(4,685 puan) tarafından
Sağ sola yatmaktan artık omuzlarım ağrımıştı en son iki yastık koyup sırtüstü heykel gibi yatıyordum 
(1,973 puan) tarafından
Off çok zor imkanı yok sırt üstü döndügüm an gögsüme öküz oturuyor nefessiz kalıyorum boğulacak gibi oluyorum Allah'ın zoruna gitmesin ama ben çok yoruldum bunaldım hamilelikten hayır'lısıyla şu 2 ayım bir geçseydi Allah'ım:(
(4,685 puan) tarafından
Bende senin gibiydim canım nefes almak eziyet sabah 5 6 da uyuyordum ekg de çektirdim hiç bişey çıkmamıştı
(1,973 puan) tarafından
Dr.um hamilelik ten dedi bebek baskı yapıyor artık büyüdügü için bende uyuyamıyorum geceler zehir oluyor sabah 5 e kadar yatakta dön dur maalesef
0 oy
(2,920 puan) tarafından
Yatış pozisyonu asla bebeğe zarar vermez nasıl istiyorsan öyle yat kuzum da sol yanina yatarsan bbege kan akışı çok olur diyorlar böbreklere baskı yaptırmyacak şekilde sağ yada sol yana dönüşümlü karnımın altında bir yastık bacak aramda bir yastık maalesef ben anca öyle uyuyabiliyorum 34 haftalık oldum artık bele ve sırta ağırlık vermeden azcik karnımın üstüne olacak şekilde rahatimi bulana kadar öyle yatiyom 
(141 puan) tarafından
Sola yatmama rağmen hafif karnım yatağa değince Ağırlık merkezi sanki karnıma düşüyor. Ondan endişelendim
(5,414 puan) tarafından
Tıp fakültesini hangi üni de bitirdiniz?
(2,920 puan) tarafından
Tıp fakültesi bitirmedim canm ikinci hamileliğim çokda doktorları falan izlerim dinlerim pimpirikliymdir de bu konuda detaylıdaki doktorumada ozellikle sordum bayada iyidir kendisi bana tek tek anlattı yukardada yazdığım gibi sol yanına yatış öneriliyor ama hep sol yanina yatmak için mumyalanmış olmak lazım sağa yattı diyede hiç bebek kaybeden duymadım :)
(5,414 puan) tarafından
Hayır yatış pozisyonu asla bebeğe zarar vermez gibi bir cümle yazmışsınız da. Sırt üstü yatmak bebeğe zarar verebilir çünkü. Hatta son trimesterda ani bebek ölümüne bile neden olabilir
(2,920 puan) tarafından
Ben onu da sordum  biz detaylida bir saat boyunca  yatırdı sırt üstü baktı bende dedim hocam böyle sırt üstü yatiyorum ben  bir saat oldu ama bebeğe bişey olmasın zarar gelir diyorlar  o konudada şey demişti aniden annenin tansiyonu  düşebileceği yukselebilecegi için senin dediğin durum gerceklesebilirmis onun içinde anne rahatsız olup döner zaten demişti son üç ayda olur o olay ondada karnında top gibi sert suyla yatamazsn rahatsiz olursun zaten demişti ben ondan yazdm ama uyku halinde misal yattığı oluyor her sırt üstü yatan bebeğini kaybetseydi oo oo ama sol yanına yatilmasi tabi önerilen pozisyon :)
0 oy
(5,414 puan) tarafından
Sol tarafınıza yatmak en doğru olanı. 
0 oy
(4,911 puan) tarafından
Riskli bir gebelik durumun yoksa sağ veya sola yatmanın çok da bir önemi yok, nasıl rahat ediyorsan. Karnının altına hamile yastığı koyarsan rahat edersin. 
0 oy
tarafından
Ben yastıklarla kendimi destekliyordum sırtıma karnımın altına tam sağ sol yatmiyordum 
0 oy
(969 puan) tarafından

Sağımda çok rahat ediyorum ama soluma yatmaya daha cok özeniyorum bebeğe giden kan akışını engellememek için :( kıyamam kuzuma kendi rahatım için onu rahatsız edemem 

(141 puan) tarafından
Karnım hafif eziliyor gibi geliyor. Asıl sorum ağırlık merkezini nereye salmamız gerekiyor.
Sol tarafımızda yatıb da, ağırlık merkezini omurgaya, popoya salınca karnım ezilmiyor. Ama hafif karnımın üzerine eğilince rahat uykuya geçiyorum
0 oy
(321 puan) tarafından
Nasıl rahat ediyorsan öyle yat sen rahat ettiğin pozisyonda bebeğinde rahat eder :)
0 oy
(22,843 puan) tarafından
Nasıl rahat yatiyorsan sağ sol farketmez bence. Sola yatmak daha iyiymiş sanırım. Ama kızımda sadece sağ tarafıma yatabildim. Diğer türlü nefes alamiyordum. Oğlumda da tam tersi solda daha iyi hissediyordum kendimi
(141 puan) tarafından
Karnım hafif eziliyor gibi geliyor. Asıl sorum ağırlık merkezini nereye salmamız gerekiyor.
Sol tarafımızda yatıb da, ağırlık merkezini omurgaya, popoya salınca karnım ezilmiyor. Ama hafif karnımın üzerine eğilince rahat uykuya geçiyorum.
(22,843 puan) tarafından
Söyle yatmayı denedin mi. Tam yana yatıp bacaklarinin arasına yastık koymayi

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,469,025 soru

24,066,981 cevap

330,420 kullanıcı

...