Eşimin cimriliği öldürüyor beni

0 oy
3,463 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Kızlar şuan o kadar sinirliyim ki artık eve kargo bile gelemez oldu siparişlerimi farklı bir adrese verip kargolarımı ordan alıcam nerdeyse. Bıktım bu alışveriş kavgasından. Ben beğendiğim şeyi almadan duramıyorum biliyorum bazen abarttığımı kabul ediyorum ama eşimde çok cimri her kargo geldiğinde bıkmadan usanmadan yüzünü düşürüyor. Tartışma çıkıyor aldığım herşey burnumdan geliyor bu ay harcamalarımın dozu biraz arttı sırf trendyoldan yaptığım harcamalar bunlar. Daha gezerken harcadıklarım var kabul ediyorum bu ay çok harcadım diyorum ama insan eşine bunun için bu kadar kızarmı ya bi kere de hayırlı olsun güle güle kullan diyemedi içi gidiyor bir parça şey gelsin bir ay üzülüyor yine kaç para gitti acaba diye. Az önce de bi harcama yaptım gördü kıyamet koptu. Bu arada her ay bu kadar harcamıyorum 500 TL filan harcıyorum bu ay böyle denk geldi ilk defa. Özellikle alışveriş için harcayanlar yorum yazarsa sevinirim beni anlayanlarla konuşmak istiyorum yani sizce ortalığı yıkacak küsecek üzülecek bişey mi yapmışım ? Eşimin durumuda iyi bir dönem sıkılmıştık kiramız çok fazla geliyodu ama maaşı arttı şuan sıkışık değiliz ve ekstra hiçbir harcamamız yok tatile bile gitmedik arada dışarda yemeğe gidiyoruz o kadar 

image

121 Cevaplar

+52 oy
(16,118 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Esin cimri değil sen bencilsin. Akşama kadar çalışıyor haliyle paranın bu kadar kolay bir şekilde harcanıp bittiğini görünce de üzülüyor olması doğal birşey. Bencillik yapma istersen 
(8,299 puan) tarafından
Ay o kadar cimri diye laf söyluyo gelen misafire iki ikram çikarmiyo kendide
(16,118 puan) tarafından
He kız doğru diyon valla yiyim içeyim yatayım sonra da o cimri bu pis arkadan savurur durur böylesi
(39,417 puan) tarafından
Artı verim de 60 olsun :D yorumun alnı olsa da öpsem
(16,118 puan) tarafından
Daha önce bu eceye yine yorum yapmıştım 60 almıştı 61 olmuş şimdi rekorumu geçtim :D
İlk defa öyle oy almıştım çünkü
tarafından
Daha önce ne demiştin bana
-Reklam-
+28 oy
(2,127 puan) tarafından
Nispet postu mu bu anlamadım veya ben başka bir ülkede başka bir ekonomiyle mi yaşıyorum acaba 
tarafından
Ayni seyi dusundum
(1,992 puan) tarafından
görgüsüz postu :D nasıl övünürüm die oturmuş düşünmüş arkadaş
+8 oy
(1,347 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yani eşin haklı bence akşama kadar çalis kiradasın üstelik onun bunun ağız kokusunu çek senin de anlayışlı olman lazım 1 ayda 1700 harcamissin kendine tek ve gezme falan hariç diyorsun benim bu ay sonuna kadar eve kalan param 1300 dü düşün  demekki adam seni uyarmış anlamayinca o da haklı olarak tavır alıyor 4 yıllık evliyim belki toplasan bu kadar alışveriş yapmamişımdir ayrıca her ay 500 falan demişsin sencede aldıkların bı noktadan sonra israf olmuyomu 
(64,749 puan) tarafından
insallah canim su tiroitler maf etti beni ☺️
(1,347 puan) tarafından
Üsttekileri gördün mü canm iyice sidik yarışına döndü biri daha atmış 900 ler havada uçuyor ve övünüyor bu kadar alışveriş para mevzusu bana yetti bu gece çok tutumlu kadinmisim
(64,749 puan) tarafından
ya bizde yapiyoruz alisveris yapmıyor degilizde ne bileyim suyunu cikarmiyoruz mesela bu post sahibinin bu attığı resim kendisinedir eve degil tamam parasi var alir cart curtta o zaman fa kimsenin gozune sokulmaz
(1,347 puan) tarafından
Aynen öyle alışveriş belli bı yere kadar mecburi zaten ama ötesi benim için israf
(15,132 puan) tarafından
Yok kız keşke o kadar alabilsem fotoğraf gönderdim anca ☺️
La geçen ay kaç para harcadım Trendyolda 900 ne ki atmaya kalksam linç bile yerim yarışa mı çevirdiler
+7 oy
tarafından
Yok hani neyini ispat etmeye çalışıyorsun neyin görgüsüzluğu bu eşini bahane edip neyi kanıtlamaya çalışıyorsun kime ne seni  ne kadar harcadığından trendyolda varsa kendine bi beyinde al arada kullanırsın 
tarafından
Yav yürü git işine ya kime neyi ispat etmeye çalışıyorsun aldığın çapulcu şeylerin havasını mi atmaya çalışıyorsun
tarafından
Evet ayda 10 bin harcayan kadınların olduğu platformda bunla hava atıyorum. Te Allah'ım ya
(535 puan) tarafından
Çok doyumsuzsun bence Allah eşine sabır versin
tarafından
Bana ne 10binden harcadığın 500den ama burda ayı zor getiren kadinlar oldugu platform da gelip aldığın 3.5parca şeyi  havasını atıp milletin hakina girmezesjn sanırsın tek sen yapıyorsun  böyle alışveriş yok yapib alsanda kime neyi  ispat etmeye çalışıyorsun anlamadım caba ne yani nerden biliyorsun belki biri bunu görür eşiyle bu yüzden tartışma çıkar sen bana almıyorsun diye bisey yaparken az mantıklı düşünün ya kefenin cebi yok aldığın 2.3ucuz parça kıyafetini diğer tarafa götüremez kimse resmen burasi kadin platformu diye sidik yaristirmaya giriyorsunuz ya tek başarınız bir birinize evinizi altınlarını kıyafetinin harcadığınız paraları söyleyip hava atmak ayyy değişik tipler platformu oldu yemin ederim
tarafından
Burda bunu görüp kocasıyla kavga edecek kadar Ergen olanların eline telefon verilmesin bi zahmet. Bende yıllarca alışveriş yapmadım yapanları da hiç kıskanıp aa hava atıyorsunuz demedim üstelik aldığım şeylerin üstünü karaladım karalamasam da almak isteyip alamayıp içlerinde kalsa neyse
+4 oy
(8,852 puan) tarafından
sen sana her ay bu kadar para harctana adamam mı cimri diyosun ksb ama sen cimri adam gormemissin cimri olan adam eljne kart bile bermez yat kalk haline sukret 
+3 oy
(10,297 puan) tarafından
Hava atmak için mi buralardasin :D
(1,748 puan) tarafından
Valla eşim ayda 30 bin tl kazanır da hayatımda alışveriş ypmamışım ona rağmende çok harcarım gibi görür eşim ayda bir pazar yani
tarafından
Eşin ne iş yapıyor peki
(822 puan) tarafından
Kız eşin ne is yapiyor biz de ay sonunu beklesek asgari ucretle ksjksj
+2 oy
(16,262 puan) tarafından
Bence eşin cimri olsa o karta elini bile suremezsin ne cimriler var ki evde ışık açtırmıyor 
tarafından
Benimki işte o tiplerden bir ışık açık olsa kıyameti koparır 3 senedir 5 kuruşunu görmedim böyle eşi bol keseden olanlar gerçekten şanslı bir dünya ihtiyacım var ama para vermiyor
(17,382 puan) tarafından
En mantiki yorum
+2 oy
tarafından
Bu kadar parayı birleştiren üstünü tamamlayıp kredi odeyebilirsin ev sahibi olabilirsin eşin cimri değil sen çok harciyosun ayda 500 TL de çok fazla ihtiyacın mi sence hepsi israf haramdır bacım herşeyi bi kenara bırak 
(6,289 puan) tarafından
Çok doğru ☺️
+2 oy
(1,545 puan) tarafından
Parayı kazanan sen değilsin ondan bu kadar rahat konuşuyorsun canım bende çok harcıyorum malesef
+2 oy
(33,492 puan) tarafından
Eşin cimri değil HAKLI ama sen bencil ve nankörsün BANA GÖRE...
+2 oy
(9,277 puan) tarafından
Eceye hak verenler zengin kisiler galiba :) bizim fakirlik ruhumuza islemis gelin bi sarılalım :)
tarafından
Yok kiz zengin değil görgüsüz onlar bende kendime göre alıyorum ama tutupta buraya atmıyorum ***** ergen görgüsüzler gibi hade atsam kaç yazar mantık ne anlamadım:d
(9,277 puan) tarafından
Amann he de geç :)))
+1 oy
tarafından

Sen dişil enerjinle eşinin gönlünü alırsın boşver takma kafana :D

tarafından
Nah görür dişil enerjimi artık
(9,277 puan) tarafından
Hahaha gulo +++ :)))
+1 oy
(1,858 puan) tarafından
Valla maşallah cnm senin ayda bir yaptığını ben yılda bir yapıyorum yani sankide çok fazla 
+1 oy
(475 puan) tarafından
O sırada60tllik faturamın 80 geldiği için çok para harciyorsun azcik dikkat et diye cemkiren  cimrolojinin üstadı  eşim geldi aklıma ya neyse 1500tl ile dört boğaz doyuyor bizim evde 
tarafından
Ahahaha ya güldüm buna çok tatlısın
(3,517 puan) tarafından
Gülünce k  bisi mi söylemiş  kadın? Değişik misin açana biraz
tarafından
Cimrolojinşn üstadı demiş bana komik geldi alla alla
+1 oy
(507 puan) tarafından
Sen bariz milletle dalga geçiyosun bence
(63 puan) tarafından
Benim evlenelim 7 ay oldu daha kocamın bi parasını göremedim borc borc gelecek ay gelecek ay.. bazen diyorum bu evde karin tokluğuna duruyorum heralde...
+1 oy
(8,563 puan) tarafından
Sonradan görme olduğunu bu kadar belli etme istersen(•‿•)
tarafından
Babamın evinde bunları canımın istediği saniye harcıyodum sonradan nerde gördüm pardon
0 oy
tarafından
Eşinin parasıyla mı alıyorsun kendi paranlamı
tarafından
Şuanda çalışmıyorum ama çalışırken de aynı sorunu hergun yaşıyorduk
tarafından
Anladım eşinizin maaşı iyiyse ve ihtiyacınız olan şeyleri almışsanız sıkıntı değil bence ama zira ben 3 senelik evliyim bugüne kadar onun 5 kuruşunu görmedim siz şanslısınız
(63 puan) tarafından
Bende sizden llucam galiba ama dayanamam bekarken her istediğimi alirdim ben simdi 7 aydır borc borc gelecek ayy vs hic asli gelmiyo evleneli bi cop alamadım karin tokluğuna yaşıyoruz o da bazen lafta oliyo tabi
0 oy
(3,571 puan) tarafından
O eğer dikkat ediyorsa bencede dikkat et sende azcık
tarafından
yeniden gösterildi
Nah görür dişil enerjimi artık
(3,571 puan) tarafından
Kız onu başka arkadaş yazmıştı:)
tarafından
Ya karışmış evet
(3,571 puan) tarafından
Olsun canım olur öyle şeyler
0 oy
(6,532 puan) tarafından
Para kazanmak zor, kendim de calisiyorum esim karismaz ama dikkat ederim aldiklarima, surekli indirim kovalarim ,bazi aylar cok bazi aylar az harcarim  arka arkaya cok harcamissin 
0 oy
(9,257 puan) tarafından
Tencere kapak misaliyiz bu hayatta  :D

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte alışveriş yüzünden çıkan tartışmalar nasıl yönetilir?
Evlilikte alışveriş kaynaklı tartışmaları yönetmek için öncelikle çiftlerin ortak bir aylık bütçe planı oluşturması gerekir. Harcamaların şeffaf bir şekilde konuşulduğu, her iki tarafın da ihtiyaçlarının gözetildiği ve gereksiz kısıtlamalar yerine belirli bir 'kişisel harcama limiti' üzerinde anlaşıldığı bir sistem huzuru artırır. Tartışma anında suçlayıcı dil kullanmak yerine, finansal kaygılarınızı veya beklentilerinizi 'ben dili' ile ifade etmek çözüm odaklı iletişimi sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin cimri davranışları karşısında nasıl bir yol izlenmelidir?
Eşinizin cimri olduğunu düşündüğünüz durumlarda, öncelikle bu tutumun temelindeki motivasyonu anlamaya çalışmak önemlidir; bu durum bir kişilik özelliği mi yoksa ekonomik bir kaygıdan mı kaynaklanıyor tespit edilmelidir. Sakin bir zamanda, maddi beklentilerinizi ve aile bütçesinin genel durumunu detaylıca konuşun. Eğer konu sürekli çatışmaya dönüşüyorsa, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak iletişim engellerini aşmak ve ortak bir finansal değer sistemi kurmak oldukça etkili bir adımdır.
Aile bütçesinde kişisel harcama dengesi nasıl korunur?
Aile bütçesinde dengeyi korumak için toplam gelirin belirli bir yüzdesinin faturalar ve mutfak gibi temel ihtiyaçlara, bir kısmının birikime ve bir kısmının da her iki eşin kişisel harcamalarına ayrılması önerilir. Kişisel harcama bütçesi netleştirildiğinde, bu miktarı nasıl değerlendireceğiniz tamamen size kalır ve eşin müdahale alanı daralır. Bu sistem, güveni artırır ve gereksiz tartışmaların önüne geçerek finansal özgürlük hissini korur.
Online alışveriş bağımlılığı ile nasıl başa çıkılır?
Online alışveriş yapma isteğiyle başa çıkmak için alışveriş uygulamalarındaki bildirimleri kapatmak ve kredi kartı bilgilerini tarayıcılardan silmek pratik bir başlangıçtır. Bir ürün almadan önce kendinize en az 48 saat düşünme süresi verin; bu süre dürtüsel alışveriş isteğini büyük ölçüde azaltır. Eğer alışveriş yapma isteği bir duygusal boşluğu doldurmak içinse, bu süreçte sizi mutlu eden alternatif hobilere yönelmek veya bütçe takibi yapan uygulamalar kullanmak harcama alışkanlıklarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur.
Eşimle maddi konularda tartışmamak için ne yapmalıyım?
Maddi konularda tartışmamak için en etkili yöntem, harcamalar öncesi şeffaf bir bütçe belirleyip bu limitlere sadık kalmaktır. İki tarafın da mutabık kaldığı harcama kalemleri dışında büyük bir alışveriş yapılacaksa, bunu önceden haber vermek güven ortamını pekiştirir. Eşinizin harcama tarzına olan tahammülsüzlüğünü anlamak için, finansal kaygılarının kökenine inen açık bir diyalog kurun ve mümkünse ortak bir tasarruf hedefi belirleyerek birlikte para biriktirmenin getirdiği motivasyonu deneyimleyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
17 cevap 1,139 göst.
14 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
+3 oy
40 cevap 2,441 göst.
0 oy
13 cevap 625 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (9,737 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 508 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Dilo lidya (320 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,357 soru

24,589,676 cevap

362,986 kullanıcı