0 oy
2,023 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
kızlar bebeğini 2 dille büyüten var mı anne bi dil baba bi dil gibi ya da anneden iki dil gibi. nasıl yapıyosunuz sadece konuşmak iletişim yeterli olur mu? konuşmada geçlik yaşadınız mı vs.?

27 Cevaplar

+3 oy
(843 puan) tarafından

Bizim bebek momyyyyy diye ağlıyor zaten 

Sonra momy geliyor ona milk veriyor

Sıra dady de oda gazını çıkarıyo ve haydi evlat sleppy diyor sonra bizim minnoş sleppy sleppy :D

(843 puan) tarafından
Daha 5 aylık canım okul çağında öğretebiliriz ama bende eşimde çok istiyoruz.
tarafından
olur mu canısı. şimdiden konuşarak öğrettiğin zaman anadili gibi konuşabiliyor. ilerde böyle iyi öğrenemez. yoksa derdime ne uğraşmam :Dd
(843 puan) tarafından
Hahahha bizimki türkçe yerine ingilizce konuşurmuş ne havalı :D
tarafından
Iziii iziii tamam tamam "D hahahaha ben buna niye bu kadar güldüm ki acaba
(2,840 puan) tarafından
Ahaahahhaaa momy geliyo ona milk veriyo ahahahaha :)))) koptum ya
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Küçükken 2 dil eğitimi vermek çocuğun geç konuşmasına nesne olur bizzat çocuk psikologun dan dinledim önce Türkçe tyi doğru ve güzel öğrensin ikinci dili öğrenir 
tarafından
aynen geç konuşmaya sebep olabiliyomuş ama yine de iki dille büyümek daha avantajlı gibime geliyor. yaş attıkça ikinci dili öğrenmek zorlaşıyor. 8 yaşından sonra zaten bir dili anadil gibi öğrenme şansın çok düşüyor
+1 oy
tarafından
Türkçe öğrensin. Her yerde yazarken bile sözcükle hata yapan çok fazla var. Herkes yerine herkez yazan değil yerine deyil yazan gibi ben sözcüklerin doğru yazılışına takıntılıyım. varsın 2. Dili olmasın ama Türkçeyi en güzel en doğru şekilde yazsın. Geçen biri doğmamış bebeğine mektup yazmış mektupta bir tane nokta virgül yok dümdüz yazı :))) kelimeler de doğru değil biri de yazmış çok güzel yazınız var. Ne güzel yazmışsınız diye ben yorum yapsam ortalık karışırdı :D 
tarafından
ahshahha. ben türk dili ve edebiyatı mezunuyum ve lisede dil çalıştım o yüzden iki dilin de gramerine %90’dan fazla hakimim eminin iki dili de hakkıyla düzgün öğretirim ondan yana sıkıntımız yok ☺️ tek korkum geç konuşma problemi yaşaması ondan sordum :/
tarafından
Geç konuşma probleminin olup olmaması pek çevreye bağlı olduğunu düşünmüyorum. 2 yeğenim var kardeş biri 8 aylık ken dede baba demeye başladı küçük olanı 4 yaşına kadar ne dediğini bile anlaşılmaz olarak konuşuyordu. Çevre aynı çevre ana baba aynı ana baba. Yani demem o ki ne kadar inanırsınız bilemem ama bizimkiler der daha izin verilmedi diye. Ablamın şimdi bir oğlu var o neredeyse hiç konuşmadı 2015 doğumlu. Yeni yeni yazdan beridir cümle kurmaya başladı çocuğu doktora dahi götürdüler sorun yok dendi. Kreşe gönderdi ablam oradaki öğretmeni de çok uğraştı nefes egzersizleri felan ama yok çocuk her istediğini anlatıyor tembellikten konuşmuyor :)))
tarafından
çevre etkisinden ziyade benim düşüncem iki dili aynı anda öğretmek çocukta geç konuşmaya sebebiyet verebiliyor ondan endişelendim. yoksa tabii ki çevresel faktörlere bağlı olmaksızın bazı çocuklarda geç konuşma ya da konuşma güçlükleri görülebiliyor
+1 oy
tarafından
Pedegojik olarak çocuklar dil eğitimi alırken bir dil bir insan şeklinde verilmeli. Ya anne sürekli İngilizce konuşmalı, Ya baba. Yani bir kişi 2 dil ile çocuğa hitap ettiği zaman çocukta dil karmaşası meydana geliyor. Mesela anne senin seviyorum demek istese ı love anne diyebilir. Ya da su isterken anne water ver diyebilir. 
tarafından
anladım bunu da araştırıcam. eğer öyleyse ben sadece ingilizce veririm. benim için önemli iki dili de bilmesi gelecek planlarımız için
0 oy
(2,840 puan) tarafından
Iki dil derken kiz?????
tarafından
mesela ingilizce türkçe
almanca türkçe
fransızca türkçe gibi türkçenin yanında ikinci dili bebekken anadil gibi öğreniyo ya çocuklar
(2,840 puan) tarafından
Ahahahaha kiz once ben turkceyi ogretiyimde :) gerisi kalsin
tarafından
öğrenir diye istiyorum 2-3 dille büyüyo çocuklar ☺️
(2,840 puan) tarafından
Pleasss canisi :))))
0 oy
tarafından
Ben almanca ve  Arapça biliyorum kızıma da İnşalah öğretebilirim
tarafından
biraz araştırdım da şöyle öğretin böyle öğretin diyolar ama öğretmiş birilerinden fikir almak istedim inşallah başarırız
tarafından
Bakalım ilerde çok işine yari ak bu diller sen hangi dilleri biliyorsun
tarafından
bence de çok yaricak. ingilizce biliyorum. ing türkçe bilsin istiyorum geleceği daha kolay olur çocuğun :D
(4 puan) tarafından
Kız bana da arapça öğretsene:) 18 gün sonra vizelerim var arapça dersim var
tarafından
Öğrencim diyince öğrenilmiyor :)
tarafından
valla ben 2 dönem aldım temel arapça şimdi sorsan hiiiçbir şey hatırlamıyorum zordu üstüne eğilmek lazım:/
tarafından
Ben almanyafa doğdum 8 yıl orda kaldığım için otdan Almanca biliyorum annem ve babamın tarafı da Arap hep Arapça konuşutlardı orda da Arapçayı biliyorum
(884 puan) tarafından
Ay amanın Arapçayı nasıl biliyorsun Araplık mi vaaarrr
tarafından
Evet annem lübnanlı babam da Mardini araplarından
tarafından
bak post açarken seni gormedim yeni dertli gelin oda değişik bir nick mis :)
(884 puan) tarafından
Evet çok yeni aynı zamanda da çok dertli geliniim beeeen ::))))
tarafından
kız annen lübnanlı mıydı? ben de diyorum bu hatun niye bu kadar güzel ^.^
tarafından
Hahahahah ilfata gel:D sağol canımm
0 oy
tarafından
Ben sadece türkçe , eşim ingilizce , almanca ve ispanyolca konuşuyor. Kulak aşinalığı olsun diye konuşuyor ama bir faydası olur mu bilmiyorum. Daha 7 aylık bebeğim , inşallah faydalı olur.
tarafından
Evet ya ispanyolcaya Türkçeye verdiği teplileri veriyor. Anlıyor gibi hissediyorum bende. İlerde şakır şakır konuşmasa bile en azından anlar diye düşünüyorum.
tarafından
inşallah. bence konuşur da üzerine düşülürse
tarafından
Zaten eşim diyor senle konuşamıyoruz kızımla bu dillerin hepsini konuşacağız diye. Kafaya koydu öğreteceğim diyor.
tarafından
ahahah eşinin amacı başka bak sen şunlara ☺️
tarafından
Dışlandın iyice :D
0 oy
tarafından
Çok güzel aslında, bilen varsa temelden alıştırılsa güzel olur amaaaa beni türkçe anlasınlar yeter! 8 yaşındaki kuzumla tek dil Türkçe bilmemize rağmen anlatıyorum, anlatıyorum anlamıyor :D aslında yabancı dile mi geçsem ben, belki anlaşırız geç mi kaldım hehheh
tarafından
ahahah tam zamanı aslında belki başka dile geçersen şaşırıp dinlemeye başlar seni☺️☺️
0 oy
(18,538 puan) tarafından
Canım ben köyde oturuyorum burda herkes arapça konuşur gelen giden olsun kaynanam kayinbabam olsun ama evde hep türkçe konuşurum kızımla nasıl olsa kızım köy ortamında büyüyecek arapçayı öğrenir diye ben de türkçe konuşuyorum bazen arapca kelimelerle de sesleniyorum tabi sende çevrendeki insanlar daha çok hangi dili konuşuyorsa bebeğine başka dilden konuş öğrenir ikisini de 
tarafından
sağ ol canım aradığım yorum böyleydi ama herkes bilmiş bilmiş yok önce Türkçemizi güzel öğrensin sonra öğrenir başka dili diyor. sanki ben türkçe öğretmicem dedim :D ama iki dili aynı anda anadil olarak öğrenmesini istiyorum
(18,538 puan) tarafından
Rica ederim 2 dil öğrenerek büyümesi daha iyi olur ben küçükken türkçe bilmezdim hep arapça konuşulurdu benimle  okula başladigim zaman öğrendim türkçeyi şimdi kendi ana dilimi arapçayı eskisi gibi güzel konuşamıyorum
0 oy
(668 puan) tarafından
Bu çocukların büyüklerden çektiği ne acaba ki :)) canım bnm biraz büyüyünce zaten isterse öğrenir çocuğu bu kadar zorlamaya yormaya ne gerek var ki önce güzel türkçemizi bi öğrensin sonra zaten öbürlerinide öğrenir
(668 puan) tarafından
Çocuğa fazla bilgi vermek güzel fakat iki dil ögretmek kolay degil çocuk anne baba demeyi yeni ögrendiği sıralarda araya farklı bi dil sokmak onu konuşmada geriletebilir de çocuk hangisini konuşacağını şaşırır kaldıki ona iki dil ögretmek istiyorsan seninde çocuğuna aktarabilmen için eksiksiz bilmen gerek aksi halde ona yanlış bilgi vermek hiç bi işe yaramaz
tarafından
eksiksiz bilip konuşmasam zaten öğretmeye çalışmam 7 yaşımdan beri konuştuğum bi dili öğreticem. öğrenen çok bebek var demek ki öğretilebiliyor. ben burda yöntem sormaya açtım postu; öğretip öğretmemek konusunda fikir almak için değil. teşekkürler
(668 puan) tarafından
Niye bu kadar sert çıkıştığına anlam veremedim ters yorum yaptığımı düşünmüyorum sadece eksiksiz bilmen gerek ögretebilmen için dedim 7 yasından beri  bildiğin bi dili ögretmek istediğini yazsaydın ona göre yorum yapardım sonuçta bende kendi fikrim doğrultusunda yorum yapıyorum yinede kusura bakma hoşuna giden bir yorum yapmadığım için...
tarafından
kusura bakma sağlığım çok iyi değil bu aralar ve hamileyim gereksiz parlıyorum bazı yerde haklısın biraz sert çıkmışım, kıracak bir lafım olduysa afedersin. hoşuma gitmeyen de bir yorum yok estağfurullah, o an öyle çıkmışım
(668 puan) tarafından
Hiç önemli değil geçmiş olsun hamilelikte olur bu tarz şeyler ❤️
0 oy
tarafından

Benimki daha Türkçeyi bile konuşamıyo ki başka dil öğretsem 

tarafından
ahahah yerim onu öğrenir hepsini annesi ☺️
tarafından
Sağlık ocağına bildirdim onlarda bi kağıt doldurdular numaramızı aldılar arayıp doktor için randevu verecekler artık ne zaman ararlarsa
tarafından
kaç yaşında ki çocuğun canım?
tarafından
4 yıl 7 ay nerdeyse 5 olcak
0 oy
tarafından
söyle söylim canım akrabanın kızlarıda ikilemde kalmıştı benim kizimda eşim ve ailesi genelde kürtçe konuşuyorlar ama biz bize türkçe konuşuyoruz ve kızım 2yasina kadr hep işaret dili kullandı konuşamıyordu ııı ıı derdi hep sonradan açıldı çocuk biraz büyüsün kendi öğrenir kolay zaten bak eltim ve kaynım da ingilizce öğretmeni çocukları bu sene başladı okula ama iki yıldır kreş e gitti zamanlarda hafiften başladılar şimdi ingilizce biliyor maşallah 
0 oy
(341 puan) tarafından
Benim kayinbabamlar çocuklarımla kurtce konuşuyor bizde Türkçe konuşuyoruz ikisininde anlıyorlar 
0 oy
tarafından
Kuznwim şuan Almanca Türkçe olarak buyutuyo

Bnde isterim ingilizce Türkçe olarak öğrensin elimden geleni yapacağım
tarafından
yapmak gerek canım kesinlikle. çocuğun geleceğine büyük katkı
0 oy
(163,444 puan) tarafından
Been malesef oglum dogunca hem turkce hem nederlands ogrenmek zorunda ben turkce ogretcem esim nederlands yazik bebeme cok yorulcak 
tarafından
yorulmaz ya korkmaa. onun aklı bizimkinden iyi olcak meraklanma :)
0 oy
tarafından
Cnm benim eşim Arap ben Türküm. Arapça Türkçe gitmedik sadece Türkçe dedik önce konuşmayı öğrensin... Çünkü bukez cicuklar 5 yaşına kadar o dili icsellesturir ve konuşur. Bı onu bı onu bukezde konuşması geç olur. Eşimin bı akrabası dedi bana biz ikisinde öğretmek istedik çocuk şuan konuşamıyor dedi. Benim kızım şimdi üç yasibda konuşmayı biliyor babası bazen konuşurken arapça söylüyor asinalk olsun diye.. isterse kendi öğrenir zaten  zamanla. 
0 oy
(121 puan) tarafından
Kuzenim Polonyalı biri ile evli ve Almanya da yaşıyorlar..Doktora sormuşlar çocuklar küçükken hangi dili öğretelim diye , doktor çocuğa hepsinden konuşabilirsiniz onlar çok zeki hepsini öğrenir demişti..Çocuklar çok iyi derecede bir sürü dil biliyor şimdi..
tarafından
evet 3 yaşına kadar 3 dilde hakimiyet kuracak zekaya sahip oluyorlarmış. ben de ona güvenerek öyle yetiştirmek istiyorum. örnekleri de mevcut sorunsuz yetişiyor mu diye merak etmiştim teşekkürler
0 oy
(2,241 puan) tarafından
cok guzel bisi kesinlikle birseyler kapar ama soyle ki sunun anlami su diyerek ogrenmesinden ziyade siz konusurken daha cok kapar . bende esimde ingilizce biliriz esim ayrica arapca biliyor simdiden konusurken kizi severken arapca konusarak seviyo insallah etkisi olur size de bize de :)) 
tarafından
faydası eminim olucaktır. vazgeçmeyin doğumdan sonra da öyle yapın☺️ çok büyük bir nimet çift dille yetişmesi
(2,241 puan) tarafından
kizim 6 aylik canim o da arapca konusurken komik geliyo heralde guluyo simdilik :)))) aynen oyle bu devirde dil bilirsen bir adim onde olursun
0 oy
(627 puan) tarafından

Eşim tercüman olduğu için bebekken öğreteyim diyor. Ana dili gibi Almancası var. Almanya'da büyümüş. İngilizcesi de iyi. Benim az ingilizce var o kadar. Ama kesinlikle bebekken öğreteceğiz. Büyüdüğü zaman 2 yabancı dili olursa okullarda kolaylık olur.

tarafından
aynen işte ben de öyle düşünüyorum. eşim zaten türkçe konuşacak ben de full ingilizce konuşabilirim anadilim gibi sıkıntılı olmaz. kesinlikle çift dille yetiştirmek çocuğa çok faydalı. zaten 3 yaşına kadar 3 dilde hakimiyet sağlayabilecek zekaya sahipmiş normal bir bebek
(627 puan) tarafından
Bizde öyle düşünüyoruz. Kesinlikle ağaç yaş iken eğilir. Birde üniversitede çok rahat eder. En basitinden bizim misafirimiz oluyor yurt dışından biraz ingilizcem var Almanca bilmesemde o şekilde anlıyorum az çok. Yoksa bazı tanıdıkların eşleri hiç Türkçe bilmiyor. Mutfakta özellikle çok iyi oluyor. Beraber pasta bile yaptık. O ingilizce söylüyor bende veriyorum ne istiyorsa. Bilmek güzel birşey yani.
tarafından
aynen öyle valla. yurtdışı ayağın da olduğu zaman öğretmek mecburiyetinde kalıyosun borç oluyor yani binevi
(627 puan) tarafından
Kesinlikle öğretmek lazım o arada bende Almanca öğrenirim diyorum. Bebekken hiç zorlanmadan öğrenir. Yazmayıda okul başlar başlamaz öğretmek lazım
0 oy
(99 puan) tarafından
Benim dilim Azeri dili.ama evde yeri geldi mi Azerice de konuşuyoruz Türkçede .9 yaşında kızım anlıyor.2 yaşındaki daha anlamıyor 
tarafından
o da zamanla anlar zaten :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 199 göst.
0 oy
6 cevap 331 göst.
0 oy
7 cevap 505 göst.
11 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mertin annesi (652 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,018 soru