Arkadaşlar ben yüksek miyopum, bir gözüm 13 ve bir gözüm 8 bu durumun tıbbı adı Patolojik Miyop ve genetik. 6 numara yukarısında ki herkese bu tanı koyuluyor. Benim anne babamda tanıdığım atalarımda yok hiçbir şekilde ama bende var.
Bebeğimde de olabilir ve daha yüksek numara olabilir misal bebeğim 10 numara 20 numara miyopla doğabilir. Çocukluk döneminde miyop olan herkesin başına bu gelebilir tanıdığım 2/3 numara miyop insanların bebeği böyle yüksek numaralarda doğdu yada 3/4 yaşında miyop olan çocukların ileride de numaraları ne yazık ki bu şekilde yüksek olucak. Uzun araştırmalarım sonucunda bir genetik merkezle konuştuk, 7000 bin genetik testi tutuyor sonrasında bende genetik olarak olduğu kesinleşince tüp bebek merkezi ile görüşülecek ve PGT denilen yöntem uygulanacak duyan var mı bilmiyorum Yani bana miyop olmayan embriyo transfer edilecek herhalde bilmiyorum. Tüp bebek kaç TL tutar bilmiyorum çünkü hormonsal sıkıntım gebe kalmamama durumum yok sadece bebeğimde bu hastalık olsun istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım bir ihtimal için tüp bebek yaptırmalı mıyım pgt denilen yöntemi biliyor musunuz sizce ne kadar tutar eşim de diyor ki ilk bebeği normal deneyelim belki olmaz böyle bir şey çünkü eşimde ve ailesinde yok benim ailemde de yok ama çocuğumda olursa vicdan azabından ölürüm ciddi olarak.
Bunu sen değil Rabbim bilir istersen tüp bebek yaptır Rabbim eğer kaderine yazmış ise yine olur yazmamış ise olmaz bunun için hoş yere sıkıntı etmeyin Rabbime bırakın.
Tüp bebek fiyatları 100 binden başlıyor testler ilaçlar vs hariç
Yani canim ni diyecegimi bilemedim. Verecek olan Rabbim sonucta. Mesela benim ilk oglumda hic sorun yok cok şükür ama 2. Oglumun parmak eksikliği var ve ben 3. Hamile kaldigimda 6 ay biyunca bana doktorum bebegimin parmaklarini gösterdi surekli bizim endisemizi bildohi için. Ama cok şükür sağlıklı doğdu . Maddi imkanınız varsa yaptırın yoksa da bol bol dua et
1,474,298 soru
24,137,399 cevap
334,370 kullanıcı