0 oy
330 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,408 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar hanımlar. Normal salatalıktan turşu yapan varsa tarif verir misiniz.içine ne koyuyorsunuz. (1 lt kavanozlara yapmayı düşünüyorum  2 3 tane) 

7 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Ben şasirdim valla kimse salataliktan turşu yapmıyor galiba..

Bizim hayatimiz salatalık turşusu ile geçti. Kornişonla pek yapılmaz buralarda.

Önce salatalıkları yıkarim uçlarını keserim hafif.

Hafif delerim orasını burasını☺️

Bidona dizerim. Sen kavanoza yapacaksan baya minik seçmen lazım salatalığı.

Kavanoza 4 diş sarımsak at

 2.5 su bardağı sirke ile 2 su bardağı suyu kaynat. Tuzuda göz kararı koy. Az tuzlu da olmasın .

Sıcak sıcak kavanoza dök. Hemen kapat ters çevir. 1 gün dışarda kalsın sonra buzdolabına kaldir. 2 günde öyle kalsın .

Afiyet olsun
(3,408 puan) tarafından
Ya gerçekten kornişon zaten çok pahalı oluyor. Az yapıyorum ama içimden gelmiyor o parayı vermek :) sonuçta doğrayıp yiyoruz şekil mi kalıyor. Geçen sene 30du bakalım bu sene çıkmamış daha :D
(3,408 puan) tarafından
Sirkeyi ve tuzuda suda kaynatayım dimi içine dökmeyi? Birde ben nohut atıyordum kornişon yaparken atayımmı yine
(3,408 puan) tarafından
Birde bş süre sonra suyu bulandı beyaz beyaz oldu. Bazı yerlerde gördüm tuzlu suyu değiştiriyorlar. Şimdi düşündüm acaba nohut mu bulandırıyor
tarafından
Hayır nohut falan atmama gerek yok.
Ben hep böyle yapıyorum sirke ve suyu kaynattigim için çıtir çıtır olur.
Bir tencereye sirke su tuz koy evet. Birlikte kaynat.
Nohut köpuk yapmış olabilir
Yada tuzu az gelincede öyle oluyor
tarafından
İnce küçük salataliktan ne farkı varki bana göre aynı tadı.
(3,408 puan) tarafından
Hm tamam teşekkür ettim böyle yapayım. Sizin orası neresi merak ettim :)
tarafından
Çorum Amasya
(3,408 puan) tarafından
He bende Çankırı da oturdum bi süre
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kornişon mu demek istediniz ? 
tarafından
Evet ilk defa duydum gerçekten ne annemler yapar ne de başka yerde yedim reçel konusunu da saçma buluyorum zaten patlıcandan bile reçel yapanlar var çok enteresan :D
(3,408 puan) tarafından
Şekeri bas herşeyden olur zaten tatsız gibi patlıcan :)
tarafından
Bazen insanoğlunun aç gözlü olduğunu düşünüyorum ki zaten öyle her yiyeceğin bir kapasitesi var bence patlıcan patlıcan olarak kalmalı bdndndn
(3,408 puan) tarafından
Aynen. Ben yedim de patlıcanlar parmak kadardı. Bi komşunun bahçesi var özel ekmiş heralde küçük küçük. Ama bana hitap etmedi. Bi tadı yok sadece şeker yedim :)
tarafından
Bizim burda hep salataliktan yaparlar
0 oy
(2,816 puan) tarafından
Ben yaptım 5 kiloluk  bi kaç tane sarımsak tuzlu su ve birazda sirke koydum
(3,408 puan) tarafından
Suyunu değiştin mi hiç. Kornişon yaptıktan sonra üstü beyaz oldu, bulandı benim. Bi kaç yerdede 1 ay sonra falan değişiyorlarmış diye gördüm tuzlu suyu
(2,816 puan) tarafından
Hayır canım suyu değişmez
(3,408 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(5,440 puan) tarafından
Annem köyden göndermiş israf olmasın diye yaptın normal sirke su limon sarımsak ile yaptım gayette güzel olmuştu 
(3,408 puan) tarafından
Teşekkürler bende denicem
0 oy
tarafından
Bbde iki tane yaptım canım,yuvarlak kestim salatalıkları, 1 tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay bardağı sirke kalanı sıcak su canim
(3,408 puan) tarafından
İçine onları atıp kaynar su mu koyuyorsun en son
tarafından
Evet salatalığı yerleştirip,bütün malzemeleri atıp sıcak su koyuyoruz
0 oy
(45,024 puan) tarafından
O salatalık dan hiç denemedim 
(3,408 puan) tarafından
Teşekkürler yorumun için. Dene kız sende :D

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 357 göst.
12 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,049 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 138 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde SL (1,309 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 115 göst.
16 Eylül 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Zeynepjdjdjd (355 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 60 göst.

Kategoriler


1,477,360 soru

24,182,342 cevap

336,386 kullanıcı

...