Yavrum ben ilk zamanlar kavanozda yapıyordum kıza yine taş gibi oluyordu ama sürekli kavanozlara doldurmak yerine tencerede yapayım dedim yine taş gibi tuttu maşallah :D
Nasıl yapıyorum. 2 litre günlük sise süt koydum tencereye şoktan aldım. Iyice kaynattım taşmasına yakın kapattım altını. Cok soğutmuyorum. Sıcak ama serçe parmağımı 7 saniye içinde tutuyorum. Yanıyor parmagim ama dayanılmayacak gibi değil 7 saniye tutabiliyorsam tamamdır. Sonra yere örtü seriyorum. Tencereyi koyuyorum örtünün üstüne. Ama asla tencereyi kıpırdatma püf noktası o. Sonra 1 tatlı kasığından biraz fazla yoğurdu iyice özüyorum sonra sıcak sütten üzerine koyup birdaha çırpıyorum. Bak buda püf nokta demir kaşıkla değil tahta kaşıkla içine döküp karıştırıyorum. Bi kaç kere sonra kapağını kapatıp üzerini 2 örtüyle kapatıyorum. 6 7 saat dışarıda kalıyor. Sonra kaldırıp 3 4 saatte dolapta bekletiyorum. Sonrası maşallah taş gibi :)
Püf noktalarını unutma. Sıcak parmağın 7 saniye duracak. 1 tatlı kasığından fazla yoğurt. Sonra özeyip içine 1 yemek kaşığı sütle birdaha çırpıp. Tahta kaşıkla da bir kaç kere karıştır. Sonra üzerini iyice ort. Tencereyi asla yerinden kıpırdatma.