0 oy
1,574 göst.
Diğer kategorisinde (3,246 puan) tarafından
Kızımın adını Zümra koyduk. Ailede olmayan anlamı da guzel olsun istedik. Eşimle ortak kararımız. Ailelerimiz ismi daha once duymadıkları için yandırıyorlar, nerden buldunuz bu ismi diyenler var , hatta bazıları aklinda bile tutamiyor :)) " zehra mı, zümre mi" diye soruyorlar:) çoğu zaman gulsemde artik 1 yaşına geldi hala isminin telaffuz edilememesi beni düşündürüyor ilerisi için. Çok mu zor ismi ya :(

41 Cevaplar

0 oy
(5,483 puan) tarafından
Seni kırmak istemem ama, anlamı güzel değil ki. Zümre kökünden geliyo ve anlamı topluluk demek 
(3,246 puan) tarafından
Niye kirilayim canim dogru dogrudur. Fakat arapca degil farsca kökenli bir kelime Zümra. Arapcadaki zümre farkli diye biliyorum . Birde halk arasinda guzel cesur anlaminda kullaniliyor. Diyanet fetva hattina sordum caiz dedi herhangi bir sorun teskil etmiyormuş.
(3,246 puan) tarafından
Arapcadan turkceye geçen kokenide "zimr"yigit cesur olarak aciklanir.Arapcadaki zimr kelimesinden türeyerek TDK gecmis. Arastirirken bulmustuk canim.
(5,483 puan) tarafından
Haklısın canım, ben arapça kökenini alarak düşündüm. Benim kızımın adı alya o da farsça mesela. Annemin hoca arkadaşları mana vermeye çalıştı, Farsça diyince farklıdır dediler
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 328 göst.
0 oy
0 cevap 93 göst.
17 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Sdfhkn (413 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 518 göst.
17 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Sdfhkn (413 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,315 soru