4 saat Hazırlık, Pişirme yok
Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı salep
1 çay kaşığı zerdeçal
Sonradan eklemek için
Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
(((Ben salepi bi paket koydum tek icimlik olanlar varya onlardan. Limon suyunuda yarim bardak degil 1 cay bardagi koydum tadina bakarak zevkine gore ayarliyabilirsin. Zerdecali ne kadar koyarsan renki koyulasir tadini etkilemez)))
Öncelikle 1 litre sütü tencereye alalım üzerine 1 tatlı kaşığı saf salepi ve toz şekeri ilave edip güzelce karıştıralım.
Ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim karıştırmayı kesinlikle bırakmayalım.
Kaynamaya başlayınca üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyelim renk vermesi için tadında kesinlikle değişme olmuyor merak etmeyin .
Hızlı bir şekilde çırpıp zerdeçalın çözülmesini sağlayalım sütümüz kaynadıktan itibaren 10 dk daha sürekli karıştırarak pişirelim.Bu aşamada kıvamı çok hafif yoğunlaşıcak çok fazla katı olmuyo bu sizi şaşırtmasın☺️
Sütümüz 10 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatalım ve tamamen soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyunu ve 1 tane büyük limon kabuğu rendesini ilave edip güzelce çırpalım.
Buzluğa girmeye uygun büyük bir kapaklı bir kaba dökelim ben 2 ayrı kaba döktüm ağzını kapatıp buzluğa atalım 2 saat sonra çıkarıp önce kaşıkla veya çatalla karıştıralım.
Sonra blenderla güzelce çekelim.
İçindeki buz parçaları bu sayede ezilmiş olacak
Tekrar buzluğa atalım 2 saat sonra yine aynı şekilde blendir ile çekelim. Bu işlemi 3 defa aynı şekilde yapmamız gerekiyor.
Blendir ile dondurmamızı her 2 saat de bir 3-4 sefer güzelce çekersek tam kıvamında bir dondurma yapmış oluruz
3 sefer bu işlemi yaptıktan sonra 4-5 saat buzlukta bekletip servis edebilirsiniz