0 oy
622 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,568 puan) tarafından

Kızlar merhaba, geçenlerde el yapımı dondurma yaptım. Fakat tadını bilmiyordum. İçerisine süt atmadım yoğurt atmadım krem şantide bu şekilde kıvamı dondurma gibi değil buz oldu. Açılması için normal dolaba aldım. Meyveler bozulmaması için ve soğukken tadına bakabilmek için tadı milşek gibi olmuş. Meyveden olduğu için gayet güzel süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlar bunu yaparak yazın ferahlayabilir. Ben dışarda milşek içmeyi seviyorum diyenler de yapabilir gayet hoş :) ama bir sonraki yapımda süt ürünlerinide eklerim bakalım onlar nasıl olur. Bu arada üçüncü foto son hali. Soru başlığında belirtmek istemiyorum. Dondurma diyince anınca aşerilebiliyor :)))

image

image

image

6 Cevaplar

0 oy
(22,057 puan) tarafından
Asko bu tarife 1.5 su bardağı süt atsak daha iyi olur demi 
(2,568 puan) tarafından
Daha iyi olur gibi kuzu biraz daha dondurma kıvamına gelir.
(22,057 puan) tarafından
Denicem bi hafta meyveleri aldigimda:D cok merak ediyom
(2,568 puan) tarafından
Kuzu arkadaşlardan bak iki saat de bir blandırla geçirince buz olmuyor limonlu yapanda var pff denicemm :))
-Reklam-
0 oy
(3,952 puan) tarafından

El emegi olan hersey güzel olur canım :) simdiden afiyet olsun. 

(2,568 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benimmmm :)))
0 oy
tarafından
Süt ekle ve 2 saate 1 blendır dan Çek cnm pürüzsüz çok güzel olur

Ben ayrı ayrı öyle yapmıştım 
(2,568 puan) tarafından
Ayyy çok mantıklııı  :))) tamam bebek :)) çok sağoll :))
tarafından
Mantıklı karıyımdır hahaga
Afiyet bal şeker olsun cnm
(2,568 puan) tarafından
Hahhaha canımsın :)))
0 oy
(14,147 puan) tarafından
Oh mis mis eline saglik
(2,568 puan) tarafından
Sağol kuzum beniimm :)))
0 oy
(172 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Canim buz olmamasi icin yapip buzluga atiyosunya 2 saat ara ile buzluktan cikarip blendirdan gecirmen gerekiyor. 2 saat ara ile  3.4 kere yaparsin buz kalmiyor icinde bende 2 gun once limonlu yaptim. Bayildik valla esim disardan dondurma almaya gerek yok dedi 
(2,568 puan) tarafından
Anaaa limonlu muuu offf çokkk iyiiii kabuklarla mı yaptınız kuzu yoksa sıkarak mı denicemmm
(172 puan) tarafından
Suyunu sıktım kabugunu rendeledim dur sana tarifini atayim kız
(172 puan) tarafından
4 saat Hazırlık, Pişirme yok
Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı salep
1 çay kaşığı zerdeçal
Sonradan eklemek için

Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 limon kabuğu rendesi

(((Ben salepi bi paket koydum tek icimlik olanlar varya onlardan. Limon suyunuda yarim bardak degil 1 cay bardagi koydum tadina bakarak zevkine gore ayarliyabilirsin. Zerdecali ne kadar koyarsan renki koyulasir tadini etkilemez)))

Öncelikle 1 litre sütü tencereye alalım üzerine 1 tatlı kaşığı saf salepi ve toz şekeri ilave edip güzelce karıştıralım.
Ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim karıştırmayı kesinlikle bırakmayalım.
Kaynamaya başlayınca üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyelim renk vermesi için tadında kesinlikle değişme olmuyor merak etmeyin .
Hızlı bir şekilde çırpıp zerdeçalın çözülmesini sağlayalım sütümüz kaynadıktan itibaren 10 dk daha sürekli karıştırarak pişirelim.Bu aşamada kıvamı çok hafif yoğunlaşıcak çok fazla katı olmuyo bu sizi şaşırtmasın☺️
Sütümüz 10 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatalım ve tamamen soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyunu ve 1 tane büyük limon kabuğu rendesini ilave edip güzelce çırpalım.
Buzluğa girmeye uygun büyük bir kapaklı bir kaba dökelim ben 2 ayrı kaba döktüm ağzını kapatıp buzluğa atalım 2 saat sonra çıkarıp önce kaşıkla veya çatalla karıştıralım.
Sonra blenderla güzelce çekelim.
İçindeki buz parçaları bu sayede ezilmiş olacak
Tekrar buzluğa atalım 2 saat sonra yine aynı şekilde blendir ile çekelim. Bu işlemi 3 defa aynı şekilde yapmamız gerekiyor.
Blendir ile dondurmamızı her 2 saat de bir 3-4 sefer güzelce çekersek tam kıvamında bir dondurma yapmış oluruz
3 sefer bu işlemi yaptıktan sonra 4-5 saat buzlukta bekletip servis edebilirsiniz
(2,568 puan) tarafından
Canım ellerine kollarına sağlık. Tarifi çok güzel anlatmışsın :)) yarında limonlu dondurma yapacağım :))) offf çok güzel olur :)))
(172 puan) tarafından
Afiyet bal şeker olsun kuzum. Mutlaka dene pişman olmazsın
(2,568 puan) tarafından
Yapcam kuzu böyle daha güzel oluyor valla :))
(172 puan) tarafından
Gercekten öyle ben limonlu dondurma yemezdim. Sirf esim seviyo diye ona supriz yapmistim. Ama ondan cok yedim :D
(2,568 puan) tarafından
Valla kuzu el yapımı her sey çok çok güzel oluyor bereketli oluyor :)) gözümüzle içinde ne oldupu belli oluyor :)))
0 oy
(163,500 puan) tarafından
afiyet olsun ♥️♥️♥️
(2,642 puan) tarafından
Yatmadin mi kız sevdos
daha temislik yapcam
(2,642 puan) tarafından
Çalışkan karı senii :D
Bende uyukalmisim.Kalktim bulaşık yikadim sabah laf olmasın diye :/
Orda şimdi saat kaç sevdos merak ettim
00.04 saat

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 624 göst.
15 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde SeydaUraz (2,568 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 137 göst.
0 oy
10 cevap 225 göst.
27 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Onlygirl (612 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 810 göst.

Kategoriler

1,475,705 soru

24,158,704 cevap

335,248 kullanıcı

...