0 oy
570 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından
Kızlar merhaba ben 3 yıl sonra anne oldum tüp bebekle oğlum şu an 6 aylık bizim eşimden dolayı normal yollarla asla olabilecek bir şey yoktu sezeryanla doğum yaptım. Oğlum çok zor bir çocuk kolik vesaire ma ikinci çocuğu da düşünüyorum tek kalsın istemiyorum benim annem ve babam vefat etti şu an üç kardeşim var en azından diyorum telefonla iletişime geçebiliyorum bir derdim sıkıntım oldu mu dinletebiliyorum. Ama bir yandan da şu anki dönemde ikinci çocuk nasıl olur bilmiyorum çünkü boğulma bile zor yetişiyoruz bir maaş kira İzmir gibi zor bir yer, yani oğlumun kışlıklarını bile zorla alıyoruz kredi kartı ile yaşıyoruz. Zaten şu anki dönemde herkes öyle diye düşünüyorum. Ama tüp bebekle olacağı için 2 çocuğu da yapmak istiyorum Allah'ın takdiri nasip olur olmaz bilmiyorum ama gerçekten istiyorum 6 aylık oldu oğlum yani tüp bebekte bir tedavi süreci var iğne vesaire onun bir süreci olduğu için bu kadar erkenden düşünme gereksiniminde onlar bir iki ay falan sürecek çünkü hikaye sonra yumurta toplama işlemi hani embriyeye oluşacak mı oluşmayacak mı yolumuz yine uzun olduğu için bu kadar erken düşünüyorum uzun yazıyorum kusura bakmayın sorun şu tüp bebek ve anne olan kadınlarımız 2 çocuğu ne zaman yaptınız süreç nasıl devam ediyor aynı şekilde

23 Cevaplar

+1 oy
(2,127 puan) tarafından
Ben de tüp bebek annesiyim. Dondurulmuş embriyolarimiz da var ama ben ikinci düşünmüyorum. 30 yaşındayım. Kızımla doyasıya ilgilenmek istiyorum, o 5-6 yaşına gelip okula başlayınca yaşım ilerlemiş olacak e okula giden çocuğun da ilgiliye ihtiyacı var. Annem başka şehirde yaşıyor yalnız zaten çok zor. O yüzden birine maddi manevi layığı ile bakmayı tercih ediyorum
(28 puan) tarafından
Sağlıkla büyüt yavrunu benim dönmüş embriyom yok keşke olsaydı ama
-Reklam-
0 oy
(3,238 puan) tarafından
Kızım 6 aylık hamileyim 
(8,687 puan) tarafından
Ya kızlar Allah aşkınıza biraz vücudunuz toplansın daha 3 aylıksin acelen ne ya anlamıyorum vallahi
(3,238 puan) tarafından
Valla bacım cesaret dersen **  gibi korkuyorum daha yeni 4 haftalık korunduk şüphelendim ertesi gün hapı aldım sonra regl gecikince doktora gittim beta 97 cıktı çarşamba tekrar gidecem keseyi göremedi doktor keseye bakacak
(8,687 puan) tarafından
Daha yeni ya ondan gorememistir
tarafından
Ben isteyen ben değilim zaten eşim istiyor tabi bu kararından vazgeçirmeye çalışıyorum
(8,687 puan) tarafından
Çocuğa. Bakacak çocuğu karnında taşıyacak olan sensin zaten senin karar vermen gerekiyor onun istemesi önemli değil benim şahsi fikrim.cok erken 3 aylıkmis daha bebeğin
0 oy
tarafından
Ne zaman rahatlık battı o zaman yaptık:))
tarafından
Aralarında tam 3.5 yaş var :) iki ay sonra Bebis 6 aylik abisi 4 yaş olacak inşallah
(28 puan) tarafından
Ay maşallah ben 2.cocugu gerçekten çok istiyorum
(28 puan) tarafından
şuan bizede battı galiba normal yollami
tarafından
Normal yolla canım Rabbim en hayırlısını nasip etsin size de ❤
(28 puan) tarafından
Amin inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah bu duygulari
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Kızım 4 yaşındayken yeni hamile kalmistim
(28 puan) tarafından
Masallah normal yolla degilmi
(6,048 puan) tarafından
Evet canım
(28 puan) tarafından
Darısı bize insallah
(6,048 puan) tarafından
İnşallah canım hiç acele etmeyin. Bebeğiniz henüz çok küçük. İ
0 oy
tarafından
Kızım 4aylikken 1 aylık hamile olduğumu ogrendim
(28 puan) tarafından
Ay maşallah zor olmustur ama bı yandanda güzel degilmi
tarafından
Yani bizim çocuğumuz da zor oldu tedaviyle. Sonrasında yine gerekiyordu ama biz korunmasız ilk ilişkide ben hamile kaldım çok şükür.  Tek başına olacak bisey değil yanında sürekli biri olmalı bu kadar küçükken. Şimdi biri 2 biri 1 yaşında ikisi beraber güzel vakit geciriyor :))
(28 puan) tarafından
Doğru gerçekten tedavide gidip gelmeler var birinin olması lazım
tarafından
Yani eşimin kendi işiydi biz ilk 6 aylık dönemi beraber atlattık sonra yoluna girdi zaten .Bir daha olmaması ihtimali olduğu için sabrettik ve çok istedik
0 oy
(8,229 puan) tarafından
Oğlum aralik ayında 4 yaşına girecek 2. Çocuğum yok yani illa hemen olması gerekli diye düşünmüyorum. Eşim 3 kardeş birbirleriyle alakaları yok yani her kardeşte kardeş gibi olmuyor o yüzden de acele etmiyorum nasip
(28 puan) tarafından
Öyle tabiki haklısin ama ben istiyorum kız erkek fark etmez ama bı kızım olsun istiyorum m,Ay Allah im kimseye aratmasın nasip etsin her kadın anne olmayı hak ediyor ,tabiki Rabbim gerçekten annelik duygusu olabilecek insanlara nasip etsin
(8,229 puan) tarafından
Amin.
0 oy
(17,321 puan) tarafından
Kizim 3 yaşina girmeden 2 ay önce hamile kaldim. Acaba diyorum daha erken mi yoksa daha mi geç hamile kalsaydim. Kizim daha doğmamiş kardrşini çok kiskaniyor. Sizinki tüp bebek ve sezeryan doğum olduğu için belli bir zaman geçsin diyebilir doktorunuz. Eğer heemen istiyorsaniz doktora bi danişin. En erken ne zaman yapabiliriz diye. 
(28 puan) tarafından
Eşim gidecek bu konuyla ilgili konuşmak için beklemek istemiyorm yaş ilerledikçe tutunma şansı yumurta kalitesi azalıyor
0 oy
tarafından
Büyük 8 yaşında küçük 16 aylık 
(28 puan) tarafından
Masallah
0 oy
(937 puan) tarafından
2 yaşındaydı kızım oğlumu dusunuyorduk bir ay sonrada o oldu şimdi iyiler şükür araları ne daha az ne daha çok bu aylar iyi oluyor 
(28 puan) tarafından
Ay masallah normal yolla olsaydı inanki beklerdim 1 yaşına kadar ama tedaviyle mecbur
(937 puan) tarafından
Kısmet hayırlısı olsun hakkınızda inşallah
0 oy
tarafından

7 sene sonra :D yaptım canım ama zor oluyor tam rahatıma alistim tekrar basa sardim uykusuz geceler falan zor yani arasını açmamak lazim

(28 puan) tarafından
İşte o yüzden ara açmamak lazım
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Kendinde diyosun geçinemiyoruz diye daha çok erken bekle 2 yaşında başla tedavine o doğana kdr ilki bezi bırakır
(28 puan) tarafından
Kuzum işte İzmir'deyi biz memlekete taşınma ihtimalim var öyle bişe olsa gitsek memeleketw 2 sene sonra gelsem denemek için kimde kalacak 1 ay sürekli gidiş geliş olacak zaten ,otelde kalsan paramı dayanır içinde kaldık yani
(7,827 puan) tarafından
Birinci bebeğine haksızlık yapıyorsun canım yapma ikinciden sonra ilkiyle ilgilenmek öyle kolay olmuyor
0 oy
(598 puan) tarafından
Bence hem vücudun dinlensin hem maddi açıdan toparlamak lazım. Benim oğlum aralıkta 3 yaş olacak inşallah ben önümüzdeki dönemlerde düşünmüyorum şu an çalışıyorum kendim bi ev araba vs bişey alıp yaparım en azından ben çalışmadan da geçinebeileceğimiz bi maddi durumda olmamız lazım. Şu an spiralliyim tabi hata kaza olursa niye oldu demem doğuma kadar çalışır çocuğumu doğurup hayata devam ederim ama planım bu yönde eşim de benimle aynı şekilde düşünüyor 
(28 puan) tarafından
Maşallah kzuum tabiki sizin kararınız
0 oy
(7,448 puan) tarafından
 Oğlum 14 aylık ve ben 20 haftalık hamileyim aralarında çok yaş farkı olsun istemedik beraber büyüsünler canı hiç sıkılmasın en iyi arkadaşı olsun istedik :)
(28 puan) tarafından
Banada dua edermisin normal yolla olsun
(7,448 puan) tarafından
Tabiki ederim en kısa zamanda güzel haberler al inşallah :)
(28 puan) tarafından
Amin kuzucum
0 oy
(5,198 puan) tarafından
Canım bence siz sakın korunmayin inşallah olur olmassa yine tüp denersiniz çünkü çocuk kardessiz olmaz benim 1. Çocuğum 1 yaşındaydı hamile kalmıştım 
(28 puan) tarafından
Ay inşallah Allah sesini duysun çok istiyorm 2m.yi korunmuyorum olsun çok istiyorum
(5,198 puan) tarafından
İnşallah canım sen korunma,akışına bırak oğlunla ilgilen ,bir bakmissin beklemediğin bir zamanda kendiliğinden olmus
(28 puan) tarafından
Ay inşallah Rabbim sesini duysun
0 oy
(6,973 puan) tarafından
Kızım 15 aylık beş buçuk aylık hamileyim çok zor oluyor ama en azından birlikte büyürler deyip avunuyorum
(28 puan) tarafından
Benim kafa bu iste
0 oy
(682 puan) tarafından
Canım benim tüp bebek değil ama iğne ilaçla oğlumu 4 yıl sonra doğurdum öncesinde 2 düşük yaptım kalpleri duruyordu . Kan pıhtılaşması var bende  hamile kalıp bütün süreci birdahaki yaşamak bana korkunc geliyor şuan oğlum 11 aylık ve aşırı zor bir bebek  ağlama krizleri bizi bitirdi maffolduk  bende hemen yapıcam derdim ama oğlum saolsun beni 2. Çocuktan soğuttu . Bence sen kendini nezaman hazır hissedersen ozaman yap yaşam çok zor bugün ilaç aldık devlet karşılamadı 495 tl tuttu karttan çektik va daha kışlık alcaz kara kara düşünüyoruz bu şartlarda 2. Çocuk yapmak ta çok zor 
(1,248 puan) tarafından
Çok haklısın şimdi hamileyim oğlum 3,5 yaşında yeni doğana abisininkileri artı ufak tefek eksikliği görüp oğluma kışlık biseyler almam lazım
(682 puan) tarafından
Evet canım ben oğluma ablamdan aldım giydirdim ablamın iki kızı var valla kız kız demedim giydirdim  yapacak bişey yok okadar zor ki artık yaşamak işte
(1,248 puan) tarafından
Valla benim ikinci kız ama yapacak bişey yok kısa denk geliyor doğum evde olucaj Allah'ın izniyle kime ne laf eden buyursun alsın giydiririm o zaman ki zaten ek olarak kışlık biseyler alırım kız için ama büyük çocuklar daha çok ihtiyaç oluyor yerinde durmuyorlar hasta oluyorlar
(28 puan) tarafından
Tabiki çok zor gerçekten benimde oğlum aynisiydi şükür 6mayinda düzeldi kzuum bende düşünüyorum iğneler ilaçlar biz ödeyeceğiz die ama işte gerçekten kendimi hazır hissediyorum bu surece
0 oy
(3,461 puan) tarafından
Tüp bebek değil ama oğlum 10 aylıkken hamile kalmışım. Şu an 32. Haftamdayım. Küçük bir çocuğunuz varken herşey 2 katı zor hamilelikte. Şu zamana kadar iyi kötü getirdim ilk hamileliğime göre daha güçlü kuvvetliyim çok şükür ama artık çok zorlanıyorum. Oğlum kucağıma gelmek istiyor eğilip kalkarken bebek alttan çıkacak gibi hissediyorum. Sürekli kasılmalarım var 23. Haftadan beri progestan kullanıyorum. Bende oğlum doğduğundan beri eşime diyordum arası fazla olmasın ikisi beraber büyüsün ayrı ayrı zorluk çekmeyelim diye ama böyle de hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak çok zorluyor. Birde hastalık mevsimi geldi hasta olduk hep beraber. İyice düşün taşın derim canım. Başlarda evet gayet kolaymış gibi geliyor ama karnın büyüdükçe işler zorlaşıyor. Doğum yapmayı iple çekiyorum resmen ben
(28 puan) tarafından
Ay Allah bu seste sağ salim yavrunu kucağına almayı nasip etsin tabiki zordur ama tedavi sürecinde uzun sürecek gibi bizim
(3,461 puan) tarafından
Orası hiç belli olmaz canım evet belli prosedürler var uygulaması tutması falan zaman alabilir ama bir arkadaşım var 2.5 yaşında kızı var. O da tüp bebekle dünyaya geldi ve onlarda baya uğraşmışlar çocuk sahibi olmak için. Henüz tam anlamıyla karar vermedikleri halde işlemlere başlayalım ne de olsa uzun sürüyor anca hazırlanırız gibi düşünüp tekrar tüp bebek denediler ve şu an hamile hemde ikiz bebeklere. İlk denemede oldu yani. Nasip kısmet bu işler nasıl olsa uzun sürecek diye düşünme. Bebeğin henüz emeklemiyodur belkide ama emeklemesi yürümesi hele de hamileyken peşinde koşturması çok zor oluyor tecrübeyle sabit
0 oy
(1,243 puan) tarafından
Sezaryenmişsin acele etme canım. 2 yıl bekle. Ve durumum yok diyosun sırf kardeşi olsun diye zora sokma kendini dünyadaki tek çocuk o olmicak o daha bebek bırak biraz büyüsün sende kendine gel oda gelsin. Yazık günah ikinize de. Durumun olsa tamam ama tüp bebekte pahalı bi işlem hem maddi hem manevi sağlıklı bi karar gibi durmuyo şuan 2. Çocuk sizin için bence. Kendine zaman ver biraz iyileşmek için. 
(28 puan) tarafından
Çok haklısın ama İzmir'den memelekete taşınma işlemi var bizde 2 yıl sonra gelsen dahi buraya İzmir'e kimde kalacak 1 ya 2 ay otel desen dayanmaz para birazda bu yuzden
(1,243 puan) tarafından
Bak benim çok şükür durumum iyi ama oğluma iyi bi gelecek verebilmek için 2.yi düşünmüyorum hele ki daha 6 aylık küçücük onun bebekliği onun ilk adımları nazları hepsin hamile halinle o tüp bebek stresiyle çekebilcek misin bebeğine hak ettiği gibi davranabilcek misin. Çok önemli bi kpnu bu. Sırf ya bidaha olmazsa diye yapmak doğru değil. Benimde tedaviyle oldu 2. Olmazsa üzülmem ne kardeşler var birbirine düşman. Sadece maddi düşünüyorsun gibi bilmiyorum şuan sağlıklı değil bence yinede sen bilirsin tabiki karar senin
0 oy
(2,147 puan) tarafından

İlk çocugum 2 gün sonra 3 yaşına girecek .

İkinci çocuğun 14 günlük .Aralarında 3 yaş var.
(28 puan) tarafından
Maşallah
0 oy
(1,248 puan) tarafından
İlk çocuğa maddi manevi yetemiyceksem ikinciye asla yetemem onların yemedi içmesi ve bakımı var bence eşin yokken yanında biri olsada anne kadar olmaz benim ki şuan 3,5 yaşında 6 aylık hamileyim kardeşi  olunca 4 olucak insAllah tek çocuk düşünürken oğlum yalnız kalmasın diye düşündük asla istemiyordum neyse başkada düşünmüyorm
(28 puan) tarafından
Allah banada nasip eder inşallah normal yolla banad adua edermisin olsun die
(1,248 puan) tarafından
Rabbim inşaallah hayırlı zamanda nasıp eder. Teyzemin kızı çok bekledi gezmek için sonra karar verince ne yapsalarda olmadı senelerce bekledi hatta tüp bebek denedi tutmadı sonra normal yolla oldu

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 969 göst.
19 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 220 göst.
17 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sirindn (2,387 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,482 göst.
23 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 257 göst.
4 Şubat 2022 Diğer kategorisinde O bir anne... (1,193 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,532 soru

24,140,682 cevap

334,479 kullanıcı

...