0 oy
316 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Çok zayıf bir bebek oldu olası iştahsız, şu aralar yiyor ama sadece telefon izlerse yedirebiliyorum yoksa durmuyor yerinde kıpır kıpır, eline teli veriyorum ama öğrenmiş her dk değiştiriyor yani bi videoda takılı asla kalmıyor izlemiyor her dk değişiyor, TV yüzüne bakmaz zaten. Sizce yanlış mı yapıyorum akıl verin bana lütfen 

√Bu arada ekleyimm. Anne, baba, hala, amca, kaka, gel, aboo kelimelerini kullanıyor sadece. İsteklerini gayet net belli ediyor, algısı da aşırı yüksek hemen anlıyor

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Vala bende yemwk verirken izletryirum ne yapim yemyor
tarafından
Aynen benimkide öyle
-Reklam-
0 oy
tarafından
7 aylık ben arada yapıyor çünkü yemiyor ne etsemde yemiyor mecburen veriyorum 
tarafından
Evet mecburen ama ben çok vicdan yaptim
(3,159 puan) tarafından
7 aylık bebek ne kadar yiyecek ki zaten. Bence çok erken baslamissiniz bunun sonunu alamazsiniz
tarafından
Benimki yürüdükten sonra böyle inatlaşmaya başladı 13-14 aylık civarıyken. 7 aylıkken felan önünde TV bile açmıyordum ben
tarafından
Ağzını kilitliyor 1 lokma yese bile kafi onu bile yemiyor başını çeviriyor tükürüyor mecburiyetten dedim ztn keyfen değil bende istemem ama yemiyor ne edeyim her bebek malesef aynı değil
0 oy
tarafından
Yapacak bişey yok valla. Ağlayınca telefon da veriyorum TV de açıyorum.

Yalandan inkar etmicem
tarafından
Kız vicdan azabından ölecem tam konuşmuyor anne baba bi kaç kelime daha söylüyor kendini ifade de ediyor, kaka yapınca yaptığını bile söylüyor ama çok kuruntu ettim kendime
0 oy
(1,724 puan) tarafından
Ben izletmemeyi düşünüyorum başta nasıl giderse öyle devam eder 
tarafından
Bende senin gibi düşünüyordum ama insan asla büyük konusmamali canım başa gelince insan mecbur yapıyor
0 oy
(4,859 puan) tarafından
Yemek yedirirken çizgi film açıyorum bende . Benim de oğlum 21 aylık 
tarafından
Tek degilmisim çok vicdan çekiyorum ya.
(4,859 puan) tarafından
Valla vicdan yapma canım yalnız değilsin yeniyorlar bu şekilde yediren bir sürü anne var
tarafından
Peki hangi kelimeleri kullanıyor şuan canım seninki
(4,859 puan) tarafından
Anneanne baba dede park anne dayı hala abi taktı bazı eylemleri tam çıkaramasa da söylemeye çalışıyor .. havuç havuz su aaa falan diyor şaşırınca.  Her çocuğun gelişimi bir değil canım kıyas yapmamak lazım
tarafından
Tabi canım ama benimkide seninkiyle aynı neredeyse benimkide bunları diyor
(4,859 puan) tarafından
Normal canım ya . Komşunun oğlu var scotera biniyor benimkinde tık yok bir olmuyor canım çocuklar
0 oy
(6,849 puan) tarafından

24 aylık büyür bacim şuan durum böyle 

image

(6,849 puan) tarafından
Bzm gibi değil tabiki Cnm kendini ifade edebilio sadece 2 li kelime . Bisiler diyoda ben anlamıyorum
tarafından
Aynen aynen benimkide öyle
(6,849 puan) tarafından
Hergun bir kelime ogretmeye çalışıyorm akşam yatınca tekrar yapıyoruz mesela daha ciddi oluyor yatakta :D
tarafından
Benimki kaka yapınca evde bağırıyor kaka kaka diye :D hele babasına nasıl baba diyor bi görsen :D
(6,849 puan) tarafından
Hhaha sapsikler ya :) aynen çoğu şeyi biliyorlar ben kaka olarak öğretmedim eee'' diyor vurgulu :)
0 oy
(402 puan) tarafından
2 çocuğumada yemek yerken açmadım şimdi hamileyim yine açmam diye düşünüyorum. Çok yanlış çocuklar büyüdüklerinde bile etkisi devam ediyormuş. Ne izleyerek yemek yediyse büyük insanlara onu açtıklarında acıkıyorlarmış. Ayrıca 3 yaşına kadar sıfır ekran en doğrusu. Yapmak zor ama çocuklar için yapılmalı deniyor. Ama bir yöndende bakıyorum ilk çocuğumu sıfır ekrana yakın büyüttüm onun içinmi bilmem yasaklar cazip geliyor evde tv yok diye babannesine kaçıyordu evimiz çok yakın. Yapmadın diye tv aldık o arada ben hamile kaldım ve sürekli bir uyku modumda olduğundan şuan bildiğin bağımlı oldu. Modemi kaldırdık diye ağladı. 9 yaşında dışarı bile çıkmak istemiyor. Bilmiyorum yani hangisi doğru anne olarak sizin karar vermeniz gerekiyor malesef çok zor bir zamanda anne olduk.
tarafından
Çok haklısın çok hicbirseye hickimseye güven olmuyor, insan 1 saat birine birakipta şu işimi halledim veya dinlenim diyemiyor. Bu kaynanam ve annemde olsa bende durum aynı, kimseye güvenemiyorum gözümden sakiniyorum ve tüm gün evin içinde Çok inat napayim aç kalmasın diye açıyorum.
0 oy
(260 puan) tarafından
Yanlis yapiyorsun bence. Telefon sartiyla yemege alistiriyorsun. Sabret. Normal yemek yedirmeye alistir. Merak etme acliktan ölmez sabirli olman gerekiyor
tarafından
İnan çok sabırlı bir insanimdir ama kızım bi o kadar inat, eşim de öyle resmen babasının kopyası, kendini dövüyor beni dövüyor biyerlere kafasını vuruyor, çok sakince yapmaması gerektiğini onların kendisine zarar verdiğini anlatıyorum kendisini çok sevdiğimi söylüyorum kafasını sallıyor beni öpüyor ama yine aynı yine aynı
0 oy
(2,704 puan) tarafından

• :D1ysına gırdı benımkı telefonu alıpta yemeyenlerden..asla baktrmam vermem dıyodum ama mecbur kalınıyo bazen malesef
tarafından
Evet canım asla yapmam dediklerimizi yaptırdı bu bebeler bize :D
(2,704 puan) tarafından
Öyle valla
0 oy
(7,369 puan) tarafından
Canısı dikkatini farklı bir yöne çekmeyi denedin mi 

Benim kızımda 2 günü var 22 olacak telefonla ilgilenmez oyuncak telefonu var onla oynar aloo diye bide 1 saat TV den tekerleme dinliyor sar sar makarnayı diye şimdi söylemeye başladı öyle canısı bir daha hep öyle gider sonra 
tarafından
Kuzum yığınla oyuncağı var kaydırak bile aldım eve salıncak aldım sırf sıkılmasin diye ama ilk başlarda oynadı şuanda yüzlerine dahi bakmiyor hicbirseyden memnun olmuyor çok inat mecbur yemek yerken açıyorum
(7,369 puan) tarafından
Canım 2 yaş sendromuna giriyorlar ve sadece kendi istedikleri olsun istiyorlar atlataca bu durumlarda
tarafından
İnşallah canım inşallah

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 377 göst.
12 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nevbahar21 (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 351 göst.
23 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sudenaz (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 250 göst.
18 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serennn (1,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 111 göst.
29 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Merve.01 (213 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,356 soru

24,182,192 cevap

336,381 kullanıcı

...