0 oy
329 göst.
Diğer kategorisinde (215 puan) tarafından
İyi akşamlar kızlar iki buçuk yaşındaki oğlum birden bire isal oldu bugün aşırı şekilde isali var ve su gibi aşırı kötü kokuyor neden olduğunu bilmiyorum hazır su içiyor çeşme suyundan değildir diye düşünüyorum ama çok kötü olmuş hep pişik poposu fln patates hasladim yemedi muz veriyorum yemiyor midesini bulandırıyor evde probiyotik vardı doktor vermişti suyla karıştırıp içilir demişti onu verdim başka ne yapabilirim sizce 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından

Reflor ver en kotu ikincide keser canım. Bir tane içse bile onu rahatlatir. 

(215 puan) tarafından
Onu da doktor verdi canım ama içince hemen kusuyor neyle veriyosunz siz
tarafından
Bir kaşık yoğurtla veriyorum canım su şeklinde vermiyorum hiç. Bir tatlı kaşığı yoğurt ile karıştırıp veriyorum.
Yalnız bu kadar çok kusma ishal durumu varsa bence bir acile gidin Allah korusun dehidrasyon olabilir çok sıvı kaybından
(215 puan) tarafından
Veriyim canım inşallah keser
(215 puan) tarafından
Canım kusma yok önceki sefer olmuştu şuan çok şükür yok ateşi vardı düştü isali var sadece kusma reflor verince sütle ver demişti doktor onu kusuyor demek istedim
tarafından
Bak şöyle yap ben hep öyle yaparım şükürler olsun iyi de gelir.
Paranox s fitil var. Onu popodan ver. Ağızdan da o toz probiyotik i ver yoğurtla. Rahatlayacak emin ol
(215 puan) tarafından
Tamam canım sağol Allah razı olsun yaparım hemen
tarafından
Sende de haber ver olur mu . Kıyamam çok geçmiş olsun tekrardan
(215 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sağol canım haber veririm
tarafından
İsal çocuğa vitil verilirmi kiii benim kizimda oyleydi 3 gun oldu ter ateş isal muz ez yogurla verdim patates ayni sekil yogur corbasi verdim parol verdim ilk gun atesi cikti durdu bugunde isali durdu leblebi verdim cik şükür elhamdülillah kesti biz piknikte kaptik yaaa güneş çarpması oldu yada salgin tuttu 18 aylık
tarafından
Oğlumun 3 ishalini de böyle kestik canım. Doktorumuzun kontrolu altında oldu tabiki çünkü benim oğlumda ağızdan birşey verince kusar. Bazı çocuklarda etki eder. En azından denemesinde fayda var.
-Reklam-
0 oy
tarafından

Bağırsak enfeksiyonu geçiriyor olabilir su gibi isal kötü hastaneye götürün bence

Çok fazla sıvı kaybı olur bol bol su ver geçmiş olsun 
(215 puan) tarafından
Daha önce oldu bundan bir ay önce hastaneye götürdük serum veremediler damar yolunu kopardı oğlum doktor serum veremeyiz durmuyor dedi probiyotik fln yazdı yine oldu sebebini anlamıyorum bağırsak enfeksiyonu kendi kendine mi oluyor
tarafından
Benim oğlumda sene de 3 kez falan olur neyden kaynaklanıyor bilmiyorum:( tek iyi geldiği şey serum oluyor
(215 puan) tarafından
Evet benim oğlum dursa iyi gelecek ama durmuyor iğne yapmışlardı bide
tarafından
Bizede iyi geldi
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Salgın var bayadir. İshal kusma salgını 
(215 puan) tarafından
Bişeyden mi geçiyor salgın yani yediği içtiği bişey anlamadım ki o zman rota virüsü olmuş dedi tahlil bile yapmadı o yaygınmis ondan öyle teşhis koymuştu doktor
(1,369 puan) tarafından
Birinden bulaşmıştır büyük ihtimalle
(215 puan) tarafından
Nasıl bulaşacak ki evden çıkmıyor hiç küçük bebeğim var hiç bir şekilde evden çıkaramıyorum fırsatım olmuyor babasıyla dün sadece dedesi geldi bize sevdi biraz gitti
0 oy
(858 puan) tarafından
Benim oğlumda aynıydı ve malesef amip olmuş ilaç kullanıyoruz 3. Gün halen aynı malesef :(
(215 puan) tarafından
Bulaşıcı fln mı neden oluyor ki acaba canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
(858 puan) tarafından
Amin canım denize gitmistik ordan bulaştı galiba evet bulaşıcı malesef sizede çok geçmiş olsun
(215 puan) tarafından
Bizde denize gittik canım bir ay önce doktora dedim ama değil fln dedi denize girdi son gün eve geldik ertesi gün kusma ateş isal olmuştu ama şimdi neden oldu bilmiyorum
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Maflor kullanabilirsin cnm 
(215 puan) tarafından
Reflor var canım doktor vermişti ama onu içince kusuyor
0 oy
tarafından
Herkese yazarım doktor söyledi yaptım oğluma kefir muz su bire bir cnm 
(215 puan) tarafından
Onları deniyorum canım valla yemiyor kefir muz hepsi var midesini bulandırıyor hemen suyu çok içiyor ama
tarafından
Su iyi cnm içsin mahvolmuştir şimdi Rabbim acil şifalar versin İNŞALLAH bize serumda verdiler onu unuttum arkadaş yazınca aklıma geldi diğerleri destekledigi için toparladi
(215 puan) tarafından
Valla canım öyle bi çocuğum var ki canı sağolsun hiç durmuyor serumu kopardı en son damar yolunu çıkardı her yer kan içinde kalmıştı keşke dursa isal çok zor Allah kimseye yaşatmasın perişan oldu çocuk
0 oy
tarafından
Rota olmasın ins aşısı vardır. Bence hemen acile götürün ishalden çok korkarım 
(215 puan) tarafından
Geçen sefer doktor tahmin yapar gibi rota virüsü olmuş dedi direk tahlil yapmadan teşhis koydu iğne yaptı gönderdi eve ama bu sefer ne anlayamadım ki bulaştı desem evden çıkamıyoruz pek evde kendim ilgileniyorum genelde küçük bebeğim olduğu için çıkamıyoruz dışarı
0 oy
(852 puan) tarafından
Bak canım 3 yemek kaşığı yoğurda iki tatlı kaşığı nişasta karıştır ve bir sekidk3 yedir muhakkak kesecek ishali hatta keserse yaz burdan ..ama sana tavsiy3m dokyorq götür vok faxla sıvı kaybı varsa kötü olur Allah korusun ..muhakkak götür salgın var Allah korusun rotavirusu de olmuş olabilir yani ben derim doktora götür h3mde hemen 
(215 puan) tarafından
Canım doktora götürdüm daha önce yine isal için hem devlete hem özele probiyotik verip iğne vurup gönderdi probiyotik şuan evde var verdim bakalım ama dediğin iyi gelirse deniyim
(852 puan) tarafından
Bi dene bakalım..benim kızımda olmuştu götürdüm dokyor sıvı bir yoz verdi kaynamış suya karıştırıp icir dedi her ishal yaptığında bu sıvı kaybını onelr dedi ..pirinc patates muz krajwr ver dedi yemiyrodu ama bir kaşıkla olsa veriyordum veeeee hem o sudan hemde bol bol su verdim 3 gün çekti baktim olmuyor dokyora gotrdum damar yolu bulamadılar en son ayağından taktılar ancak serumla cocuk toparladı ama çokta pis kokuyordu tahliller t3miz çıktı kan temizdi ama kaka yapmadi orda evde yapti hemn yollamaya çalıştım kaka testi de iyi çıkmıştı n3den olmuştu anlamadim .sonra ben kendim oldum ishal ve kemik agrim vardi dehşet bir şekilde bu sana dediğim karışmı arkadaş dedi yaptim ve hemen ishali normale döndü..Bu arada ins değildir ama bebegin koronaxa olmuş olabikir ishal kusma ve ates varsa bnce yine götür canm ne olur ne olmaz
0 oy
(995 puan) tarafından
Yoğurt ve Kuru çay karışımı.cok iyi geliyor.ben çocuklarımdan denedim çok işe yarıyor.
0 oy
(746 puan) tarafından
Patates haslamasi iyi diyorlar canim bi de muz yedir yiyorsa . Ve bol su icir ishal madem sivi kaybi olmasin vucudunda

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 373 göst.
21 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde nur.99 (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
6 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Aysenur5561 (327 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 291 göst.
3 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 305 göst.

Kategoriler

1,477,039 soru

24,177,519 cevap

336,178 kullanıcı

...