0 oy
976 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (829 puan) tarafından
Hanımlar merhabalar öncelikle buraya yazdığım için kusura bakmayın. Belki abartıyorum hamileliktej dolayı bilmiyorum. Konu şu ben Şubat ayında 3. Yıla gireceğim evleneli görücü usulü ile oldu . Başta ne dersem eşim tamam diyordu nikah kıyıldı bu insan bambaşka biri oldu. Sürekli ailesi on planda  önceliği hep ailesi ben ve kızım hep ikinci plandayiz ailesi de keşke normal ona değer veren onu taşıyan bir aile olsa bu kadar üzülmem. Biz evlendik ailesi düğünde takılanları aldı. Birşey alınmadı ne aldıysa eşim borç yapıp aldı. Üstüne kayınvalidem sizin borcunuzu ödeyecegiz diyerek kayınpederin arabasını sattirip parayı kendisi aldı . Sonra kayınpederim arabamı istiyorum Alın diye tutturunca eşim bileziklerimi bozdurup arabayı aldı . Ona değer vermedikleri gibi bana değer vermiyorlar herseylerine koşuyorum ablaları geliyor hepsi yer içer gidince arkamdan dedikodu yaparlar. Eşim bir gün olsun . Birşey demedi onlara . Hamile halimle iş yaptım. Doğum yaptım ertesi günü ayağa kalktım ramazan ayıydı benim ki annem hasta kalk yemek hazirla iftar için dedi o halimle bile yemek yaptım . Doğum yaptım kimse gelip bakmadı hamileydim kimse gelip demedi bu kadın hamile bı el atalım yine ses çıkarmadım birşey olmaz dedim yeni gelin geldi yeni hamile kaldı kaynnam ve görümcem evini temizlemeye gitti . Doğumuna yakın yine gidip temizlediler . Doğum yaptı herkes hastanede başındaydı eve geldi kaynnam kaç gün yanında kaldı sonra eltim evine geldi kaynananın 10 gün boyunca kızına resmen bakıcılık yaptı . Bende yeni hamileyim tekrar geçen cumartesi günü kendi aldığımız eve geçtik yeni ev mevlidi vereyim dedim . Eşime biraz erteyelim ben et pisiremiyirum kokusu beni mahvediyor bulantılarım var halsizim az erteyelim dedim yok gerek yok şimdi ablamlari ararım söylerim yardıma gelirler. Aradı ikisi de telefon hoş sohbet tabi ki geliriz  ertesi gün saat olmuş 1.30 yeni geliyorlar. Annem sağolsun hasta haliyle bir  gün önceden geldi bana yardım etti bı tencere dolusu yaprak sarma ve dolma yaptık pilavı salatası kuru fasulyesi salatası hepsini annem hazırladı gelip hazır yemeğe kondular bende haliyle surat astım . Yardıma gelmedikleri için . Neyse sesimi çıkarmadım ama yine misafirdirler insanlık halidir dedim ertesi gün benim eltimin bebek mevlüdi vardı sabah erkenden kaynnama gitmişler eltim bebeğine bakmış elini sicsk sudan soğuk suya degdirmedi herşeyi gorumcelerim yaptı bende böyle görünce kızdım benim mevlüde geldikleri günün akşamı eşime anlattim durum bu gelmediler diye diye bu kadar taktın ki belki işleri çıktı boşver ne olacak ki diyor akşam eve geldim dedim bak bana gelecekleri gün işleri çıktı nedense söz konusu yengen olunca bak hepsi nasıl koştu böyle midir bu dünya bı kere ihtiyaçim oldu onu da yanımda degildiler dedim bizimki diyor ki sen dedikoducusun bencilsin seni sevmiyorlar seni takmiyorlar sen şimdi ağlarsın ben bunları söylüyorum diye sonra eltimin mevlidinin olduğu gün kuzenimin de nişanı vardı eşime dedim bı saat gidip görünüp geleceğim eşim istemedi beni akrabalarımdsn sürekli uzak tutuyor bende gidecem dedim tamam o zaman git dedi gittim aradan yarım saat gecmedi beni arıyor ne zaman geleceksin burayı niye bıraktın gekcem dedim habire arıyor salona geçtik nişan töreni başlamadan tekrar aradı kızım da kaş göz arası sandalyeden düştü ağzı kanadı tırnağı çıktı el parmaginin hemen hastaneye götürdüler korkudan söyleyemedim ertesi gün oldu durumu anlattım kıyameti kopardı neymiş ben terbiyesizmisim pislikmisim ailesi gelip yardım etmedi diye bende yardım etmemek için nişan a gitmişim zalimmisim benim pisliklerimin vebalini minicik kızım ödemiş benim yüzümden böyle olmuş 6 gündür benle konuşmuyor ben nerde hata yaptım tek suçum ailesi gelmedi diye sitem ettim bu kadar büyüttü bana bir akıl verin ne yapayim

23 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bak canım ne git ne konuş evine gelen gelsin bı çay ver hurmetini saygini göster ama sürekli kızgınlığı beli et sen yapıyorsun değer veriyor sun esinide bu duruma sen alsitirmisin ve yapmadigin zamanda sen suçlu gibi görünürsün artık ben böyleyim de gitme çocuğunu bahane et cocgum küçük kimse benim cocgumdan değerli değil de ben terbisimisim ya ben oturup çocuğuma bakaacam ha seni kendi tarafindan uzakliyorsa ona diyeceksin tek kelime sende kendi ailemden uzaklasirsin sende gitmesin herşey karşılıklı dedinmi ozaman da bişey demez sen kendine değer vermeden değerli olmasın her zaman mesafe iyidir
(829 puan) tarafından
Annem de aynısını dedi kaç gündür moralin bozuk ne oldu anlat dedi anlattım boşver madem öyle kimse evine gelmesin sende onlara gitme madem sen yalancısın ona göre davran dedi . Bundan sonra boyle yapacam . Çok haklısın
tarafından
Vala canim bende senin gibiydim az çok ve bana dileri çok uzardi eltimin çocuğuna diyemezler bı taş kırılsa cocoklarin yapmış diyor eşimde benim çocuklar yapar diyor anliyacagin iki azarlarsa bunu hafif görmezler ben gitmiyorum gelmiyorum eltim onların altında oturduğu halde ona gidiyorum onlara çıkmıyorum bana değer vermeyeni bende vermem okadar şimdi kötü desinler umrumda değil
(829 puan) tarafından
Aynen öyle valla ben kaynanamın alt katında otururdum 40 gün öncesine kadar ailem destek çıktı ev aldık kendi evime taşındım . Ne huzurum vardı hamileydim ilk çocuğum da zırt pırt kapı çalardı afedersiniz tuvalet te bile rahat yoktu herşeyi yaptım herseylerine kostüm ben kötü oldum
(829 puan) tarafından
Şimdi de Eşim her annesine gittiğinde kavga çıkıyor
tarafından
Bir laf vardır iyilik yap denize at bu devirde kötüler yarıyor iyiler dislaniyor canim bizler Allah için yapıyorsun ama bizi enayi ya da keriz yerine koydukları da zorumauza gidyor en iyisi mesafa muhatap oa eskiden hergun kaynanamı arardım vala şimdi aramam onların işleri düşünce hep aralrardi ama böyle olduğumu anlayinca artık onlarda aramiyorlar biliyorlar gidip yapmacagim
tarafından
Çünkü ogretiliyorlar sana karşı anladın mı Allah'a havele et ben derim ananmi öğretip salıyor seni bana kim ogretiyorsa Allah'a havele ediyorum bunlar ne yapıyorsa eltime derim eltim de onlara der artık ogretemkten vaz geçtiler çünkü bildiler hersiyi bildigimi
(829 puan) tarafından
İyilik yaramıyor onlara bende yapmayacağım bundan sonra
(829 puan) tarafından
Bende bir gün kaynanama herşeyi anlatacak çok pis kavga çıkacak herşeyi biliyorum diyecem benle uğraşma yeter ne istiyorsun beni siz istediniz iki ayağımızı bı pabuca koyup aceleyle evlendirdiniz o zaman iyiydim yeni gelin gelince mi ben kötü oldum ailem zengin değil diye mi korkmuyorsunuz kuldan değil öte tarafta nasıl hesap vereceksin sen omu düşün bence ne olacaksa olsun
-Reklam-
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Senin hatan böyle birini adam sanıp karşısinda derdini anlatman. Şimdiye kadar çoktan huylarını çözmüş olman lazımdı. Sana kim ne kadar kıymet veriyorsa o kadar vermelisin. Mesela ben olsam hiç eltime yardım ettiler bana etmediler demezdjm. Ama eltimin mevludun de kendime iş bulurdum ki zaten senin de gitmen gereken bir nişan varmış. Bence bundan sonrası için eşine dert yanmak yerine gereken durumlarda kendine bir iş bul. Eşine de yaa gitsem iyi olacak biliyorum ama benim de işim var anlayışla karşılarlar umarim halden anlarlar zaten bişey olmaz de. Sende olayları onun gözünde küçült abartılacak bişey yokmuş gibi davran her konuda. Mesela aaamaannn nolmuş öyle dediysem ne var ki bu lafımda de. Yada nolmuş yapmadiysam dünya gitmesiydiysem dünya mi yıkıldı abartmayin Allah aşkına de. Ama tabi en onemlisi şuan için gidip de özür diyeyim falan deme bence. O zaman kendini haklı sanır. 
(829 puan) tarafından
Kesinlikle özür dilemeyecem kendi köpek gibi pişman olacak hatasını anlayıp telafi edecek öyle . Eltimin mevline gittim salatayı yaptım pilava yardım ettim onca yaptıklarından sonra sadece 1 saat görünüp gelecem teyzem için ayıp olmssin ben mevlüde gitmemezlik yapmadım ki

İlgili sorular

0 oy
52 cevap 2,054 göst.
23 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (3,471 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 498 göst.
4 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ece42 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 435 göst.

Kategoriler

1,477,631 soru

24,186,514 cevap