Hamilelikle birlikte mide bulantisi vs bu yil calismak istemedim... Ev hayati hayati gayet iyi bi skintim yok fakat cevremdekiler sen bosa mi okudun cocuk olana kadar calis gibi devamli yorumlarda bulunuyor... Yahu calisirkende zaten acikca soylim hergun kufrederek gidiyodum yani maas aliyosun ama hayati hayati burnundan getiriyolar... Vay arkadas bu kadar onemlimi ya bi kadinin calismasi ev ile kim ilgilecek Allah askina... Anlamadim bu isten bisey ne yapacagimi sasirdim
Bosver canim milleti takma. Bende okudum calistim evlendim calismiyorum hicte istemiyorum. Ev hanimligi cok guzel bence. Maddi durumumuz da yerinde Hamdolsun. Seninde sıkıntın yoksa esin geciminizi sağlıyor sa millet konussun dursun. Banada diyorlar ben gayet iyiyim diyorum kesiyorum. Çocuğumu guzelce kendim buyutmek varken elin isinde kan ekmeği yemeye hic gerek yok.
Bence en güzeli hobi olarak çalışmak :) ben işi bırakamadım daha maddi sebeplerden ama psikolojik olarak yıprandım. İmkanın varsa şöyle haftada 4 gün gidebileceğim seni yıpratmayacak bişey olsa mis olur valla :)
İsteyen çalışır isteyen evin de oturur karı koca anlaştıktan sonra problem yok sonuç da millete hesap vermek zorun da değilsiniz Rabbim kolaylığını veriyorsa eşinin aldığı yetiyor ise anne olacaksın artık tâbiki dinlenmek hakkın
Bence kadının evinde olması gerekiyor çocuklarının ilk öğretmeni annedir çalışan anneler çocuklarıyla çok fazla ilgilenemiyorlar ve başkalarına emanet ediyorlar. İşten geliyorlar yorgun olarak yemek temizlik vs yapmak istemiyorlar eşleride böylelikle evden soğuyor.. Gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum çalışanlar üzerlerine alınmasın ❤️
Önemli olan sizsiniz kayinvalidemi ya da başkası sadece konuşur ama hayatı siz yaşıyorsunuz. Kendinizi nasıl huzurlu hissediyorsanız onu tercih edin. Ben evlenmeden önce çalışıyordum kendimi daha iyi hissediyordum açıkçası. Şuan çalışmıyorum tabi birde bebiş geleceği için ve bazı riskler olduğu için zaten çalışamam. Fakat benim tercihim çalışmak sebebide kendim için. Çünkü evde cok sıkılıyorum kendimin kiraladığını düşünüyorum bide okudum mesleğimde var. Ekonomik anlamda skntimiz yok fakat bazen esime sarıyorum ufak şeyleri büyütüyorsun çünkü kafamda bir meşguliyet yok. Bide para kazanmak kendime ait maaşımın olması hoşuma gidiyor. Tabi ev hanımı olmakta bence çok özel evde daha bir sıcak yaşanır ortam oluyor, yemek yapmak ya da canımın istediğini yapmakta rahat fakat ev işleri özellikle de çamaşır düzleme en sevmedigim şeyler. Biraz yerleştirilmeden kaynaklı ailem hep oku çalışmazsın olsun dediği için şuan bunları yapmayın ev hanımı olmak hayat beklentime ters düşüyor. Keşke ev hanımı olmasında kutsallığını telkin etselermis zamanında.
Kimseyi takma yaa. Bnde okudum bitirdim çalışmıyorum. Aldığım eğitimi çocuğuma veririm. Öyle diyenlere de lafım hazır olur.
Çocuğun buyusun sonra çalışırsn bse olmaz canım
Ya okumussun calismak istersen ne ala calismak istemiorsan kime ne kim ne karisir canm Allah Allah ihtiyaciniz varsa ayri bi durum esine destek olursun ama ihtiyacinz yoksa senin bilecegn is ayrica bnce hamileyken calismak cok zor migde bulantisi agrilar vs birde ev yuku Allah l calisan amilelere zaten guc kuvvet versin
Ev hanımı iyidir hangi birine yetiscen yorgunluktan oluyor insan ya otur yemek yap evle ilgilen çocukla ilgilen en güzeli öbür türlü bikarsin hangisine yetiscegini sasarsin
Canım oğlunun parasını yiyorsun kadın hakli. Hem eve para getireceksin hemde evi çekip çevirecek kocana hizmet edeceksin. Bir tek oğlu Can kadının sen kimsin ki onun gozunde. Kayınvalideler aynen böyle düşünùyor. O yüzden bir kulağından girsin diğerinden çıksın. He anne he he de geç . Ciddiye alma .
Bana da aynı şekilde davranıyorlar canım. Çalışıyordum zaten hamile kalıncaya kadar. Şimdi herkes dogurayım da bir an önce işe başlayım diye gözüme bakıyo :) evde oturmak hoşuma gitmişti oysa
4 seneye yakin calistim dogus un cips uretim fabrikasinda. Kaliteciydim vardiyali sistemdi canim cikiyodu uyku duzeni bozuklugundan. Isimi seviyodum ama her hafta farkli bi vardiyada olunca insani cok yipratiyordu. Evlenmeden isten ciktim esim istemedi cok sukur durumumuz iyi calismayi dusunmuyorum ama calismam gerekirsede calisicak isimde var deneyimimde. Ama suan calis deseler calismam cocuklarimi buyutmeyi tercih ederim:)ev hanimligida kolay bisey degil bu arada
2 üniversite bitirdim ilk kızımda doğumdan bir gün öncesine kadar çalışıyordum 3 aylıkken yarim gün 6 aylık olduğunda tam gun çalıştım ama 1 yaşına kadar dayanabildim annem baktığı halde kızım hep huzursuzdu 1 yaşında işimi bırakıp kızımı okul yaşına kada rbuyutmeye karar verdim o 21 aylıkken istemeden hamile kaldım ve ikinci kızım su an 2 aylık..
Kısaca hangisi derseniz çocuk büyüyene kadar ev hanımlığı demeyeyim de annelik diyelim.. benden iyi bakan annem olmasına rağmen stresten yaşamadığım şey kalmadı egzama taşikardi falan filan..
Şimdi ruhum rahat aklım rahat vicdanim rahat..
Çalışmaya alişan işin evde oturmak zordur
Ev hanımı olan içinde çalışmak)
Bosver milleti canim bnde okudum ama calismiyorum
Senin çalısıp çalışmaman milleti niye bağlıyo ki?? Ama Türk toplumu işte onlara göre eğer okuduysan ve çalışmıyosan boşuna okudun demek! ! Sanki senin rızkını onlar veriyorlar!! Hamile halinle kimse için üzme kendini bebiş strese girmesin boşu boşuna
elimde firsat olsa calismaz cocuklarimi ele emanet etmesdim..firsatiniz varsa calismayin bnce..o cocuklara sevkati kendi annesi gibi kimse veremio..
Mesleğe bağlı bence ben öğretmenim 8.30-13.30 çalışıyorum ortalama 2 gibi evdeyim canım mesela. Dinleniyorum sonra yemeğimi yapıyorum sıkıntı olmuyor. Ama temizliğe filan eşim yardımcı oluyor yoksa yıpranıyorum sinirli hale gelip yuvamı yıpratıyorum. Ki bu yarım gün çalışma ile oluyor çünkü başım şişiyor öğlene kadar çocuklardan zaten. Ama bide 8-5 çalışanlar var. Ben yapamazdım sanırım hele aşırı bi borç harç ihtiyaç yoksa. Ne gerek var kadın olarak o kadar sorumluluğa bilemiyorum. Biraz kanaat etmekten yanayım varsın evi de erkek geçindirsin gerçekten çocuklar mağdur oluyor. Kaynana gelince oğlu maddi olarak daha rahat olsun diyedir. Aynı konumda kızı olsa ne der acaba...
Bu tamamen tercih meselesi ben okulu bitirdim çalışıyorum ama arkadaşım.calismiyor sonuçta elimde mesleğim var istediğim zaman çalışırım diyor haklı da bence.Esin sorun etmiyorsa maddi olarak da zorlanmiyorsaniz ne istiyorsan onu yap .Tamamıyla eşinin ve senin kararın.Agzi olan konuşur akıl verir işte boşver
1,488,366 soru
24,329,204 cevap
345,605 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın