0 oy
342 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızıma altın hesabı açmak istiyorum. Vergi kesiliyor mu? Ne kadar vergi kesiliyor ?

11 Cevaplar

+1 oy
(762 puan) tarafından
Benim var,, pişmanım. vergi kesiliyor onun dışında bankalarda alış satış arası fark çok fazla (1 gramdan 80-100 TL) , hele de tatil günleri ve gece makas o kadar açık oluyorki neredeyse zararına satıyorsun. Saklayacak yerin varsa en iyisi gerçek altın almak yada bankada yatırım hesabı açıp orda borsadan altın s1 diye bir hisse var, devletin darphanesinin altın sertifikası bu, alış satış arası fark çok küçük, birkaç kuruş kadar. 
tarafından
Teşekkür ederim
tarafından
Evet fark çok alıyorlar ya
-Reklam-
0 oy
(6,695 puan) tarafından

İki tanecik altını olan bnee posttan ayrıldı :D 

Post yukarı git 

tarafından
Hesap aç derken? Direkt altın alayım demi en iyisi
(6,695 puan) tarafından
Yok kız normal banka hesabı.iste altın da alabilirsin evde saklarsin
tarafından
He canım para kumbarada birikiyor. Normal hesap açsam para degerlenmez ki aynı kalır hatta değeri azalır :) en iyisi gram alıp koyayim
(6,695 puan) tarafından
Aynenn gram mantıklı pahalanacak hemen al bari hazirana kadar 1500 ü bulacak diyorlar
tarafından
Evet yaa maalesef gerçekten pazartesi alcam inşallah
0 oy
(7,237 puan) tarafından
Para nerde ki altın hesabı da olsun ahh ahhh..
tarafından
Kızıma kumbara yaptım. Biren parayı kızım adına hesap açmak yada gram yapmak arasında kararsız kaldım
(7,237 puan) tarafından
Hayırlı olsun canım inşallah
0 oy
tarafından
Ben direk alıyorum hesap acmadim
tarafından
Ben de normalde direkt alıyorum. Ama kızıma kumbara yaptım biriken parayı gram almak yada kızım hesabına altın hesabı açmak konusunda kararsız kaldım.
tarafından
Gerçi şu zamanda evde bekletmekte sakincali
tarafından
Evet işte bilemedim ben de
0 oy
(2,232 puan) tarafından
Kumbarada biriktikce alabilirsiniz aslında daha iyi olmazmi gram olur yarım olur o şekilde 
tarafından
Evet bence de en iyisi öyle. Öyle yapayım en iyisi
(2,232 puan) tarafından
Ben oğluma doğduğunda gelen kumbarada biriktikce öyle yapıyorum 2 seneki gelen para ile 4 çeyrek alınırdı şimdi gram zor alınıyor düşünün:))
tarafından
Evet maalesef. Ben normalde çalışıyorum Kendi maaşımdan 3 çeyrek alıyordum aylık. Bu ay 2 ye düşecek. Ayriyetten de geçen ay kızıma kumbara yaptım orda da onun parası biriksin diye. Bugün 1200 TL oldu. Onu da gram alayım bari. Ona da ayrı biriktireyim. Kendi biriktirdigimle ben de 1 tamli kolye bir 40 Gr bilezik yapmıştım ama artık birikim de zorluyor
(2,232 puan) tarafından
Malesef hiç iyi değil gidişat ancak evin giderleri çocugumuzun ihtiyacını alsam razıyız olduk Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
(2,232 puan) tarafından
Güle güle kullanın:)))güle güle büyütün yavrunuzu hayırlı evlat olsun inşallah
tarafından
Amin inşallah. Ben de belki bir gün ev alırız. Kredi için depozito olarak kullanırız ümidiyle birikim yapmak istiyorum ama bu devirde ev almak da hayal bile olmaktan çıktı artık
(2,232 puan) tarafından
Gönlünüzce olsun aynısı bendede var da nasıl alicaksak anca uzaktan hayal ediyorum hayirlisi olsun yaaa
tarafından
Allah sana da nasıl etsin inşallah. Herşey gönlünüzce olsun teşekkürler
0 oy
(3,304 puan) tarafından
Hesap varsa altin yok be canım ya

Alim satim makası cok sadece elden almak daha mantikli
tarafından
Evet bana da mantıklı gelmiyordu versigisinden alım satım farkından dolayı. Kardeşim ısrar edince bir bilene danışayım dedim :)
(3,304 puan) tarafından
Yani ben bakiyorum pahaliya aliyorsun sarrafla arasında 50 100 arasi oynuyor ee bozarkende oyle ucuz oluyor. Tabi yine sen bilirsin ama
0 oy
(3,410 puan) tarafından
Vergi faln kesilmiyor bildiğim çnkü bn 1 yıldır açtm hesabı duruma göre yatırıyorm banz gram alacak kadr bazn sadece kumbarada biriken kadr 
tarafından
Alırken binde 2 gelir vergisi kesintisi oluyor normalde
(3,410 puan) tarafından
Bn kesinti yaşamadım param ne kadarda o kadar yatırıyorm kağıda işliyip veriyor bakiye nekadr diye, bn oğlumun adına açtm hesap 2 yaşnda oğlm 1 yaşına girmeden açmıştım belki ondan kesinti olmuyorsa
tarafından
Hmm olabilir o zaman bilemedim teşekkür ederim
0 oy
(5,314 puan) tarafından
canim yapma cok fazla vergi kesiliyor gece kuru hafta sonu satisi alisi cok fark oluyor ben sonradan gozu karartip geri cekmistim hepsini
tarafından
Pardon bes demişsin zaten :) o da aklımda ayrıca %30 devlet katkısı var ama sigorta şirketlerine güvenmiyorum :)
(5,314 puan) tarafından
biz aylik 460tl di bir yilin sonunda 820 tl fark yatirmislardi simdi 750ye cikardik aylik canim bakalim yil sonunda ne kadar verecekler
tarafından
Çok az yatmış ama nedenli acaba?
(5,314 puan) tarafından
yasindan galiba bilmiyorum ben 3yildir hesabim var bana 3800kusue yattida tam hatırlamıyorum çekip harcadim cunku.d
tarafından
Tamam canım teşekkür ederim :) bes de aklımda yapmak istiyorum aslında ama bakalım
0 oy
(7,252 puan) tarafından
Öyle birşey yok sanirjm canım ya benim dehil de bi tanıdığın var öyle birşey olsa o kişi asla durdurmaz orda :D
tarafından
İlk alırken kesiyor vergiyi
(7,252 puan) tarafından
Doğrudur valla dediğim gibi benim değil tanıdığın 2 senedir felan duruyor ve hiç öyle bi laf etmedi
0 oy
(599 puan) tarafından
Kuveyt turk altın hesabı ac kendi adına makas aralığı oluyor sadece hafta içi alım yaparsın. 1, 5,10,50 Gr felan olunca ve fiziki olarak çekmek istersen kuyumcu hesabı komisyon gibi belli bir.ucret veriyorsun. Ben 1 Gr için 7 lira vermiştim şuan ne kadar oldu bilmiyorum. Birde hesabınızdaki küçük tutarlara gram felan alabilirsin. Atiyorum 20 lira gibi
tarafından
Evet o yüzden bana cazip gelmişti ama kesinti çok oluyormus alım satım da farkediyormus normal altına göre
(599 puan) tarafından
O zamn kuyumcudan fiziki alın 22 ayar gram ve çeyrek şeklinde daha sonra gramina göre bileziğe çevirip kolunuza takın evde bazen güvenli olmuyo en azından kolunuzda durur
0 oy
tarafından
Benim var hesabım 50 100 150 elime ne geçse hemen altına çeviriyorum pek kar etmiyorum ama en azından harcamıyorum bu sekidle

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 144 göst.
26 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (9,885 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 115 göst.
0 oy
6 cevap 238 göst.
30 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,268 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 198 göst.
6 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Ht (2,672 puan) tarafından soruldu