0 oy
1,101 göst.
Diğer kategorisinde (2,975 puan) tarafından
Kizlarr icim parcalaniyo delirmek uzereyim oglum 9 ay 13 gunluk hastalandi fwci sekilde hic bole olmamisti ilk cocugum yavrum tecrubeszim annemden ogrwndigim bildigim herseyi yaptim oturdum dua bile okudum yavruma bogazi sisti atesi 38 e cikiyo ilacla dusuryorum yemek yiyemuyo sadece su iciyo birazcuk uykusu var uyuyamiyo cildircam onu bole gordukce 

Sabah ilk is doktora goturcem ama bugunluk nasil idare edebilirim kizlar twcribeli anneler bildiginiz bi yontem varmi rahat uyumasi icin napim ben Allah askina yalnizim esimle kimse yok yardim etcek surekli kucak istiyo artik bizdede takat kalmasi uyku ilaci yok kullanmayali uzun zaman oldu olsa verirdim belki uyurdu artik iyce kendimi kaybettim sabahi nasil etcem bilmiyorum tek bildigim sabah olur olmaz doktora goturcem napim simdi ben nolur bildiginiz rahatlatici bi yontem varsa yazin 

bebek bakimina sordum bu arada 1 kisi cevapladi oda sagolsun ama isime yaramaz su an yani sorumu kapatcak olursaniz lutfen kapatmayin sordum bebek bakimina 

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
Simsi goturebilsen keske canim ama bilgim yok destek olmak icin yazdim sadece 
(2,975 puan) tarafından
Çok sagol cnm ama simdi goturmem imkansiz sabah ilk is goturcem
tarafından
Ilik uygulama yapabilirsin bol bol su verebilirsin baska fikrim.olsa keske calpol verebilirsin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Acile götürsene
(2,975 puan) tarafından
Goturemiyorum cnm doktorunu aradim evde yokmus sabah erkenden hastaneye getirin dedi sadece bu gunluk bi sekilde idare etmem lazim Allah benk bildigi gibi yapsin bugun iyiydi uysaldi bende tecrubesizim goturmedim doktora iyesti sandim aksama dogru basladi huysuzlugu:((((
tarafından
Tamam canım sakin ol sabaha kadar idare et öyle kontrol et sürekli
(2,975 puan) tarafından
Tamam etcem artik bi sekilde :(((
0 oy
(771 puan) tarafından
Oncelilkelle cok gecmis olsun cnm. Allah şifa versin ateşi cikiyor    sirke ile ilik bi dus aldir kalin giydirme. İnce giydir   yedire bilirsen az bisey yesin biraz masaj yap vucuduna. Uyutmayi dene ama fazla. Ustunu ortme
(2,975 puan) tarafından
Sagol cnm titriyo ince giydiremiyorum mama biraz yedi geri cikardi su iciyo ancak su an uyuyo eyer rahatlamazsa giturcem
(771 puan) tarafından
İlik  duş aldir canim ihlamur varsa  cok az ihlamur icir belki icin bohgazlari rahatlatir ama  cokta kotu olursa ambulansii ara hastaneye goturur hastaneye cnm  cocuk yemez icmese uyumamaz  rahatalayamaz
(2,975 puan) tarafından
Anladim cnm rahatlamazsa goturcem su an uyutuyorum
(771 puan) tarafından
Tmm canm allah ikinizinde yardimcisi olsu. İnsllh rahatlar birazda olsa
(2,975 puan) tarafından
Aminn cnm insallahh
(496 puan) tarafından
Sirke ile duş aldirmak yanlış bir şey yapma sakın. Sirkeli su dış ateşi düşürür, iç ateşi yükseltir. Havaleye sebep olabilir
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Ilık bişeyler ver cNım bogazı yumuşasın. Ilık bir duş aldır. Bogazını gögüs kısmını ılık zeytin yagi ile yagla. Ben bunları yapıyorum baya rahatlatıyor. Ama götürme şansın varsa acile gidin bir. 
(2,975 puan) tarafından
Veriyirum cnm ilik su iciyo rahatliyo dediklerini yaotum su an uyuyo salluyom ayagimda insallah rahat uyur
(1,456 puan) tarafından
Benim kızım yanlış hatırlamıyorsam 7 aylık falandı. Ateşi yüksek ti uyumak istiyordu ama uyuyamıyordu. Sadece ayagım da durdugu sürece uyuyordu. Sırf o uyusun rahat etsin diye aksam 10dan sabah 7 8 e kadar ayagımda salladım. Bitek öyle uyuyordu valla. Yanımada 2 3 tane nemli bez koydum ateşi çıktıkça o nemli bezleri koydum. Öyle atlattık. Çok geçmiş olsun canım
(2,975 puan) tarafından
Çok sagol cnm benimki kucak istiyo gezdirmek gerek oda bende esimde takat kalmadi artik
0 oy
(149 puan) tarafından
Merhaba benmde.bir blgm yk dua etmek icn yazdm .. allahm insllah bu gce deliksiz uyur yavrn rhatlar rabbm sifasni versn insllah :( 
(2,975 puan) tarafından
Ćok sagol cnm aminn insallaahh
0 oy
(887 puan) tarafından
Uyku ilaci mi ? Be ege mi veriyordun anlamadm ,?? 

O kdr kotuyse cocik imkanin imksa sabahi skletme hmn acild gtr
(2,975 puan) tarafından
Evet ilk zamanlar kolikti gerci simdide bi farki yok ama doktorunun yazdigi bi uyky getirici uyku duzeni saglayan ilaci vardi onu veryodum ama normalkesti diye coktan biraktim bilmiyorum su an uyuyo salliyim ayagimda
tarafından
bende bunu yazacaktım uyku ilaci ne alaka diye... bizim boğazlarmiz sisince annem ela haslar onu ilik kapatırdi bigazimiza aklima bu geldi
(887 puan) tarafından
Ayy hskkini helal et cnm burda bi byn bebrk durmuyo diye uyku ilaci versem falan yzmisti o sendin ve cocuga verdin sandim
(2,975 puan) tarafından
Yok o ben digilim cnm benim oglum çookkk asiriii kolik insani oldurur o sekilde doktorda sinurli bebek dedi uykusu duzene girsin diye verdi helal olsunn
(887 puan) tarafından
Anladm cnm gcmis olsun simfi gtremezmisin bebisi yazik sabaha kadar da hem ac kalip hm aci cekmesin
0 oy
(2,483 puan) tarafından

Pekmezi biraz ilit icine de azcik zeytinyagi dok 1 cay kasigi kadar

Icir onu
Benim ogluma bi tek bu iyi geliyo
tarafından
bende onu tereyagi ile yapıyorum
(2,975 puan) tarafından
Insallah yapicam cnm sagoll
0 oy
tarafından
canım ya hiç ihtimal yok mu dr ya gitmek için .
(2,975 puan) tarafından
Su an uyutuyorum sakin eyer uyumazsa goturcem
tarafından
tamam ,sen atesini kontrol et devamlı
0 oy
(5,514 puan) tarafından
Gecmia olsunn kiyam yaa
(2,975 puan) tarafından
Cokk sagol cnmm
0 oy
(9,647 puan) tarafından
Lütfen bir an evvel acile gidermisin?  Uyku ilacı da nedir hiç kullanmadım..  çocuk hasta lütfen aksatma ve acile git tamam hastayken iştah beklenmez ama ateş çok önemli..  
0 oy
(2,631 puan) tarafından
Nefesi açılması için soğan kes koy başına. Çok giyindirme 1 kat kalsın. Zeytin yağıyla bir masaj yap bebeğine. Tavuk çorbası yap bide ılık ılık onu içir çorbanın içine de biraz sarımsak rendele. 

Korkma bide sakin ol. 
(2,975 puan) tarafından
Corba icirdim evet tek kat giydirdim soganida simdi kesip koycam tskr ederim cnmmm
0 oy
(5,935 puan) tarafından
Burnu tikaliyda odaya soğanı 4 e bölüp koy canım direk acar sakin sirkeli su ile sileyim yıkayayım deme ateşi 2 kat çıkar normal ilk su ile duş aldır calpol varmi evde 1 cay kaşığı versen. Yoğurt yedir canım iç ateşe cok iyi geliyor ilik ıhlamur içir 
(2,975 puan) tarafından
Çok sagol cnm Allah razi olsun dediklerinin hepsini yapcammm
(5,935 puan) tarafından
Ne demek canim benim rabbim.sifalar versin
0 oy
(3,455 puan) tarafından
38 ateş çok değil endişelenme. Sabaha kadar mecbur huysuzluk  cekeceksin al kucağına dolaş evin içinde uyur kucağında belki
(2,975 puan) tarafından
Mecburen cnm sabah ilk is doktora gitcem
0 oy
tarafından
Aynısını 18 gün önce yaşadım birebir ne yemek ne bişi uykusuzluk çabası 

Boğaz yolu enfeksyonu vardır muhakkak 

Ben biraz bal ile limon ılık suda yaptım verdim canım iyi geldi 

Elinden geldiğince kati yemek verme sulu çorbalar yap limonlu sarımsaklı falan

Bolca su içsin

Aqumentin antibiyotik kullandım 1 hafta ve düzeldi şimdi de 4 disi cikiyo 

Bebekler dış dış cirkarmadan önce bağışıklık düşer unutma 

Bir de antibiyotik verirse inek sütü veya yiguet verme yan etki etmesin bana da Dr söyledi çok geçmiş olsun 
(2,975 puan) tarafından
Çok sagol cnm yarin insallah bende goturcem doktora dediklerini yapim  o zaman
tarafından
Yap ihmalnetme canım ateş çıkar düşer enfeksyon yüzünden çok korkma dirençli ateş olursa fitil verirsn
Hava soğuk ama ılık duş aldır uyut ben 1 hafta hep öyle yıkadım her gün öyle uyurdu canım katı bişi verme yemez cnku agriyo orası kıyamam
0 oy
(2,022 puan) tarafından

Tam olarak nesi var bebisinin bimiyorum. Ama üsüttüyse ayak altına limon sür 

Gazı varsa havluyu ısıt ütü ile bebeğini yakmayacak şekilde ısıttığın havluyu karnına sar 

Nebe suresi dinlet şiddetle tavsiye ediyorum etkisi oluyor

Geçmiş olsun

(2,975 puan) tarafından
Çok sagol cnm dinletiyim belki ise yarar
0 oy
(496 puan) tarafından
Bir bilgim yok ama ılık su ile duş ve ayak altına limon surebilirsin canım. Çok geçmiş olsun insAllah sabaha kadar iyileşir 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 161 göst.
1 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eeebbrrrruuuuuu (770 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 153 göst.
4 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 280 göst.
20 Eylül 2021 Diğer kategorisinde SAsya (1,795 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 265 göst.
8 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Canim (670 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,406 soru

24,182,963 cevap