0 oy
360 göst.
Diğer kategorisinde (14,147 puan) tarafından

Hayırlı geceler kizlar :)oglusum ayın 11 inde 6 aylık oldu bebisi 6 aylık olan anneler neler veriyorsunuz meyve olarak ya da gün içinde neler yediriyorsunuz  şimdiden tesekkurler<3

3 Cevaplar

0 oy
(2,466 puan) tarafından
Benim kizim da ayın 17 sinde 6 aylık oldu biz 5 aylıkken ek gıdaya geçtik kahvaltıda birtek peynir yiyo hic karışım yapmadım tek tek tattiriyorum herseyi gün içinde tarhana çorbası yourt ayran meyve püresi ari mamasi muhallebi şeklinde yediriyorum  kalan zamanlar emiyo birde yourt corbasi seviyo kabul ettiği başka yiyecek yok meyve olarak muz şeftali elma armut veriyorum tek tek de veriyorum karıştırıp püre halinde de  sebzeleri sevmedi kizim öğürüyo verince zorlamıyorum bir iki gün bekliyim ac olduğu zamanlarda tine teklif ediyorum ins kabul edecek birgün   biz erken başladığımız için  bunları tattirmiyorum çorbayı doğana kadar veriyorum diğerlerinide bir öğün şeklinde veriyorum yeni başladıysan önce sebzeyle başla sonradan kabul etmiyolar
(573 puan) tarafından
Kendiniz mi karar verdiniz 5 aylıkken yedirmeye doktora mi sordunuz bende 5.ayinda minik minik tattırmak istiyorum bazı şeyleri
(2,770 puan) tarafından
Tarhanayı nasıl veriyorsunuz
(14,147 puan) tarafından
İlk oglustan farklı olcak belli ☺️yoğurt da verdim bakalım artik
(2,466 puan) tarafından
Evet kendim başladım benim kizim mama beğenmedi hep öğurdü  küstü her çeşit denedik neredeyse kabul etmedi zaten biberonda tutmaz sütümde yetmeyince başka çarem kalmadı yourt ayran gibi hafif yiy3ceklerle basladim sut olmadiginda verdim ara ara zamanla başka şeyler tattirdim  tarhanayı ben 1 yemek kaşığı az kavurup soğuk su koyup pisiriyorim icin3 başka birşey koymuyorum mama kıvamında veriyorum seviyo salça tuz kullanmıyorum patates haşladım yemedi yukarda yazılanlar dışında henüz yediyi birsey yok
(2,466 puan) tarafından
Sütun yetiyorsa bekle canim yada mama aliyosa adedi yok 6 ayda başka ben mecburiyetten başladım ac kalıyordu  benimki mamada yemeğince
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kabak havuç patates püresi elma armut muz püresi bir kahve fincanı çorba sebze yemeklerinin suyu yumurta sarısı labne veya lor peynir bebek muhallebisi avakado çok faydalı şu an aklıma gelenler bunlar canım
(14,147 puan) tarafından
Teşekkürler ☺️benim oglus ne versem tukuruyo bı az yumurta sarısi labne verdim onu sevdi
tarafından
Benim oğlumda öö yapıyodu şu an 1 yaşını geçti hala yapıyo :) yiyen bir çocuk olur inşallah yoksa zor oluyo rica ederim iyi geceler
(14,147 puan) tarafından
Kız 3 yaşına girecek büyük  oğlum onda özel bir şey yapmadım sevmese de yutardı bu oglus direk tukuruyo sevmezse şimdi büyüğüm seçmez mesela hiç zorlanmadim onda bakalım nolcak☺️
(14,147 puan) tarafından
Bu arada büyüğümun adida ayaz☺️ayaz kaan
tarafından
Yeni aldığı için garipsiyor olması umuduyla :)) valla bende hamileydim çok teferruata inemedim yavrum ne verdiysem yedi
(14,147 puan) tarafından
İnşallah amin vallahi inşallah zorlamaz beni oda☺️
tarafından
Oyy yavrum benim adıyla yaşasın upuzun tertemiz bir ömrü olsun inşallah
(14,147 puan) tarafından
Amin ins cumlemizinkiler inşallah nickinde görünce ayazı hemen dikkatimi çekti☺️
tarafından
Anladım canım burda çok var ayaz demekki çok klas Bi isim çok tercih edilmiş:))
(14,147 puan) tarafından
☺️☺️♥️
tarafından
Oğlun 3 yaşındaymış bende sana Bi soru sorayım canım ben oğlana yemek yediriyorum kusma falan yok ama sonrasında iki elini bileğine kadar ağzına sokup öğırüp kusuyo bu ayaz kaandada olfumu
(14,147 puan) tarafından
Yok canım hic yaşamadım onda
0 oy
tarafından
6 aylık tadım dönemidir 

İlk ev yoğurdu ile başladım ben 3 gün kuralı ile 

1. Gün 1 çay kaşığı 

2. Gün 1 tatlı kaşığı 

3. Gün 1 yemek kaşığı 

Sonra mevsim sebzelerini ayrı ayrı tattırdım 

En son meyvelere geçtim mesela siz Avokado, şeftali, nektari, armut verebilirsiniz 
(14,147 puan) tarafından
Evet bende meyve vereyim sevdiği olunca yiyo yine diğerlerini tukuruyo☺️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 161 göst.
21 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 85 göst.
23 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,411 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.

Kategoriler