Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Bebeğime mamaya başlamak konusunda çok kararsızım
0
oy
194
göst.
22 Temmuz 2022
Aile & Aşk
kategorisinde
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
soruldu
Günaydın annelerimm ben 22 yaşındayım oğlum 4 buçuk aylık doğumu 2.900 doğdu şuan 5 kilo 800 gram meme veriyorum ama nasıl bebeğim kolik bebek memeyi hep redddettti sadece ayakta alıyor uyku içinde araba hareket halindeyken başka yok bende çözümü uyku arasında vermekte bulmuştum ama büyüdüğü için uyutuyorum meme veriyorum uyanıyor uykusu bölünüyor diye mızmız oluyor ne uyuyor ne meme alıyor geri velhasıl biraz önce meme verdim biraz emdi sonra yine bir huzursuzluk ağlama meme alıyor ağlıyor bende mama yaptım çok actir diye 4 ölçek yaptım birazda meme emdi 10 ml bile içmedi mama düşüncem zayıflığı konusunda birde doyuyorsa neden hep mızmız neden hep ağlıyor bebislerin bu aylar oyun zamanları değil mi biraz uzun oldu çok kararsızım aç kalıyor zayıf gelişmiyor diye icimede çok oturuyor
tavsiye-fikir
muhabet❤
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
4
Cevaplar
0
oy
22 Temmuz 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Benımde sütüm kesildi fazla emzirmedim kızımı aç kalmasın diye bır ay mama verdim baktım bu böyle olmicak inek sütüne başladım ınek sütü ile. Büyüttüm kızımı anlıyorum canım senı ama sütün varsa mamaya gerek yok bence emmiyorsa sağıp içir
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
Denedim ama öyle zaman olarak bana hiç kalmıyor inanın yemege bile buraya sormuştum elektirili sağım makinası azalıyor dediler bende manuel aldım işin açığı başlık standart diyor sağ göğüs sol göğüse karşı bile fark ederken nasıl standart olurmuş benimde göğüslerim baya büyük :( sağımda zorluk yaşadım başlık da değişmedim elimden düşmeden sağım yapmalıyım ki çocuğa yetişsin
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
Süte başladığınızda ne kadar di ben böyle açmı tok mu diye şüphelendiğim için mamada vermeye kalktım 4 kutu mama hep döküldü Allah sizi inandırsın
22 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Kızım doğdu doğalı doğru düzgün tutmadı mememi bir ay emzirmeye calıştım yenı doğmuştu baktım her kontrole gtmemizde sarılık çıkıyor aç diyorlar kilo kaybediyor napım napım mememi tutmuyor mama veriyim dedım 1 aylıktı sütümü sağdım içirdim hep en azından anne sütünden mahrum kalmasın da kilo alsn her doktora gtmem de morelimi bozuyorlar zayıflıyor diye bir ayda sağdım içirdim sütümü bebek oldu 2 aylık sonra annem fln yanımdan gttı başka şehirde yaşyor ben yalnız kaldım kolik bebekle eşim de işte akşama kadar nefes alacak vakit yok açlıktan sütüm kesildi çok aç kaldım neyse mama aldım hem çıktığı kadar sütümü veriyordum hemde mama veriyordum bir ayda mama verdim bebek oldu 3 aylık mamaya para mı yeter çokta sağlıklı olduğunu düşünmüyorum oda ayrı konu inek sütü verdim suyla karıştırdım 6 ayına kadar ınek sütü verdim suyla karışık 6.ayda su karıştırmayı bıraktım sade süt verdim öyle devam ettik
Bu arada 4 aylıkken. Kan ilacı veriyorlar onu vermedim pekmez verdim devamlı şuan 15 aylık halaa pekmez veriyorum süt içiyor
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
Kilosu boyu nasıl şuan birde şekersiz veriyordunuz değil mi bide mesela bir ölçek süt diyelim 1 ölçekte su mu yarı yarıya mi sulandırıyordunuz
22 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
İlk zamanlar şekerli veriyordum sonra eşim dedı şeker katma sade veriyorum bak içiyor yanı başından beri şeker katmasamda olurmuş şuan şekersiz içiyor sade
Ben sütle suyu yarı yarıya yapmıyordum biberon 125 mg ise 100 mg süt gerisini su koyuyordum
22 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Şuan 12 kilo boyu 80 cm
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
MaşaAllah bizimki tam 4 ay 2 haftalık dün gittik başı 42 boyu 61 kilosu 5.800 çıktı
22 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Oh maşallah ne guzl canım o zamanları çok hatırlamıyorum unuttum kilosunu fln ahahahaha
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
22 Temmuz 2022
Aylaaaaz
(
966
puan)
tarafından
cevaplandı
Mama zehir değil cnm.kilosu normal oluncaya kadar ver.aç kalmasın.
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
İlk başlarda çok karşıydım sonra çok vermek istedim açsa karnı doysun diye sağıp verdim hep ama mama almıyor faszla hep döktüm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Temmuz 2022
Hawa
(
1,552
puan)
tarafından
cevaplandı
Mamayı içmediğine göre aç değil demek ki.. Silikon meme ucuyla falan denedin mi, bazıları öyle alıyormuş
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
Hayır tek denemediğim o kaldı galiba birde onu deniyelim
22 Temmuz 2022
Hawa
(
1,552
puan)
tarafından
yorumlandı
İnşallah öyle alır memeyi de.. Süt yoksa mamaya başlamak kötü bişey değil ama süt varsa da öncelik süt olmak zorunda, bi şekilde alır inşallah sütünü :(
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
İnşaAllah yani biraz duygusal bakıyorum ve göğsümü almayınca çok üzülüyorum biraz sağanak verdim ama vakit çok yiyor
22 Temmuz 2022
Hawa
(
1,552
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet iyice duygusallaşıyoruz evlat söz konusu olunca, Allah yardımcın olsun.. Aman diyim emmiyor diye hayva.n sütü falan verme, bir yaşına kadar önerilmiyor.. Bebeklerde kansızlığa sebep oluyormuş, bağırsaklar da sindirmekte zorlanıyormuş
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Temmuz 2022
Mervela
(
7,470
puan)
tarafından
cevaplandı
Sütünün kalitesi arttırıcak şeyler ye canim tahin çok guzel yağlandırıyor tahin pekmez tahinli kek tuketebilirsin helva ye mesela
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
Sütüm konusunda sorunum hiç olmadı çocuğum emmiyor sagmaktan da çok. Yoruldum temizliğe de başladım olmuyor yani
22 Temmuz 2022
Mervela
(
7,470
puan)
tarafından
yorumlandı
Kilo almiyor dedigin icin söylemistim elinle sağmayi denedin mi yerini bulursan çok guzel sagiliyor bir kac tam sikinca kendi fıskirmaya basliyor aslinda
22 Temmuz 2022
Ysf.
(
171
puan)
tarafından
yorumlandı
Benim süt kanallarım çok genişmiş saten hep öyle geliyor buda sorun ama doktor bundan dolayı da olabilir dedi yinede gerçekten çok zaman kaybım oluyor kendisine bile yetişemiyorum geri hiç durmuyor çünkü
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
3
cevap
305
göst.
Bebeğime üzülüyorum çok kararsızım
16 Ekim 2021
Diğer
kategorisinde
misafir
tarafından
soruldu
0
oy
13
cevap
371
göst.
Bebeğime süt vermekte kararsızım yardımcı olur musunuz
30 Ağustos 2021
Diğer
kategorisinde
Eminee4547
(
33
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
6
cevap
202
göst.
Kızlar yardımcı olur musunuz çok kararsızım isim konusunda..
11 Ağustos 2024
Diğer
kategorisinde
Burcuu258
(
4
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
29