+1 oy
1,007 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Arkadaşlar ben yüksek miyopum, bir gözüm 13 ve bir gözüm 8 bu durumun tıbbı adı Patolojik Miyop ve genetik. 6 numara yukarısında ki herkese bu tanı koyuluyor. Benim anne babamda tanıdığım atalarımda yok hiçbir şekilde ama bende var. 

Bebeğimde de olabilir ve daha yüksek numara olabilir misal bebeğim 10 numara 20 numara miyopla doğabilir. Çocukluk döneminde miyop olan herkesin başına bu gelebilir tanıdığım 2/3 numara miyop insanların bebeği böyle yüksek numaralarda doğdu yada 3/4 yaşında miyop olan çocukların ileride de numaraları ne yazık ki bu şekilde yüksek olucak. Uzun araştırmalarım sonucunda bir genetik merkezle konuştuk, 7000 bin genetik testi tutuyor sonrasında bende genetik olarak olduğu kesinleşince tüp bebek merkezi ile görüşülecek ve PGT denilen yöntem uygulanacak duyan var mı bilmiyorum Yani bana miyop olmayan embriyo transfer edilecek herhalde bilmiyorum. Tüp bebek kaç TL tutar bilmiyorum çünkü hormonsal sıkıntım gebe kalmamama durumum yok sadece bebeğimde bu hastalık olsun istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım bir ihtimal için tüp bebek yaptırmalı mıyım pgt denilen yöntemi biliyor musunuz sizce ne kadar tutar :( eşim de diyor ki ilk bebeği normal deneyelim belki olmaz böyle bir şey çünkü eşimde ve ailesinde yok benim ailemde de yok ama çocuğumda olursa vicdan azabından ölürüm ciddi olarak. 

28 Cevaplar

0 oy
(4,959 puan) tarafından
Tüp bebek dene ozaman duyarlı olman çok mutlu etti, tabi ki taktir Allah'ın o ne derse o olur rabbim başka sorun vermesin canım, ama risk alınmaz böyle bişey genlerinde varsa aktarılabilir bebeğe 
-Reklam-
0 oy
(1,407 puan) tarafından
Sizi çok iyi anlıyorum. Sorduğunuz herşey hakkında bilgim de var. Hemen hemen aynı yollardan geçmişiz. Benim de tırnaklarım doğuştan sıkıntılı. Yani nasıl diyeyim. Tıpta tanısı bile yok. Görünümü çok farklı ve sadece kardesimde ve bende var başka.kimsede yok. Başka bir nedenle tüp bebek yaptirmak durumunda kaldık ve genetik test yapıldı. Bende hiçbir problem.cikmadi hamd olsun genetik olarak. Ama ben okadar korktum ki çocuklarımda da olucak diye. Yani siz önce bir genetik testinizi verin temiz gelirse Allah'ın izniyle bunlara gerek kalmaz. Ama gelmezse de iyi bir tüp bebek merkezi bulmanızı tavsiye ederim. Şöyle ki size havuz yöntemi uygularlar muhtemelen. Yani aylik gelişen  yumurta sayiniza göre bir veya birkaç kere tekrarlanabilir tedavi. embriyolar istenilen sayıya ulastiginda pgtye gider. Sağlıklı gelen embriyo size transfer edilir. Yani nekadar çok embriyo oluşursa şansınız okadar çok artar. Ama her tedavide tekrar tedavi ücreti ödersiniz. Şimdi 15.000 mis duyduğum kadarıyla tedavi ücreti ilk seferde bunu ödersiniz ama ondan sonra tekrar   yumurta toplanıp dondurulursa daha az alınır. O nekadar bilmiyorum.ve ilk transferde para odemezsiniz. Pgt ücreti de değişiyor. Bazı merkezler embriyo başı para alıyor. Bazı merkezler belirli bir sabit ücret alıp istediği kadar gönderiyor bazı merkezler de dolar ve Euro üzerinden alıyor parayı. İlaç vs ücretleri hariç bu dediklerim. Rabbbbim buyoldaki herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten zor.
tarafından
Çok zor canım evet sağ ol o kadar şeyler kuruyorum ki kafamda
0 oy
(30,176 puan) tarafından

Bunu sen değil Rabbim bilir istersen tüp bebek yaptır Rabbim eğer kaderine yazmış ise yine olur yazmamış ise olmaz bunun için hoş yere sıkıntı etmeyin Rabbime bırakın.

Tüp bebek fiyatları 100 binden başlıyor testler ilaçlar vs hariç 

0 oy
(1,407 puan) tarafından
Ha şunu da söyleyeyim. Teyzemin 2 tane kızı var. İkisi de doğuştan sorunlu gözleri 20 derece. İkisi de evlendi 3 çocukları var ve sapasağlam hamd olsun. Başka  Teyzmein oğlu var. Kendileri sapasağlam ama bebekleri doğduğunda gözleri görmüyordu. Şimdi de gözlük kullanıyor. Tevekkül edin ama araştırın da Rabbim bir yol gosteriir.
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Bir tüp bebek annesi olarak söylüyorum ki Rabbim sağlıklı olmasını isterse olur eğer bu test konusunda ısrarcı olursanız miyop olmaz başka bir hastalık olur Allah korusun. Bu benim inancım tabi kişisel bir konu
0 oy
(3,952 puan) tarafından

Yani canim ni diyecegimi bilemedim. Verecek olan Rabbim sonucta.  Mesela benim ilk oglumda hic sorun yok cok şükür ama 2. Oglumun parmak eksikliği var ve ben 3. Hamile kaldigimda 6 ay biyunca bana doktorum bebegimin parmaklarini gösterdi surekli bizim endisemizi bildohi için.  Ama cok şükür sağlıklı doğdu . Maddi imkanınız varsa yaptırın yoksa da bol bol dua et<3

0 oy
(259 puan) tarafından
Canım pgt dolara bağlı.dolar ne kadar yüksekse o da yükseliyor.bende doktorumdan istedim.dolar fiyatından söyledi ya 35 bin ya 45 bin bişe tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam.bizde vazgeçtik malesef daha önce 2 kaybım vardı tüp bebekte.bu sefer 2 embriyo transferim oldu hiç biride tutmadı.malesef tüp bebek pahalı.pgt tek 35 bin 45 bin falan.Rabbim sağlıklı evlat nasip etsin inşallah size
0 oy
(862 puan) tarafından
Ben tüp bebek yapardım hatta o testle eşinin ve senin taşıyıcı olduğunuz tüm hastalıklara detaylı bi şekilde bakılması çok daha iyi olur çünkü adını bile bilmediğimiz hangi hastalığı taşıyoruz bilemeyiz eğer imkanın varsa yaptırmanız öneririm. 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,407 göst.
30 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 462 göst.
26 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 332 göst.
19 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 353 göst.

Kategoriler

1,474,298 soru

24,137,399 cevap

334,370 kullanıcı