0 oy
1,587 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Biraz uzun olacak okuyanları şimdiden öpüyorum ya linç etseler bile :D sevgiliyken sabahtan akşama kadar dışarda gezerdik yer içerdik. Evlendik daha çok evde zaman geçirmeye başladık şu sıralarda herşey çok pahalı dışarda bi çay içmek bile enayilik oldu nerdeyse tamam bunun bende farkındayım ama. Konu şu eşimle uzun zamandan sonra ilk defa eşim ben ve bebeğim olarak dışarı yemeğe çıktık. Bundan önce her çıkışımızda yanımızda mutlaka biri oluyodu. Açık havada oturup evden getirdiklerimizi yiyip içip eve geri dönüyoduk. Uzun zamandan sonra ailecek çıkıp yemek yicez gezicez diye aşırı mutlu oldum süslendim bebeğimi süsledim ben hazırlanırken bi yandan yemekten sonra bişeler yapalım hemen eve dönmeyelim dedim tamam dedi.Gittik yerken dedimki ee burdan kalkınca napalım nereyi gezsek dedim ama böyle karşımda kem küm ediyor bakarız bilmem ne diyor isteksiz isteksiz. Aşırı sinirlendim yani zaten kırk yılın başı çıkmışız yemek yiyip eve mi dönelim diyorum tamam söyle napalım diyor. Bi yerde çay içelim diyorum çayı evde içerim diyo kahve içelim diyorum ona para vereceğime evde içerim diyo. Tamam pahalı ama insan eşiyle bi kerelikte dışarda oturup vakit geçirmek adına 2 kahveyede para verebilmeli bence. Neyse dedimki bebeği oyun alanı olan bi AVM ye götürelim yarım saatliği 70 80 tl ama onuda kabul etmedi tabiki bebek ne anlar oyun alanından da para vercez ona diye. Ee napalım sen söyle o zaman diyorum gidip annemgilde oturalım diyo. 25 yaşında insanlarız hiç mi yapacak aktivitemiz yok yani. İlla bedava bir aktivite yapmak istiyor yoksa kabul etmiyor ama bedava olanları zaten yapa yapa öğk geldi. Açık havada oturmak parkta oturmak anne babaya gitmek misafirliğe gitmek vs gibi. Bi kere de Parana kıyda biraz değşik zaman geçirelim dedim. Benim evlenmeye karar verdiğim adam bu değildi çünkü tamam sevgiliyken de cimriliği vardı ama bu kadar değildi 25 yaşında hayatı 75 yaşında gibi yaşıyoruz. En son yemeği yedik gidelim eve yapacak bişey yok dedi. Bende o kadar bebeği hazırladım kendim hazırlandım yarım saat yemek yiyip eve gelmek için mi bi saattir hazırlanıyorum diye sinirlendim bidaha da aylar sonra anca dışarı çıkıcaz onuda biliyorum ve dedimki şimdiki aklım olsa ruhu genç biriyle evlenirdim hayatı yaşamayı hiç bilmiyosun sen dedim oda bu dediğime çok bozuldu. Ama daha uzatmamak için anlatmadığım neler var asla gece 12 den sonra uyanık olmaz sabah 7 oldu mu uyanır hemen kahvaltı ister 5 dk şekerleme uykusu yapayım demez aynı yaşlı dedeler gibi saati saatine uyanır uyur eve abur cubur alsak o kadar kontrollü yememizi ister ki sanırsınız benim ebeveynim ve o verdikçe abur cubur yiyebilirim. Zaten çok ciddi biri en ufacık espri yapmaz espriye gülmez. Yanımda eşim yokken başında anne babası olmayan ergenler gibi özgür hissediyorum kendimi. 75 yaşında gibi yaşıyoruz derken bu lafımın altında yatan sebep çok eşimin iş arkadaşları bile hep der senin kadar ciddi insan görmedik derler. Eşimi seviyorum ama gerçekten çok sıkıcı biri asla asla eğlenemiyorum onunla. ki ben eğleniyim güleyim uyamayım sabaha kadar bişeyler konuşalım gezelim dans edelim kahkahalar atalım spor yapalım kıyafetlere eğlencemize para harcayalım modunda enerjisi hep tavan bi insanım. Şimdide şimdiki aklım olsa ruhu genç biriyle evlenirdim dememe küstü yemekten sonra da hiç bişey yapmadan eve geldik 

37 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ah ahhh kisiliklerimiz cok benziyor 

Kocalarimiz daha cok benziyorr .. 

Ayni senin gibii hayat dolu bir insanken . Hayati basina yikilmis bir insana donustum resmen  ! 
tarafından
Öyle oluyor enerjimi emiyor yinede seviyorum ama böyle durumlarda artık dayanamıyorum
tarafından
Biz mutlu olmayalim diyee sanki ellerinden ne gelirse yapiyorlar gibi demi ben oyle hissedymr
-Reklam-
0 oy
(114 puan) tarafından
Valla yazdıkların doğruysa çok haklısın benim kocam da öyle malesef evlenmeden önce öyle değildi her istediğim yere her ne kadarsa yapar götürürdü şimdi bı çay içmeye gidelim diyorum aynı şekilde mırın kırın ediyor para hesabı yapıyor evde 1 bardak çay içmek 30 kuruş 2 çaya niye 30 TL veriyim diyor bı yönden de haklı gerçekten eğlence sektörü konuyu çok fazla abarttı olmayacak şeylerden aldıkları para çok fazla geçim de zor o yüzden ikiniz de haklısınız diyebilirim yani bizim durumumuz orta halli eğer kocan iyi kazanıyorsa cimrilik diyebilirim ayda yılda bir dışarı çıkıp para harcanabilir
tarafından
Tamam enayilik dışarda yiyip içmek ama bizde her hafta çıkmıyoruz ki en son dışarda kahve ne zaman içtik hatırlamıyorum bile yıllar olmuş
0 oy
tarafından
Okadar çok haklısın ki gerçekten 
tarafından
:(((((((((
0 oy
(2,220 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Canım okurken kocandan ben bunaldım, gerçekten zor biri, biraz hayatta zevk almak için yaşamak lazım yani tamam çay vs içmek işin bahanesi siz orda vakit gecireceksiniz hava alacaksın kaç para giderki iki çaydan hesabını yapıyor bunaltıcı bir durum, insan kendini iyi hissetmek değişik birşeyler yapmak istiyor çok haklısın biz her hafta sonu gezeriz eşim ve bebeğimle hafta sonunu genelde iple çekerim yemek yer çay kahve tatlı yer alışveriş yapar döneriz yada illa yemek içmek para harcamak da  değil canımız ne istiyorsa onu yaparız ama parasal konuda da eşim onu icmeyelim bunu alma gibi kısıtlamaz hatta kendisi sürükler beni, insanın yanında kısıtlayıcı birinin olması kötü ,eşim bu kadar isteksiz biri olsa bende çok bozulurdum çok haklısın bence bu durumu eşinle konusmalisin ben sana hak verdim bu konuda detaylıca bu durumu oturup konuşun
tarafından
Hiç konuşmıcam ya sıktı artık
0 oy
(3,304 puan) tarafından
Okudum canim. Haklisin sürekli yapamadığınız bisey sonuçta. Huyu konusunda da parasi yetmedigi için mi böyle yoksa oldugunda da mi ayni
tarafından
Yok olsa bile böyle çünkü dışarı pahalı ona para mı verilir modunda
(3,304 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun ne diyecem bilemedim. Bizde Cikamiyoruz surekli ama cikinca da yemek ordan bi cay bahcesi yapiyoruz. Olunca yapmamasi uzucu
0 oy
tarafından
Sanki beni anlattın valla 21 yaşındayım onun yüzünden yüz yaşında hissediyorim kendimi kahkahali neşe dolu bı insandim onun sayesinde içime ata ata sinir küpü oldum
tarafından
Bende unuttum zaten eşimden ayrılsam başkasıyla asla yapamam çünkü yanımda canlı hayat dolu bi insanla nasıl vakit geçer onu unuttum yanımda hep susan somurtan neşesiz isteksiz biri var
tarafından
Bende öyle oldum herkes şaşırıyor sen böyle değildin ne oldu sana diye hicbiseye tahammülüm yok
0 oy
(8,287 puan) tarafından
Eşinin maaşı düşük mü merak ettim . Yaptığı hiç hoş değil sen haklısın 
0 oy
tarafından

Ece seni sevmem ama yorum yapmak istedim:D

Haklısın bu konuda cimri insanla hayat geçmez her şeye karışan eve giren çıkan şeylerin hesabını yapan erkek 

Ama keşke ruhu genç biriyle evlenseydim demen olmamış kırılmıştır 

0 oy
(20 puan) tarafından
Aslında sen haklısın. Arada öyle ufak kaçamaklar yapmak istemen çok normal. Ama şunu söylemek isterim, normalde olsa senin çok istemeyeceğin şeyler yani bu kadar problem olacak şeyler değil fakat eşin böyle yaptığı için sana güzel gelmeyen şeyler bile çok çok güzel gelir, yani eşin istemedikçe sen daha çok istersin,  o hayır dedikçe sen daha çok istersin. Bunları kafana takma, eşin öyle biriyse sende arkadaşlarınla yada çocuğunla vakit geçir dışarı çık gez, para harmadan :))  gerçekten öyle hayatlar var ki bunları problem yapma. Kimsenin huyunu değiştiremezsin, sende onun için değişemezsin, birbirinizi özgür bırakın yani onsuz vakit geçir, buna laf etmez herhalde 
0 oy
(5,757 puan) tarafından
Bence senin çalışıp kendi paranı kazanıp,kendi sosyal çevreni oluşturman gerekiyor Ece. Evde durdukça eşine saracaksın gibime geliyor. Bu arada sen haklısın.
0 oy
(2,199 puan) tarafından
E sen üşengeç eşin üşengeç tencere kapak misali :))  Malesef değişmez sen çocuğunla yap aktivite illa o olmak zorunda değil boşver al çocuğunu avmye parka götür yürüyüşe çık gez dolaş 
0 oy
tarafından
Haklisin bence yuzune vurmakla da iyi ettigini dusunuyorum kendini nimetten saymamali aslinda seni yoran da surekli eglence aktivite olmamasi degil onun ciddiyeti ve kontrol manyagi olmasidir zaten cimri erkekle evlenilmemeli bence parasini vermeyen sevgisini de zamaninj da hicbir seyini vermez. Yasiniz da cok buyuk degilmis bence kendini degistirmek icin caba gosterebilir,maddi durumunuzu bilmiyorum tabi idare etmek zorunda oldugunuz icin boyle davraniyosa o ayri
0 oy
tarafından
Şimdiki aklım olsa bende ruhu genç biriyle evlenirdim biz nisanlandik 1 kez dışarı çıktık yemin ederim sabahtan akşama sadece çay icitik eve zor düştüm evlendik daha hiç dışarda yemeğe çıkmadık sen diyorsun ya parka gittik şuraya gittik buraya gittik bedava olan aktiviteler yaptık bizde o da yok çünkü hemen hamile kaldım ben virüs var şöyle böyle dediler çıkarmadı beni dışarı sadece kaynanamgile gidiyodum 3 gün kendi evimde 3 gün onlarda kaliyodum kendi annemlere bile 3 ay sonra gittigimi biliyorum ben doğum yaptım öyle gezeriz dedim çocuk küçük dedi çocuk şimdi 6 aylık oldu kış geldi bu saatten sonra bi yere çıkılmaz diyo dedim koca yaz bi dondurma yemeye cikmadik kışın cikmamisiz koymaz bana dedim o da ona bozuldu bak benim esim güvenlik olduğu için vardiyalı calisiyo bi gün gündüze gider akşam gelir uyur sabah kahvaltı öğle yemeği akşam 6 da geri geceye gider ertesi sabah 9da evde 12 12 buçuk en geç uyanır bi kahvaltı yaariz kahvaltı bulasigini bana zehir eder hadi hadi geç kaldık annemgil bekliyo diye her izninde böyle kahvaltıdan sonra bi gideriz akşam çocuğun uyku saatine kadar ordayız çocuk artık sıkılır ağlar oyle kalkar yoksa oturacak geceye kadar eve geliriz çay nerde hadi çocuğu mu uyutayim çay mi demleyeyim bilemem oturur TV karşısına telefon oyna tvyi de bana vermez ben dinliyorum onu der 12 olmadan cubba yatak sabaha kadar fosur fosur uyur sabah 9da uyanır e dün annengildeydik bugün evdesin bari bugün biseyler yapsak derim yarın gubduze gitcem akşam erken yatarım dinlnmem lazım der o zaman da gidemeyiz ne çayı biter ne çorbası bi yandan çocukla uğraşırım bi yandan yemek yapmaya çalışırım ister inan ister inanma 1 haftadır wclerimi bile yikayamadim akşam 9 demeden çocukla birlikte o da yatar uyur 2 gün izinli kalır 2si de çöp olur dışarı gezmeyi bırak annemgile bile 2 3 haftada bi götürüyo çocuk 6 aylık tek başıma çok zorlanıyorum bebek arabası 8 kilo zaten balkonda duruyo kendim hazirlaniyim çocuğu hazırlayın arabayı indiriyim ger cikiyom çocuğu alıyım yolacikiyim demem 1 buçuk saat en az evim toplu olmuyo evin işini bitirmeden içim rahat etmiyo bu sefer de çıksam tek başıma ne yapabilirim çocuk 6 aylık ama o bile bunaliyo sürekli evin içinde oyuncaklardan sıkıldı TV izletmek istemiyorum ama bazen mecbur kalıyorum açıyorum çünkü durmuyo balkona çıkarıp oturuyorum biraz karşı kaldırımda hep erkekler oturuyo diye ona da izin vermiyo ikimizde 25 yaşındayız sürekli evde oturuyoruz yada kaynanamgilde yeni bu evden o eve onlarda 5 dk yurum mesafesi kulaklık takip gittik geçen bi müzik bitmeden oraya vardık az kaldı patlıcan yasitarim var kendi kuzenleri var arkadaşları var hiç kimseyle gorusmez gidip gelmez onlarin hepsi yazın tatile gitti ben çocuğu bebek arabasına koyalım da markete birlikte gidelim deyince adamın tipi degisiyo çocuk küçükmüş dışarda ağlasa napcakmisiz nerde emzircekmisim 
0 oy
tarafından
Yani haklısın tabiki ama evlenmeden önce de böyle değil miydi? İnsan kendini belli eder az çok. Orta yolu bulmak lazım bu gibi durumlarda. Bazen şunu dene : ben gezmek istiyorum kızımla çarşıda. Biraz takılır gelirz de bakalım ne diyecek. Yani o sana ayak uydurmaya çalışsin 
tarafından
Tamam git der ama kesinlikle para harcamadan dönmemi ister
0 oy
(582 puan) tarafından
Bazı noktalarda benim eşimde dede gibi ama eğlenceli esprili biri beni götürür istediğimide alır hatta 1000 TL verdi kıyafet alayım kendime sadece çok dışarda gezmeyiz çünkü hep iş derdinde hem güvenlik görevlisi hem de bahçemiz var biraz büyük kayısı şeftali falan işi çok zor tamam bitmiyor ama ben bitiyorum çünkü evde görümce ve kaynanada var sıkılıyorum bişey konuşamıyoruz herşeye laf ediliyor eşim gerçekten iyi biri o yüzden bende dalgaya alarak konuşuyorum kırmadan 
0 oy
(570 puan) tarafından
Ayni konudan bende muzdaribim.  Iliski surecimiz unide cok iyiydi.Hatta benle dalga gecerdi sen yaslisin falan diye yasayis dusunce bakimindan.Unide gezerdik ,yerdik ama fazlaya kacmadan tabiki .paranin kiyametini ikimiz bilirdik .Ama suan hep evci hep evci.Is arkadaslariyla arada gide mangala filan daha 3 yildir beni bir piknige bile goturmedi.Bir yerde cay icmek desen bir kere oldu.Yemekte 2 kere falan olmustur. Maksat yemek degil,icmek degil .Muhabbet birdeyler paylasmak.Kac yil gecsede birlikte daha coo ani biriktirmek.Kayinvalidemlere gidiyoruz  bir iki alrabasina baska yok.Koca sehirde bir tek arkadasim yok ,biryere gitmem . Insan ilgi istiyor.Evde konusmaz iki muhabbet edelim.2 yasinda kizim var smdi ikizlerim oldu .onlarida bahane eder artik cikamam cocuklarla diye.Memlkete geldim halbuki burda 3 cocukla cikiyoruz gayey. Ama esim cikmaz . Bunaldim gercekten,bogulmus hissediyorum kendimi.Ama iyiki evlatlarim var .col sukur

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 614 göst.
12 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde mertmirzaninannesi (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 673 göst.
3 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 803 göst.
26 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Avokado (1,183 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 485 göst.
26 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,596 soru

24,113,167 cevap